reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
hej chce sie pochwalic ze wygrałam <tzn siostra mi wygrala bo sobie wczoraj tez wygrała> ekspres DOLCE GUSTO :D:D:D:D:D:D:D

i tu pytanie do dziewczyn czy inne kapsułki tez dzialaja w ekspresie czy tylko oryginalne? wiem ze AniaS ma taki :)
Kasia Gratulacje dla siostry i Ciebie ;-) , Dolce gusto ma większe kapsułki od reszty (ale może jest jakiś podobny) , generalnie ja się spotkałam z kapsułkami od innych ekspresów to były wielkości śmietanki do kawy a te niestety są większe ,
Muszę Wam powiedzieć, że kupiłam dla Filipa kosz wiklinowy do spania na kółkach, generalnie można powiedzieć, ze to taki wózek pokojowy :)) Rewelacja, bo będę mogła go przemieszczać jak będzie spał do pomieszczenia, gdzie Olaf nie będzie w danym momencie mu przeszkadzał bo jednak Olaf bawi się albo u siebie albo u nas w pokoju i nigdy nie wiadomo gdzie go poniesie...żałuję, ze nie miałam takiego łóżka dla Olafcia :)
też mi się te kosze podobają ,żałuje że nie widziałam ich wcześniej bo pewnie bym kupiła ,ale może do następnego bejbika sobie sprawię ;-)
Gdzie założyć konto?

Mbank, inteligo? MBank niestety odpadł, bo nie ma w mieście nikogo z przedstawicieli,a podpisać przez kuriera nie opłaca się (bo to chyba się płaci?). Inteligo? Co możecie polecić?

Aaaa zapomniałam napisać że mieliśmy wypadek. Asia się przewróciła, porządnie rozpłakała, A podchodzi a tam cała rączka we krwi, na podłodze plamy, przyniósł mi ją do kuchni, krew kapała i to porządnie:szok:przemyliśmy wodą utlenioną, po chwili przestało lecieć i okazuje się że ma dziurkę w paznokciu:szok: Mądry tata dał klucze do zabawy i jak się wywróciła musiały jej jakoś przebić ten paznokietek. Nie wiem dokładnie jak, pojęcia nie mam! Teraz A ma nauczkę!:angry:
my mamy wspólne konto w mbanku i nie narzekam , ING dla nowych klientów ma niezłe oferty ale dla stałych tragedia
biedna Asiula ,oby szybko się zagoiła i o tym zapomniała ;-)

byłam dzisiaj z Kubą na zaległym bilansie i szczepieniu , no i na szczęście wszystko dobrze :tak:

Hey Kobitki! Witam się z Wabi po kilkudniowej abstynenecji babyboomowej z powodu pobytu teściowej. Próbowałam Was nadrobić ale nidyrydy wiec przeczytałam tylko ostatnie strony i chciałam pogratulowac Kasi wygranej a Asieńce Dziunkowej przesłać buziaczki dla paluszka, niech się goi.
Ja właśnie siedzę i testuje zakupiony wczoraj automat do chleba... ciekawe czy wyjdzie ;))) Kobitki, jakiego ja stresa wczoraj przeszłam... Postaram sie w skrócie.... Ja jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej ale w tamtym roku aby przedłużyć termin musiałam wpisać się ponownie na 4 semestr i miałam tylko zapłacić za seminarium 300 zł. To tez uczyniłam więc wszystko było ok. Wczoraj dostaje maila, że mam zaległe opłaty na kwote 2600... Normalnie zbladłam... pół nocy nie spałam, nic nie jadłam... Dziś dzwonie rano a to pomyłka, źle zaznaczyły w systemie... Tej ulgi długo nie zapomne ;))) A z drugiej strony jestem wściekłe na te babska, normalnie zawału bym dostała... ;)))

