reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Lotka - no to podzylas, wspolczuje:( wlasnie przeczytalam o tym, masakra;/ sama bym sie przestraszyla jak nie wiem co.
Kasiiula - tak jak pisze anawawka madry facecik z Twojego synka, wszystko rozumie:) a ja mam takie pytanko: jak Ty zauwazylas, ze niedoslyszy? Na jakis badaniach to wyszlo? Nie wiem czy sie dobrze wyrazilam ale nie czytalam o tym wczesniej a pewnie pisalas(jak mnie jeszcze na forum nie bylo), oby tak dalej reagowal na aparacik:) na pewno tak bedzie...
wyjatkowa - super, ze egzaminy masz juz za soba:D wreszcie spokoj:) a jesli chodzi o prezencik dla maleństwa to ja bym kupila pampersy (to sie zawsze przyda) albo jakas zabaweczke (typu zawieszka do wozka lub lozeczka), ciuszkow to pewnie ma ale w sumie tego tez nigdy za wiele:D

a u nas dzisiaj piekna pogoda, zeby tylko jutro tez tak bylo bo wybieram sie z Andri do Klaudzi i fajnie byloby zaliczyc jakis spacerek z Maluchami:)

reklama
Lotka - no to podzylas, wspolczuje:( wlasnie przeczytalam o tym, masakra;/ sama bym sie przestraszyla jak nie wiem co.
Kasiiula - tak jak pisze anawawka madry facecik z Twojego synka, wszystko rozumie:) a ja mam takie pytanko: jak Ty zauwazylas, ze niedoslyszy? Na jakis badaniach to wyszlo? Nie wiem czy sie dobrze wyrazilam ale nie czytalam o tym wczesniej a pewnie pisalas(jak mnie jeszcze na forum nie bylo), oby tak dalej reagowal na aparacik:) na pewno tak bedzie...
wyjatkowa - super, ze egzaminy masz juz za soba:D wreszcie spokoj:) a jesli chodzi o prezencik dla maleństwa to ja bym kupila pampersy (to sie zawsze przyda) albo jakas zabaweczke (typu zawieszka do wozka lub lozeczka), ciuszkow to pewnie ma ale w sumie tego tez nigdy za wiele:D

a u nas dzisiaj piekna pogoda, zeby tylko jutro tez tak bylo bo wybieram sie z Andri do Klaudzi i fajnie byloby zaliczyc jakis spacerek z Maluchami:)

polaa nie jestem Kasiula ale z tego co kojarze to wyszlo przy badaniu sluchu po narodzinach ze cos jest troche nie halo, co nie?

tak tak :) u nas po narodzinach robia badanie słuchu każdemu maluszkowi jeszcze w szpitalu
OWSIAK DZIĘKI :)
tak racja po narodzinach robi sie przesiewowe badanie słuchu kazdemu dziecku Pola nie wiem jak to jest u was w Anglii ...
no i wyszło badanie do słuchu bo oni w szpitalu robia podstawowe badanie ale jak cos nei wychodzi dobrze to kieruja dalej na badania i bylismy gdy paweł mial 6 miesiecy na badaniu Bera dziecko musi spac i pod czas snu wysyłaja sygnaly do mózgu i odczytuja jak on reaguje wyszło znow do kontroli i w rok raz jeszcze Bera badanie mielismy aby upewnic sie czy wada potwierdzi sie... no i potwierdzila ;] swoje aparaty mamy od jakiegos tygodnia Pawełek dobrze reaguje na nie dzis zdjał i przyniosl mi patrze wszytsko dobrze wiec nałozylam po chwili znow i dopiero zerknelam ze nie dzialaja bo bateria wysiadla :) a synek niosl mi co chwila pokazac ze ni dziala :)
a wczesneij wydawało mi sie ze reaguje normalnie ... ktos wchodzi do mieszkania odwracał głowe .... wołalam przychodził ... itp wiec mialam nadzieje ze badanie zle wyszło i wyjdzie w rok poprawnie ... a jak ma aparaty tez reaguje ale o wiele lepiej i dokladniej wiecej gada i wogole ... :)

Lotka - moja mama przeżyła to trzęsienie ziemi na pomorzu co było kikla lat temu.., mówi, że durnowate uczucie....
Polaa - zazdroszczę tej pogody i spotkania..
Kasiiula - dobrze, że są te badania... i dzięki Owsiakowi zrobiło się to ogólnodostępne... , Pawełek jak widać też jest zadowolony z działania i sam będzie Ci już sygnalizował... jak to mówi ta moja kumpela , która zajmuje się takimi dziećmi im szybciej dziecko ma aparat tym mniejsze spustoszenie w mówieniu i rozumieniu / ona czyta z ruchu warg oprócz tego, że próbuje słyszeć... /

