reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Dziunka trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze. I nie czytaj prosze w internecie o tym bo zwariujesz.

reklama
Dziunka a więc u mnie cos takiego napisali to wynik badania z 2007 roku, przez Ciebie albo i dzięki Tobie ;p chyba bede musiala zrobic ponownie usg tarczycy bo pewnie po porodzie i wysiłku to mi to urosło....ale ja narazie nie mam czasu myslec o sobie, e tam :)
wniosek - komorek podejrzanych nie znaleziono
komentarz - obraz cytologiczny 3 guzków koloidowych zmiana w płacie lewym z cechami hiperplazji nabłonka pęcherzykowego.

Brałam tylko euthyrox.

W tamtym okresie net był dla mnie mało ważny i nawet nie szukalam nic w necie na ten temat. Teraz tez nie bede, lekarz mowil ze ok - wiec sie tego trzymam :)

tylko....to było 4 lata temu, ciort wie co ja z tych nerwów tam mam...tfuuuu

Ilona a tamta kobieta nie była na normalnej wizycie u lekarza np. kiedy szczepila, lub jak dziecko np. chorowało? Co to za lekarz, ktory nie zwrocił na to uwagi? Szkoda normalnie słów na matkę i ludzi dookoła niej....ech

:)

Wczoraj byłyśmy na spotkaniu klubu mam, dużo dzieci bylo, ale tak w wieku od 2 lat, był też chlopiec 11 m-cy . Musze wam powiedziec, ze ten chlopiec nie chodzi, nie raczkuje, nie pełza. Bylam w wielkim szoku ze matka nie poszla z nim do lekarza, bo na moje oko coś jest nie tak.

Ja też bym się tym zainteresowała - ale powiem wam, ze np. ta moja lekarka o której już pisałam jaka jest beznadziejna na pewno sama by nie zwróciła uwagi na takie coś. Ona w ogóle nie daje szansy, zeby dziecko pokazało jak sie rozwija, bo każe je kłaść i tyle.
Więc niestety trzeba samemu się interesować i czytać, niektórzy lekarze mają wszystko gdzieś...

No właśnie. Przejrzałam net i właśnie guzy pęcherzykowe są "podejrzane" bo mogą prowadzić do raka pęcherzykowego. I dopiero po wycięciu i zrobieniu badania histopatologicznego można to stwierdzić dokladnie(ponieważ przy biopsji lekarz mógł nie trafić w komórki rakowe).
Także wcale nie takie uffff:dry: no nic, teraz trzeba czekać na endo.

Dziunka
trzymam kciuki żeby było wszystko ok <przytul> :*

hej chce sie pochwalic ze wygrałam <tzn siostra mi wygrala bo sobie wczoraj tez wygrała> ekspres DOLCE GUSTO :D:D:D:D:D:D:D

i tu pytanie do dziewczyn czy inne kapsułki tez dzialaja w ekspresie czy tylko oryginalne? wiem ze AniaS ma taki :)

Dziunka a więc u mnie cos takiego napisali to wynik badania z 2007 roku, przez Ciebie albo i dzięki Tobie ;p chyba bede musiala zrobic ponownie usg tarczycy bo pewnie po porodzie i wysiłku to mi to urosło....ale ja narazie nie mam czasu myslec o sobie, e tam :)
wniosek - komorek podejrzanych nie znaleziono
komentarz - obraz cytologiczny 3 guzków koloidowych zmiana w płacie lewym z cechami hiperplazji nabłonka pęcherzykowego.

Brałam tylko euthyrox.

