reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Dziunka - to super, że Twoje kobitki się tak dogadują! To zapewne zależy od charakteru dzieci, od rodziców itp.
Kikolek - wizja traktora i orania rewelacja... mam kosze z ikei a nawet pudła i ... tyle zabawek, że z nich wychodzą ;-) ból jest taki, że za każdym pobytem cioć, wujków lub przesyłki paczki dostajemy nowe pluszaki, zabawki i ... zaczynam mieć dość.
Hanka z wielkim upodobaniem nosi teraz w siatkach, plecakach.
Właśnie mi małżon doniósł, że młodsza je z upodobaniem flamaster, a jak był w wc to się dorwały do jego portfela.. wyczyściły go doszczętnie. W różnych dziwnych miejscach znalazł karty - porozrzucane po całym domu, bilon był przesypany do foliowej torby i schowany w drukarce, a 10 zł leżało sobie na łóżku starszej - ułańska fantazja moich dzieci mnie poraża....:szok:
oo portfel to u mnie pierwsza zabawka. Wysttarczy, ze na minute zostawię torebke w zasięgu lapek i już rozpracowany. Dosżlo do tego, ze grubszą kasę chowam w kieszonce na suwak.
A co do ilości zabawek to u mnie etż multum za sprawą babć i cioć ale nie tyle ich ilośc co wielkośc mnie wkurza, bo każdy stawia sobie za punkt chonoru przynieśc jak największą. Jakby nie mogli przynieść czegoś malego. I tak półki u Kuby puste a podloga calusieńka zastawiona, bo na półki się nie mieści.

hej :) my dzis na 1 wizycie u logopedy bardzo fajna pani i pani psycholog tez super :) bedziemy chodzic gdzies raz na tydzien :) zobaczymy jeszcze :d Pawełek po sciecu włosów jest grzeczniutki !! :) jakby nie moj syn ;P hahaha wlasnie skacze przy muzyce z bajki :D polecam jak macie polsat cyfrowy na 68 jest playhoude disney i leci czasem Imagination Movers :)
ostatnio pomalowalam se włoski i zafundowalam wizyte u kosmetyczki :)

aha :) wygralam ;P
program cąlkiem fajny ale ja wolalam Boogie Beebies na CBbebbes ale zlikwidowali :((( a wygranej gratuluję (pamiętaj,z e się przyczynielam ;) ) dasz mi za to poleżęć na tej pufie :D z pyszna kawka z nowego ekspresu :D

Anandri ja się malo znam ale widzę, ze ty sie odchudzasz i schudłaś juz dużo. Skoro masz plan schudnąć aż 50 kilo to dieta lekkką na pewno nie jest. Pewnie nie jest to wytłumaczenie Twojego stanu ale na pewno dobrze na to nie wpływa. Ja CI radzę odpuść sobie na razie póki masz takie problemy i zobaczysz czy będzie nieco lepiej. A badania jakies poza tym usg robilaś? krew badalaś?

reklama
oo portfel to u mnie pierwsza zabawka. Wysttarczy, ze na minute zostawię torebke w zasięgu lapek i już rozpracowany. Dosżlo do tego, ze grubszą kasę chowam w kieszonce na suwak.
A co do ilości zabawek to u mnie etż multum za sprawą babć i cioć ale nie tyle ich ilośc co wielkośc mnie wkurza, bo każdy stawia sobie za punkt chonoru przynieśc jak największą. Jakby nie mogli przynieść czegoś malego. I tak półki u Kuby puste a podloga calusieńka zastawiona, bo na półki się nie mieści.

program cąlkiem fajny ale ja wolalam Boogie Beebies na CBbebbes ale zlikwidowali :((( a wygranej gratuluję (pamiętaj,z e się przyczynielam ;) ) dasz mi za to poleżęć na tej pufie :D z pyszna kawka z nowego ekspresu :D

