reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Martolinka a gdzie Ty chodzisz na wyprzedaze udalo Ci sie cos kupic??bo ja jak bylam to nic nie widzialam:-(

Ania fakt niezle danie z Ciebie Kuba zrobil:p daj przepis na te nugatsy:p

reklama
hej dziewczynki!

Mój książę dzis wstał mega wczesnie jak na niego po 7, po czym po 10 sie polozył do 11, i znowu o 15 zasnął sam i spi do teraz....ja zdążyłam sie wyspać i chyba go muszę zbudzić bo nie wiem o ktorej mi na wieczór zasnie...a myslalam ze dzis bedzie jedna drzemka i zasnie ok 20. Pewnie wstanie mega głodny. Ostatnio tak sie złożyło ze spał b. długo i nie jadł z 4,5h wstał z takim krzykiem ze szok mialam podać butlę ale ze mialam pyszną zupkę musialam uspokoic panicza i prędko podawać łyżeczką zupkę bo tak zgłodniał.

U mnie Oli też nie bardzo myje ząbki, dlatego też narazie myję samą wodą bo aż zal zeby tylko pasty sie najadł a nic nie szorował, nie nalegam narazie, ostatnio nawet buzi nie otwiera, tylko jak zwykle siega po nasze szczoteczki lub wszystko wokoło. Myslę ze mu przejdzie. Nie spinam sie jakos na to mycie, jak nie to nie, probuję ale ostatnio ogłosił protest :)

Dziunka wiem , ze jak sprzedacie auto to WAm ulży, ale z drugiej strony sama wiesz... w kazdym razie ja w tym tyg mam tescia auto wiec moge Was odwiedzić.

Wiem, wiem, dobrze że wszedzie mam blisko...no prócz Was;-)

Dziewczyny, nie wiem na ktorym watku o tym napisac, wiec pisze tutaj: jakis czas temu pisalam o problemach z myciem zabkow, mala nie daje sobie wlozyc szczoteczki do zebow, sekunde ja pogryzie, wyssie paste i potem zamyka dzioba. Macie jakies sposoby? Juz myslalam, ze dlatego ze pasta jest mietowa, ale sama woda tez nie chce myc. Jak wiec te zabki dokladnie wyszczotkowac? Mama przylatuje niedlugo i ma nam przywiezc paste owocowa, sprobujemy, ale pisze tutaj, bo moze macie jakies chwyty?

Dawaj jej szczotkę z pastą, niech sobie sama tam mumla, innej rady nie ma

Etna klapeczki juz kupiłam . Młody ładnie w nich chodzi , :)

Fotkę daj, fajnie to musi wyglądać :tak:

a może ty myj przy niej zęby to ona się skusi ,dzieci lubią naśladować dorosłych więc kto wie

Kuba mi wczoraj zrobił prysznic z mleka i maseczke z kurczaka :)) ,mama robiła nugetsy z kurczaka i zostawiła na chwilę miskę z mlekiem i zanurzonymi tam kurczakami a ja siedziałam obok i Kube miałam na kolanach , nagle czułam jak coś zimnego się na mnie wylewa :)) i dostałam te kawałki na twarz i kolana :) , myśmy się uśmiały a Kuba się popłakał bo się przestraszył

:-D

Dostałam wezwanie z ABW na przesłuchanie. Nic więcej nie mogę Wam powiedzieć , no i szczęśliwa to ja nie jestem:crazy:

Koty leją się, ale są maleńkie postępy - Feliks kuma że mu nie wolno gryźć nowego. Ale jak tylko się odwrócę to akcja:crazy:

Aaa zapomniałam Wam powiedzieć ze ta bratowa A co ma już synka w wieku Asi i mieszka w NO dziś poroniła:-( była już chyba na początku 4 miesiąca. Smutne, nigdy w takiej sytuacji nie byłam i nie wiem jak to jest, ale aż mi się ciśnie na usta "Może to i dobrze"...

Ostatnia edycja:
Ania musiało wygladac to zbaawnie :) a jak te nugetsy ? dało sie z nich cos zrobic? jak smakowąły?

Martolinka a gdzie Ty chodzisz na wyprzedaze udalo Ci sie cos kupic??bo ja jak bylam to nic nie widzialam:-(

Ania fakt niezle danie z Ciebie Kuba zrobil:p daj przepis na te nugatsy:p

robiłyśmy te nugetsy z knora i nawet w miare smakują , chociaż liczyłam że bardziej zbliżone będą do tych mcdonaldowych

etna zdówka dla Pawelka!

Pianistka my myjemy wszyscy razem zęby - ja, Kuba i Michał, jak sie da to i tata. Wszyscy razem w łazience i każdy sam szoruje jak umie. Michal fakt więcej gryzie niż myje ale stara się naśladować i nawet nieźle mu to wychodzi

Kilolu fajny pomysł z tym wspolnym myciem zębów,
Paweł dla odmiany dzisiaj spal 3 razy, ale goraczka i antybiotyk tak go oslabilo. caly dzien mial w oczacz rope i katar za 30 minut daje druga dawke leku, jutro po 10 trzecią i mysle że będzie jak nowy. Najgorszy jest ten kaszel.

Dziunka to coś ty przeskrobala, może będziemy Cie w telewizji ogladać.

Martolinka zazrdoszcze basenu
a chcialam Cię zapytac czy masz moze jeszcze tego linka na kolczyki ktore ostatnio zamawiałysmy?

oj i ja basenu zazdroszczę ale niestety z całego wykupionego semestru chlopcy byli po 4 razy, więc bez sensu na razie wykupywać kolejny.

te kolczyki decoupage? tez bym chętnie jeszcze zmaówila

Ania musiało wygladac to zbaawnie :) a jak te nugetsy ? dało sie z nich cos zrobic? jak smakowąły?

robiłyśmy te nugetsy z knora i nawet w miare smakują , chociaż liczyłam że bardziej zbliżone będą do tych mcdonaldowych
ja robilam je w weekend i powiem wam ze sa zwykłe jedynie sos doby ... a kuraczk w panierce "złotej" temu ladnie wygalda :D

Witam dziewczyny. U nas zimno, śniegu nasypało, ja chce lato. Wczoraj odebralam fotki z rossmana i moge polecic. Jakoś dobra. Babka z allegro odpisala mi odnośnie tych miseczek ze sa w trakcie sprowadzania z zagranicy wiec poczekamy. Znalazlam na angielskim ebay-u te miseczki: Gyro Bowl on eBay (end time 22-Feb-11 15:58:33 GMT) to by wyszlo za 36zł , może jakaś dziewczyna z Uk chciala by nam zamówić?? Jest jakaś chętna??

reklama
Etna - zdrowia, zdrowia, zdrowia i dla WAS cierpliwości...
Martolinka - super, że wypad na basen się udał..
Ania - jak czytałam o Waszych wyczynach kuchennych, to się uśmiałam... szybkość te nasze roczniaki mają, że szok.
Pianistka - moja patrzy na mnie, na siostrę i myje ząbki też ;-), próbuje też i myć mi... co nie zawsze jej wychodzi. Może jak zobaczy, że mama myje to jej się spodoba i sama będzie chciała?
Dziunka - powodzenia... , oby było choć trochę "miło"

U na nic nowego, Gośka wariuje z siostrą, nawet potrafią coraz częściej się bawić razem, chichrają się świetnie, aż serce rośnie!

Do góry