Ostatnia edycja:
cześć dziewuszki:-):-):-):-)
Igi śpi więc mam chwilkę czasu:tak::tak:
u nas dziś pogoda beznadziejna za to wczoraj mmmmmm:-D:-D
laseczki powiedzcie mi o której wasze dzieciaczki chodzą spać bo mój synio wczoraj przeszedł sam siebie 01:00:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

kasia
serce rośnie jak się czyta twoje posty o aparatach i postępach Pawełka:-):-)

musze powiedzieć że narobiłyście mi takiego smaka na sushi że hohoho ale najbliżej mam 30km do takiego lokalu ale kiedyś się wybiorę:-):-)

cześć dziewuszki:-):-):-):-)
Igi śpi więc mam chwilkę czasu:tak::tak:
u nas dziś pogoda beznadziejna za to wczoraj mmmmmm:-D:-D
laseczki powiedzcie mi o której wasze dzieciaczki chodzą spać bo mój synio wczoraj przeszedł sam siebie 01:00:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

kasia
serce rośnie jak się czyta twoje posty o aparatach i postępach Pawełka:-):-)

musze powiedzieć że narobiłyście mi takiego smaka na sushi że hohoho ale najbliżej mam 30km do takiego lokalu ale kiedyś się wybiorę:-):-)

wow Aga o 1?? masakra..moj chodzi o 20 i spi przewaznie do 7 rano...to dlatego twoj maly spi do 11 bo tak pozno chodzi spac tak??

co do sushi jadlam i tez mi smakowalo:p

Etna nietypowy spacer wozkowy , bo my juz raczej na wlasnych nozkach chodzimy- nazywa sie to spacer sterowany przez Antka. To on pokazuje gdzie idziemy i zazwyczaj kończy się to w okolocach osiedla . Jak chce isc w konkretne miejsce to łąduje go w chuste.
a jak udaje Wam się wrócić do domu? Bo u nas oszem ale zawsze w przeciwną strone niz dom a ja tzreba wracać to tak sę rzuca, ze nie mogę go utrzymać no i oczywiście wrzask

wykończona dzisiaj jestem i nie wiem czym. Ledwo żyje. Ledwo się do domu po pracy dowleklam a miałam raptem 3 godziny a póxniej krótki spacer i malutkie zakupy, bo dzieci swoje osobiste p drodze znalażłam :D pod kościołem stały aKuba to nawet siedział, normalnie tylko jakiś kapelusz mu rzuucić :/ w ogóle to niegrzeczni sa dziś obaj niesamowicie, z reszta te w szkole też. Nie wiem, chyba pogoda tak na wszystkich wpływa.
Cos mnie atar łapie, pewno zaraz choroba znów mnie jakaś chwyci, bo niedługo @ kurna ja to się z tym mam :(

a pamietacie jak pisałam o lekcjach indywidualnych u tego chłopca z rakiem? że nie chcę, bo nie dam rady i fizycznie i psychcznie. pociesząlyście mnie, ze wszyscy zrozumieją... cóż moge się tylko roześmiać żalośnie, bo dziś była niezła awatura jaka to ja nieczula jestem i jak ja tak mogę itd kurka wodna ja bez tego ledwo na oczy patrzę momentami, ale nie przeciez skoro mam malo godzin to powinnam. Posunęly się nawet do tego, ze usłysząłam, ze skoro mam najnizszy dochod to powinno mi zalezec :/ (chyba moje i mojego męża dochody to sprawa tajna czy się mylę?) kur...

Aga ja myslę, ze twoje dziecko cąłkiem sensownie chodzi spać skoro wstaje o 11 :-) hehe zima to chyba zbytnio słońca nie widuje co? hehe;-)
moje dzieci chodza spac o 8 i wstaja o 7-8.
A dziś nie wiem co Michalowi sie stało, bo spał az do 10. Dopiero a drzemke poszedł :/

Ostatnia edycja:
Kilolku wspolczuje sytuacji w pracy ale chamstwo ludzkie nie zna granic..dlaczego nikt inny nie chce pojsc uczyc to chore dziecko?ja tez bym pewnie nie dala rady jakbym byla na twoim miejscu nawet jakby niewiadomo ile mieli zaplacic??

Ula juz kiedys widziaam ten filmik nie ma to jak odpowiedzialny ojciec...brak slow.

reklama
gie-oska chętnych na pewno nie zabraknie, bo te co mają czas zawsze chętnie dorobią właszcza, zę to blisko (chociaz fakt ja mam najblizej) ale to dyrektorki z pedagog i psychlog na mnie napierają, bo to najlepiej dla dziecka. Na pewno tak jest, tylko kurcze ja nie mogę całe życie mysleć wyłacznie o cudzych dzieciach. Fakt, że presja koleżanek też jest, bo tez pojać nie mogą czemu nie chcę.

A dzisiaj kolęda. Ciekawe kiedy dobrozij zawita... na pewno w najmniej oczekiwanym momencie.
A to mi przypomniało, ze zapomniałam o obiedzie dla męża :D

Do góry