Kikolek - ja!!! mam weselej.... Hanka wczoraj kombinowała , by ratować mamę autem... , jak wracam po pracy to tak jakby ktoś rzucił granatem w zabawki... , lustro upaćkane , mleczka w kartonie porozlewane, na bujawce porozmazywane kinder pingui, naklejki na ścianie, ściana pomazana kolorowymi długopisami, przestawione przyciski w mirofali... , czasami w niej mogę znaleźć mebelki z domku dla lalki... mam dalej wymieniać??;-) I to tylko robią dwie małe dziewczątka...
reklama
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
kilolek i anawawka - no to faktycznie wesoło ;]
a ja sie wściekałam przed chwilą ze moje dziecko bo on nie chce jesc chleba z niczym, tylko sam ewentualnie bardzo cienko masłem ;/ no i nic nie poradze........ niech tak je bo inaczej tylko płacz i wykrzywianie się ;/ ehhhhhhhhh do tego nie mam siły na nic, siedze, pije kawe i mysle ze nic mi sie nie chce całe dnie zapierniczam a noce tez sa takie do bani bo ten sie ciagle budzi, wierci kurde blaszka zakichana czwórka
a ja sie wściekałam przed chwilą ze moje dziecko bo on nie chce jesc chleba z niczym, tylko sam ewentualnie bardzo cienko masłem ;/ no i nic nie poradze........ niech tak je bo inaczej tylko płacz i wykrzywianie się ;/ ehhhhhhhhh do tego nie mam siły na nic, siedze, pije kawe i mysle ze nic mi sie nie chce całe dnie zapierniczam a noce tez sa takie do bani bo ten sie ciagle budzi, wierci kurde blaszka zakichana czwórka
Ostatnia edycja:
Mama - nie wiem czy Cię pocieszę, ale ja do tej pory budzę się, jak Hanka popłakuje... a to już dziewczę ma prawie 2,5 roku... nie pamiętam kiedy ostatnio miałam przespaną noc taką od dechy do budzika ;-) co do jedzenia... Hanka nie zje rozkrojonej bułki, masło musi być na górze buły, zlizuje je, dopiero gryzie bułę.. o jej jedzeniu mogłabym napisać traktat...
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
my zazwyczaj mamy przespaną noc od deski do deski....czas wolny mniej wiecej o 20 do 8 rano na pewno. Tylko czasem jest pare takich nocy przez zęby ale to minie wszystko trzeba przetrzymać....
MAMA nie wiem czy to pisac bo pewnie zaraz będzie gorzej ale u nas od kilku nocy spokój fakt górne czwórki za nami ale jeszcze dolne wiec juz przygotowuje się na kolejne bezsenne nocki. asz racje trzeba przeżyć.
KIKOLKU ANAWAWKA OJ NIEZŁE TE WASZE MAŁE ROZBUJNIKI )) USMIAŁAM SIĘ.
KASIA bezpiecznej podróży.
MARTOLINKA te linki matko do tej pory się trzęse. Mój mąż przechodzi na diete wiem, że ty stosowałaś Dunkana kupowałaś książkę czy przepisy z netu miałaś?
A Jasiek cały ranek biegał z rurą od odkurzacza tak się biedak na sprzątał że zamiast teraz isc spac padł juz godzinę temu.
KIKOLKU ANAWAWKA OJ NIEZŁE TE WASZE MAŁE ROZBUJNIKI )) USMIAŁAM SIĘ.
KASIA bezpiecznej podróży.
MARTOLINKA te linki matko do tej pory się trzęse. Mój mąż przechodzi na diete wiem, że ty stosowałaś Dunkana kupowałaś książkę czy przepisy z netu miałaś?
A Jasiek cały ranek biegał z rurą od odkurzacza tak się biedak na sprzątał że zamiast teraz isc spac padł juz godzinę temu.
Witajcie
ale mialam ciezka noc, Kuba nawet spokoi, przespal ladnie a ja...MASAKRA! Myslalam, ze pluca wypluje w ktoryms momencie, goraczka wysoka, szok. Ja rzadko choruje ale teraz to mnie wzielo...a za 10 dni lecimy do Polski (powinno przejsc). Kubus jak sie obudzil dzisiaj po 8 to mial 38 st. dalam na zbicie i teraz jest ok ale strasznie mi Go zal malo tego, przed chwila maz dzwonil z pracy ze chory jeszcze tego brakowalo...
nie mam na nic sily, tyle co pranie wstawilam i koniec na tym
etna - bardzo ladnie kozaczki
aga - milego lotu jak znajdziesz chwile to zapraszam do mnie
kilolek- niezlych masz chlopakow ale nie denerwuj sie na nich moj tez juz probowal sie tuszem malowac itp. ale wszystko pochowane teraz jak ja sie maluje przed lustrem to siedzi kolo mnie i mi podaje wszystko po kolei
a jesli chodzi o zabkowanie to u nas na szczescie jakos lekko to idzie nie odczulam, ze Kubie ida zeby jeszcze ani razu (no moze przesadzilam-raz przez dwa dni marudzil, nie wiedzialam o co chodzi ale podczas zabawy zauwazylam, ze dwa zabki doszly). Jemu pozno zaczely wychodzic bo jak mial 9 miesiecy to byl pierwszy zabek ale chyba nadrobil bo teraz ma juz 13 ida jak grzyby po deszczu
ale mialam ciezka noc, Kuba nawet spokoi, przespal ladnie a ja...MASAKRA! Myslalam, ze pluca wypluje w ktoryms momencie, goraczka wysoka, szok. Ja rzadko choruje ale teraz to mnie wzielo...a za 10 dni lecimy do Polski (powinno przejsc). Kubus jak sie obudzil dzisiaj po 8 to mial 38 st. dalam na zbicie i teraz jest ok ale strasznie mi Go zal malo tego, przed chwila maz dzwonil z pracy ze chory jeszcze tego brakowalo...