Hey Kobitki! Witam się z Wabi po kilkudniowej abstynenecji babyboomowej z powodu pobytu teściowej. Próbowałam Was nadrobić ale nidyrydy wiec przeczytałam tylko ostatnie strony i chciałam pogratulowac Kasi wygranej a Asieńce Dziunkowej przesłać buziaczki dla paluszka, niech się goi.
Ja właśnie siedzę i testuje zakupiony wczoraj automat do chleba... ciekawe czy wyjdzie ;))) Kobitki, jakiego ja stresa wczoraj przeszłam... Postaram sie w skrócie.... Ja jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej ale w tamtym roku aby przedłużyć termin musiałam wpisać się ponownie na 4 semestr i miałam tylko zapłacić za seminarium 300 zł. To tez uczyniłam więc wszystko było ok. Wczoraj dostaje maila, że mam zaległe opłaty na kwote 2600... Normalnie zbladłam... pół nocy nie spałam, nic nie jadłam... Dziś dzwonie rano a to pomyłka, źle zaznaczyły w systemie... Tej ulgi długo nie zapomne ;))) A z drugiej strony jestem wściekłe na te babska, normalnie zawału bym dostała... ;)))
współczuje przeżyć związanych ze studiami ,ale niestety takie panie biurokratki są , ech ja to się nawet nie wypowiadam co przeszłam w samym urzędzie miasta jak chcieliśmy Kubie pesel wyrobić ,na szczęście i u ciebie i u mnie skończyło się dobrze ;)
automat do chleba kupiliśmy w grudniu i jesteśmy bardzo zadowoleni :) ,chlebuś pyszniutki i świeży dłużej niż te sklepowe :) szkoda tylko że to trwa tak długo

Czyli wszędzie gdzie biurokracja tam burdel :))) Co do automatów to właśnie dużo słyszałam pozytywnych opini. Jak Ty jesteś zadowolona to ja pewnie też. jednak rzeczywiście mogłoby to trwać szybciej :))) Ja mam jakiś program ekspresowy co trwa 58 min ale za to zamiast łyżeczki drożdży to wsypuje się 4 wiec pewnie dlatego krócej. Póki co robie zwykłym programem na 4h, zobaczymy co wyjdzie :)))

fajnie że są te gotowe mieszanki
no w Norwegii nie ma takiej biurokracji , numer personalny przyszedł pocztą tydzień po porodzie i trzeba było wpisać jakie imię daliśmy dziecku i odesłać , ot i cała procedura ;)

Witam się i ja padnięta

jeszcze jutro od 8 do 17.30 i wolne dwa dni!!!!!

Pawłowi chyba przebija się w koncu dolna 4 bo dał nam czadu po kąpaniu z 1,5 godziny chodzil po scianach. dalam mu masc na zabki troche pomoglo i potem ibufen i zasnal biedak ja z nim na pol godziny i bylam meza zawiesc w trase jechal. teraz wrocilam i ide spac. W powrotna droge mialam kontrole dokumentow, pan policjant na koniec podziekowal i powiedzial ze mam przepiekne imię hihihihi.

Dziunka duzo dobrego dla was
Martolinka a ty tam nie za dlugo balujesz????
Mama co u Was?
Ula a to kolyska Pawełka:
obraz 006.jpg
tez bylam z niej bardzo zadowolona

Tez macie na kazdej stronie te wstretne reklamy z jakims filmikiem:confused::confused:

hej hej, witam :)

ja dziś pracuję z domu, ale mam rzeczy do zrobienia rozwalone po całym dniu :/. Zobaczymy kiedy Ala się zorientuje że jednak jestem w domu ;)

Patrzę za okno... gasz, byle do wiosny... już się nie mogę doczekać wiosennego spacerku z moim małym pingwinem :)

reklama
Witam i ja!
Kasiiula - super wygrana!
Dziunka - Asiunkowy paznokietek wycałuj.... ja mam konto w pkobp i dopiero niedawno dołożyłam możliwość internetową , także ja nie pomogę... Poradniki piękne:-D:-D, co to za czasy były ;-)
Etna - ano jeszcze tylko dziś i wolne 2 dni ....
Agrafka - też ciągle powtarzam byle do wiosny, byle do wiosny...:-D ; fajnie pracować w domu??

Moje niuńki wczoraj znów były nie do opanowania, Gośka dziś zaczyna 3 dobę po szczepieniu, ząbki też jej lezą, więc trochę marudzi... Mam nadzieję, że choć w weekend będzie lepsza pogoda i na chwilkę słonko za chmur wyjdzie. Muszę znaleźć jakąś kieckę lub kostium na przyjęcie ślubne... :zawstydzona/y: a teraz same wieczorowe i studniówkowe królują... w sklepach, a ja chcę jakąś skromną, fajną - jak zwykle czegoś takiego nie ma :-D:-D

Do góry