reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Ula - moja zjada przeed 20 i do 9 spokojnie wytrzymuje, nawet jak w nocy się przebudzi to nic nie dostaje - prócz smoka :-D Za to z Hanką mieliśmy jazdy jak była głodna w nocy i się budziła nam to jej dawaliśmy jeść - w dzień to jadła tyle co kot napłakał. Przez sen je tylko karmiłam krótką chwilę, bo mi się wybudzały, a jak w brzuchu jeździ to nie zawsze z głodu. Tak mi kiedyś powiedziała pediatra - słychać perystaltykę jelit to dobrze.
Kikolek - niestety mamusia nie wie, że dzieciakowi krzywdę robi...:zawstydzona/y: a właśnie jak tam u WAS sytuacja chorobowa opanowana?
Ilona - jak w syrenach czujesz się nie swojo to nie ma co...
Cleo - to życzę szybkiej wyprowadzki.

A my wczoraj po mojej robocie i obiedzie śmignęliśmy na placyk zabaw. Dziewczyny prawie wszystko pokonywały biegiem, Gośka po godzinie była wypompowana i na ręce chciała, w domu się trochę zregenerowały i padły dopiero o 21. Dzisiaj Gonia mnie pożegnała jak wstałam , kazałam jej spać, bo reszta śpi:-D i poszła w kimono. Fajny na razie jest poranek. Ciepło, miło.

reklama
Ilonka- a dlaczego chcesz krótką mieć?

Dziewczyny mam pytania.
1. Czy jeśli PIT składaliśmy do urzędu tzn ciotka pracuje jego tam i od reki załatwiliśmy bez kolejek to czy jest taka możliwość,że ona przyspieszy to byśmy szybciej dostali zwrot?
2.Kończy nam się umowa wynajmu. Na początku wpłacaliśmy im kaucje (nasz głupi błąd ,że nie ma tego na umowie , bo 150zł więcej byśmy płacili- 1500zł bezzwrotnej kaucji).Czy właściciele maja takie prawo żądać od nas znów byśmy płacili kaucje jeśli będziemy chcieli dalej mieszkać?

Witajcie,
Antek pospał do 6.30:-D szok:eek:
U nas niestety szaroburo , gdzieś tam na niebie widzę lekkie przejaśnienia.

Ilona sukienka bardzo ładna :tak: dobrze byłoby gdybyś sie nam pokazała:tak:
wyjatkowa teorytycznie wlscieciel ma prawo zrobic wszystko. Ale z tego co wiem kaucja jest jednorazowa

witam...

Martolinka moj K postal tez az do 7 ale to przez to ze noc mial kiepska:-(

Ilonka a nie mozesz zrobic zdjecia sukienki w wkleic??duzo dalas za nia czy wypozyczalas??

do Uli
nie piszę tego żeby Cię zezłościć , ani pokazać , ze połknęłam wszystkie rozumy świata, ale pytałaś to forumki Ci odpowiadają... nie wiedziałam co mądrzejszego Ci napisać a odpowiedź przyszła sama . Cytat z "Dziecko", kwiecień 2011 , str.130 , artykuł "DZIECKO W TWOICH REKACH "...(...)
-pół biedy kiedy maluch nie chce lekarstwa, ale jeżeli nie chce jeść? Niektórzy rodzice karmią dzieci przez sen, bo wszystko wtedy łądnie zjada". Co Pani o tym sądzi?
- ślepa uliczka. W ten sposób utwierdzamy dziecko w przekonaniu, ze można nie jeść i nie być głodnym. A w tym okresie życia warto je uczyć rozpoznawania własnych potrzeb"

Pathanka skoro Jaś zasypia podczas picia mleczka to moze wcale nie chce jeśc tylko pić?Antek nauczył sie ostatnio dzieki Etnie pić wode i jak budzi sie czasem kolo 1-2 to pije wode. Potem koło 4 dostaje mleczko- tu juz nie chce wody

Jakiś miesiąc temu walczyłam z tym jedzeniem z marnym skutkiem bo dawałam wode a on po 30min znowu się budził, teraz jak wypije mleko to po wypiciu śpi. Wydaje mi się, że jeszcze tego potrzebuje, bo on woli w mniejszych porcjach a częściej. Teraz idą mu 4 dolne więc zupełnie makabra jest. Ale jak sie przebiją to spróbujemy jeszcze raz z wodą.

dziewczyny ale w artykule cytowanym przez martolinke mówią o tym ze rodzice karmią przez sen a nie piszą ze nie można w nocy.
Różnica jest w tym kiedy dziecko budzi sie w nocy z głodu - odczuwa go i ma taką potrzebe jeszcze jeść....ok i to rozumiem
Inna sprawa kiedy dziecko śpi a rodzic mu podaje mleko zeby go dokarmić. Tego nie popieram. Dziecko samo zasygnalizuje kiedy jest głodne. Nam za pewne tez by sie nie podobało gdyby ktoś nas karmił, "podtuczał" i dawał moze i na siłe bo wydaje mu sie ze ty jestes głodny.

ILONKO PIĘKNA SUKIENKA!

Sprawa się wyjaśnia BO Joasia u babci je wszytsko, pięknie śpi. A w domu masakra (wczoraj cały wieczór na plecach w chuście mi siedziała). Noc tragiczna. Czyli winna zmiana otoczenia:tak: zęby pewnie w jakimś stopniu też:tak:

Co do karmienia przez sen to faktycznie może być tak, że jak podtuczysz mlekiem to rano dzieć nie zje śniadania. Na płynne typu mleko miejsce zawsze jest, ale kanapki już nie zje.
To samo z Asią - jak o 6 zje cycka porządnego to o 7 jak ją budzę to nic nie ruszy aż do 9-10.

Wczoraj wysłałam A po Camilię i szampon dla dzieci Bobini - powyżej 1 roku.
To kupił Dentinox i Bobini dla niemowląt. :cool:

reklama
Wyjątkowa kaucja jest zawsze jednorazowa więc jak dla mnie nie maja prawa chcieć jej ponownie...

Ja właśnie uśpiłam małego i teraz czekam na kuriera z oponami bo niby już jedzie. Chciałam iść się wykapać ale juz poczekam bo jeszcze w szlafroku mnie zastanie hehe... Zrobiłam rano galaretki z kurczaczkiem i zaraz zrobie sobie kawusie ;)))
A, nie chwaliłam się Wam, wreszcie mam firanki hehe... Prawie rok od skończenia salonu a ja się zdecydować nie mogłam. Wykorzystałam cześciowo firanki z małego pokoju a jemu chce kupic takie: BABY BALL cudowne firany 250x160 ~~9 kolorów (1492343411) - Aukcje internetowe Allegro (yyy... chyba to nie na tym wątku powinnam ale jak juz zaczęłam:p)

Ilona sukienka bardzo ładna... Ja z moimi nogami nie nadaje się do krótkich sukienek więc ślub choć tylko cywilny brałam w standardowej długiej sukni ;)))

Do góry