Anandri ja się malo znam ale widzę, ze ty sie odchudzasz i schudłaś juz dużo. Skoro masz plan schudnąć aż 50 kilo to dieta lekkką na pewno nie jest. Pewnie nie jest to wytłumaczenie Twojego stanu ale na pewno dobrze na to nie wpływa. Ja CI radzę odpuść sobie na razie póki masz takie problemy i zobaczysz czy będzie nieco lepiej. A badania jakies poza tym usg robilaś? krew badalaś?
to u mnei z portfelem jest to samo,jak pójdę do sklepu z małą i jak juz płacę i wyjmę portfel i ona zauważy to jest krzyk i płacz,a jak próbuje jej zabrać to siłuje się ze mną (od małego nasze dzieciaczki wiedzą co dobre ;) )

moja tez oglądała zawsze rano cbeebies i ciekawe czemu już nie ma,a ten kanał disney playskool to tak średnio przypadł mojej córce,ale ona wogóle jest anty bajkowa.
lubi oglądać takie dla dorosłych (shrek,madagaskar itp...) i uwielbia ich piosenki YouTube - Ich Bin Dein Gummibär - Full German Version (ale tylko jak puszczam z laptopa bo przygląda się wtedy i próbuje tak samo tańczyć) śmieszna jest...ale zauwazyłam ze bardzo lubi muzykę i jak tylko usłyszy w reklamie to odrazu zaczyna podskakiwać...

sawi a czemu zaraz po niemiecku puszczac ? hehehe
my od dwóch dni też jedziemy na tych piosenkach...wczoraj to był płacz jak po 5x chcialam go wziąć spać... ale my po polsku słuchamy :)

Moje dziecię zasnęło po 21, ja wcinam czekoladki i wlasnie przyszlam wylączyc kompa, ide sie wypluskac i spać, maż w piecu pali bo wieje u nas ze szok wiec w nocy bedzie chłodno.

My oglądamy polsat jim jam. Mamy cyfrowy polsat, do niedawna mielismy full kanałów, dekoder leżal nieuzywany u tesciow rok, przywiezlismy go do nas, podlaczylismy, troszkę poogladal Olis bajkowe kanały kochalismy Wayballo na CBbebbes chyba i nam powyłaczali kanały, z dziecięcych mamy tylkop jimjam. Męzowi wyłączyli duzo sportowych a mi tvn style, mtv i jakies tam jeszcze. Narazie nie wykupujemy dodatkowych bo i tak nie oglądamy tv tylko wieczorkami, kiedy to i tak szybko zasypiamy.

DOBRANOC DZIEWCZYNKI!

witajcie:)
ja jeszcze kilka dni w Polsce i do domku

dziunka wiem ze to wczesna pora ale On o 17:30 juz marudzi a kapie Go po 18 (zasypia kolo 19) a spi do 9 rano czasami nawet dluzej:) takze nie narzekam...teraz chodzi spac pozniej bo wszyscy sie z Nim bawia itp i mu schodzi do 20 i rano sie budzi po 10;)
sawi - gratuluje!!
kasiiula - tez bym bez problemu zjadla cala tabliczke czekolady a bialej to nawet dwie:)

nie mam czasu teraz tak do Was zagladac, wiecznie cos sie dzieje. Nadrabiam zaleglosci z kolezankami:) ale juz chce wracac do domu...w niedziele mam jeszcze chrzciny, debiut w roli matki chrzestnej:) a w poniedzialek lecimy

moja tez oglądała zawsze rano cbeebies i ciekawe czemu już nie ma
l
caly styczen na cbeebies trabili ze od 1 lutego przenosza sie na inna platforme(zniama parametrow odbioru czy cos takiego) i zeby sie kontaktowac w tej sprawie ze sprzedawca tych kanalow.Nie wiem jaka Ty masz tv??np z Tv N czy cyfrowym polsatem.