nie mam na nic sily, tyle co pranie wstawilam i koniec na tym
etna - bardzo ladnie kozaczki
aga - milego lotu jak znajdziesz chwile to zapraszam do mnie
kilolek- niezlych masz chlopakow ale nie denerwuj sie na nich moj tez juz probowal sie tuszem malowac itp. ale wszystko pochowane teraz jak ja sie maluje przed lustrem to siedzi kolo mnie i mi podaje wszystko po kolei
a jesli chodzi o zabkowanie to u nas na szczescie jakos lekko to idzie nie odczulam, ze Kubie ida zeby jeszcze ani razu (no moze przesadzilam-raz przez dwa dni marudzil, nie wiedzialam o co chodzi ale podczas zabawy zauwazylam, ze dwa zabki doszly). Jemu pozno zaczely wychodzic bo jak mial 9 miesiecy to byl pierwszy zabek ale chyba nadrobil bo teraz ma juz 13 ida jak grzyby po deszczu
martolinka
Mama i nie tylko :-)
aga4444 [B pisze:a żeby nie było to martolinka miała 100 lat temu swoje czerwone szpilki pokazać i co??????[/B]
jaka ona pamietliwaaga naprawde doczekasz sie , słowo daje wyleciało mi z głowy
.
Ja mam książke w formie ebooka , na chomiku chyba też są.Polecam przeczytac ksizke "metoda dr Dukana" bo to podstawa. W internecie sa czesto przepisy z niedozowolonymi skladnikami a jak przeczytasasz knige nie dasz sie nabrac ( w sensie Twój maż;-)).ale jest tez mnostwo ciekawych przepisów!!!! wejdz na "Odchudzanie diety...."tam jesteśmy dukanki
A ja dzis od 7 rano pucowałam chałupę , gulasz "się robi", musze zetrzec jeszcze buraki , ale to jak młody sie obudzi;-)
Zadzwoniłąm dziś do swojej babci i odbiera A dziunki;-) pomysliły mi sie numery
Etna świetne buty!!!!
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
ale dzis cichutko
ja dzis znowu piekę ciasteczka, jedne kruche z foremek mam przepis w srodku jakis kremik bedzie lub bita smietana, poczęstujemy babcie, drugie ciasteczka juz upieklam jogurtowe z malinową konfiturą dr oetkera, na obiadek dzis indyczek mięsko z sosem afrykanskim łowicza mąż chyba czkawki dostanie jak to wszystko zobaczy.
mogłam to wszystkoz zrobic bo Olis się ładnie potrafi sobą zajmować kochany jest
właśnie lata z gołą pupką i ją wietrzy w swoim pokoiku zabaw lecę do niego
ja dzis znowu piekę ciasteczka, jedne kruche z foremek mam przepis w srodku jakis kremik bedzie lub bita smietana, poczęstujemy babcie, drugie ciasteczka juz upieklam jogurtowe z malinową konfiturą dr oetkera, na obiadek dzis indyczek mięsko z sosem afrykanskim łowicza mąż chyba czkawki dostanie jak to wszystko zobaczy.
mogłam to wszystkoz zrobic bo Olis się ładnie potrafi sobą zajmować kochany jest
właśnie lata z gołą pupką i ją wietrzy w swoim pokoiku zabaw lecę do niego
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
to fajnie Ula ze Ci sie Oli zabawi sam mój to ciągle nas gdzieś ciągnie a jak jest sam to broi ;p aa i ucieszona jestem dzisiaj bo ma apetyt zjadł dzisiaj juz flache 270 ml, krome chleba z masłem + 150 ml kakao, normalnie dużą porcje obiadu potem chrupki, biszkopty i cały słoik 190g owoców a jeszcze 16 nie ma
reklama
AniaSm
Fanka BB :)
kilolek i anawawka ale się uśmiałam
ja się wziełam za krokiety , kapucha się już gotuje ,zaraz będe smażyć naleśniki ,Kuba póki co śpi ale jak wstanie to się babcia nim zajmie
na dzień babci i dziadka zrobiłam w rosmanie zdjęcia na płótnie i wyglądają świetnie , myślę że jak przyjedziemy na wakacje to zrobię też coś takiego dla nas , poza tym zrobiłam sobie kilka plakatów na papierze foto i też wyszły super
miłego popołudnia
ja się wziełam za krokiety , kapucha się już gotuje ,zaraz będe smażyć naleśniki ,Kuba póki co śpi ale jak wstanie to się babcia nim zajmie
na dzień babci i dziadka zrobiłam w rosmanie zdjęcia na płótnie i wyglądają świetnie , myślę że jak przyjedziemy na wakacje to zrobię też coś takiego dla nas , poza tym zrobiłam sobie kilka plakatów na papierze foto i też wyszły super
miłego popołudnia