W tamtym okresie net był dla mnie mało ważny i nawet nie szukalam nic w necie na ten temat. Teraz tez nie bede, lekarz mowil ze ok - wiec sie tego trzymam :)

tylko....to było 4 lata temu, ciort wie co ja z tych nerwów tam mam...tfuuuu

Ja mam tego guza prawdopodobnie właśnie przez poród. Lekarz potwierdził moje przypuszczenia że właśnie tak może być - ogromny wysiłek.
Na Twoim miejscu poszłabym zbadać, lepiej chuchać na zimne, to nie jest tak że jak nie będziesz o tym myśleć to nic się nie będzie przez ten czas działo. Poza tym pomyśl o sobie właśnie dlatego że jestes mamą Olinka. I będziesz mu potrzebna jeszcze wieeeeele lat.
Mi przez rok z ledwo wyczuwalnego pod palcami wyrosła śliwa widoczna gołym okiem z daleka.

hej chce sie pochwalic ze wygrałam <tzn siostra mi wygrala bo sobie wczoraj tez wygrała> ekspres DOLCE GUSTO :D:D:D:D:D:D:D

i tu pytanie do dziewczyn czy inne kapsułki tez dzialaja w ekspresie czy tylko oryginalne? wiem ze AniaS ma taki :)

O super! A jak wygrałyście?

Dziunka trzeba było kupic kawe w realu Nescafe i wyslac numer paragonu do nich :D wczoraj poszło z 6 ode mnie numerów i od siostry z 7 i tylko ona trafiła :d dzis sie skonczył niestety konkurs

dziunka zaciskam kciuki! Dziewczyny mają rację, ni czytaj tych informacji na necie...
kasiula gratuluję, chciałabym kiedyś coś wygrać :)))

Muszę Wam powiedzieć, że kupiłam dla Filipa kosz wiklinowy do spania na kółkach, generalnie można powiedzieć, ze to taki wózek pokojowy :)) Rewelacja, bo będę mogła go przemieszczać jak będzie spał do pomieszczenia, gdzie Olaf nie będzie w danym momencie mu przeszkadzał bo jednak Olaf bawi się albo u siebie albo u nas w pokoju i nigdy nie wiadomo gdzie go poniesie...żałuję, ze nie miałam takiego łóżka dla Olafcia :)

dZIUBASKU ja przygotowując wyprawkę dla Olinka kupiłam łóżeczko, bo kołyska lub cos w tym stylu wydawała mi się zbędnym wydatkiem. A jednak po chwili kupiłam piękną kołyskę bo Oli w łożeczku wydawał mi się taki malutki, wydawało mi sie ze mało mu przytulnie było. Kołyskę używałam z dobre 5 moze i wiecej. Kupilismy taką piękną,
CONECO KOŁYSKA SIMPLYCITY 3w1+WYSYŁKA KURIER (1427259614) - Aukcje internetowe Allegro tylko inny kolor
sprzedałam i straciłam na niej tylko z 50 zł :) bo kupilismy bardzo tanio w porownaniu do np. swiata dziecka w Babicach koło W-wy. Byłam bardzo zadowolona. Przy kolejnej dzidzi znowu kupię. Gdyby tamta pod koniec mi nie skrzypiała napewno zostawiłabym ją :)

Ta Twoja to pewnie jeszcze mniejsza i przytulniejsza. Dla mnie to super sprzęt przy malutkim dziecku.

Gdzie założyć konto?

Mbank, inteligo? MBank niestety odpadł, bo nie ma w mieście nikogo z przedstawicieli,a podpisać przez kuriera nie opłaca się (bo to chyba się płaci?). Inteligo? Co możecie polecić?

Aaaa zapomniałam napisać że mieliśmy wypadek. Asia się przewróciła, porządnie rozpłakała, A podchodzi a tam cała rączka we krwi, na podłodze plamy, przyniósł mi ją do kuchni, krew kapała i to porządnie:szok:przemyliśmy wodą utlenioną, po chwili przestało lecieć i okazuje się że ma dziurkę w paznokciu:szok: Mądry tata dał klucze do zabawy i jak się wywróciła musiały jej jakoś przebić ten paznokietek. Nie wiem dokładnie jak, pojęcia nie mam! Teraz A ma nauczkę!:angry:

Ostatnia edycja:
reklama
Gdzie założyć konto?

Mbank, inteligo? MBank niestety odpadł, bo nie ma w mieście nikogo z przedstawicieli,a podpisać przez kuriera nie opłaca się (bo to chyba się płaci?). Inteligo? Co możecie polecić?

nie placi sie przynajmniej jak ja zakladalam w mbanku to nie placilam za kuriera...zadzwon na infolinie do nich i sie zapytaj...ja m bank polecam.

Do góry