Hejo!
Anadri - witaj po latach ;-) endometrioza to poważna choroba z tego co czytałam i dość niedawno w Pl olewana a teraz z milion kobiet na nią cierpi. Dokładnie myślałam o tej podanej stronce przez martolinkę. Poza tym nie wiadomo dokładnie gdzie się Tobie gromadzi ta tkanka czy jak ją tam nazwać... Może i stąd ta Twoja waga.
Sawi - cała płyta jest po polsku tego gumimisia ;-) mam ją od zeszłego roku, bo moja starsza szalała przy tym :-D
Kikolek - mam też kilka wielgachnych pluszaków. Nie mówiąc o kuchni, 2 wózkach, rowerku 3-kołowym, motorku - na nóżki, bujawce, koszu na zakupy...:zawstydzona/y:
Ula - mniam, dziś sobie zjem ;-)
Polaa - to miłego bycia matką chrzestną..;-)

Moje wczoraj były nie do opanowania wieczorem, Gośka jęcząco-stękająca - dorwaliśmy ją ma 7 zębów i napuchnięte dziąsła w innych miejscach na maxa. A mnie głowa tak narywała, że aż musiałam wziąć tabletkę, a tego nienawidzę.:wściekła/y: Za to w nocy Gośka nam zrobiła godzinną przerwę w spaniu, bo sobie śpiewała, śmiała się itp...:szok:

Hejo!
Anadri - witaj po latach ;-) endometrioza to poważna choroba z tego co czytałam i dość niedawno w Pl olewana a teraz z milion kobiet na nią cierpi. Dokładnie myślałam o tej podanej stronce przez martolinkę. Poza tym nie wiadomo dokładnie gdzie się Tobie gromadzi ta tkanka czy jak ją tam nazwać... Może i stąd ta Twoja waga.
Sawi - cała płyta jest po polsku tego gumimisia ;-) mam ją od zeszłego roku, bo moja starsza szalała przy tym :-D
Kikolek - mam też kilka wielgachnych pluszaków. Nie mówiąc o kuchni, 2 wózkach, rowerku 3-kołowym, motorku - na nóżki, bujawce, koszu na zakupy...:zawstydzona/y:
Ula - mniam, dziś sobie zjem ;-)
Polaa - to miłego bycia matką chrzestną..;-)

Moje wczoraj były nie do opanowania wieczorem, Gośka jęcząco-stękająca - dorwaliśmy ją ma 7 zębów i napuchnięte dziąsła w innych miejscach na maxa. A mnie głowa tak narywała, że aż musiałam wziąć tabletkę, a tego nienawidzę.:wściekła/y: Za to w nocy Gośka nam zrobiła godzinną przerwę w spaniu, bo sobie śpiewała, śmiała się itp...:szok:

HAHAHAHAHAHA uwielbiam jak anawawka pisze o swoich szataniacach :-D czasem opisy pasują jak do dzikich zwierzątek które złapali, pobadali i wypuścili dalej do dzikiej dżungli hehehehehehe :):) mój tez ma 7 ząbków - noce mega marudne chociaz śpi ale kreci sie niemiłosierni już nie mówiąc ze panicz zażądał spania między rodzicami ;/ szkoda tylko ze zadnych buł na dziąsłach nie widzę a katarek jest, więc na zęby ale przeczucie mam ze pojdą dolne dwójki pomimo tego że nie są czerwone ale jest juz delikatne wgłębienie. No cóż pozostaje nam to przetrwać i czekać..

reklama
Mama - masz rację, one jak dzikie zwierzątka :-D:-D
Aaaaaa i jeszcze wczoraj zostałam z nimi wieczorem sama, mąż poszedł po bułki, Gośka postanowiła zacząć wstawać na motorku, zwróciłam uwagę, zrezygnowała, wystarczyło odwrócić się i znów popatrzeć - a ona jak długa już leżała... łep pokiereszowany , dwa rozcięcia powierzchowne, ale są , krew leciała , ja od razu do apteczki po wodę utlenioną i maść arnikową, a ta za mną prawie krok w krok i jęczy.... a po 10 min. znów leci do tego motorka...:szok:

Do góry