reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
kasiula a tam wystarczy zaglosowac czy jeszcze trzeba ten e-mail podać??

Kilolku sawi to ja nabroiłam, przyznaje sie bez bicia :blink::blink::blink:
chciałam sie zapytac małgosi ci jej starsze dzieci pomagaja przy dzieciatku jak mąż tylko w weekendy, a napisałam o sawi chyba :zawstydzona/y:, a jak to sie na kilolku skupilo to nie wiem :dry::dry::dry:

Pawłowi chyba ida zęby, Bartek dzisiaj wrocil a on nam dal popalic na wieczor, masci, gryzaki i jeden wielki ryk, dopiero po nurofenie zasnal pare minut temu, padam na pysk a tyle chcialam jeszcze dzisiaj porobic a sily odeszy

u nas tez zeby, mala meczyla sie i gryzla caly dzien, zrobila strajk glodowy na 8h i dopiero przed snem wypila mleko. viburcol i zel poszly w ruch a i tak popiskuje przez sen
pewnie bedzie ciezka noc, a ja rano do pracy.

ide umyc butelki i do lozka.

bb wlaczone od 13 a nawet nie mialam czasu poczytac, bo co chwile trzeba bylo cos zrobic. pierwsza przerwa w deszczu od chyba tygodnia, wiec dwa prania poszly w ruch, mam sterte prasowania,ale to juz nie dzisiaj. i jeszcze jak siostra przyszla po pracy to mi sie zachcialo zywoplot obcinac :/

dobranoc, laski

Ehhhhhhhhhhhhh nie mam czasu na BB w ogóle łapy mam do ziemi, siły i psyche zmiażdżone. Małemu ida górne jedynki. Kilka dni był taki średni, w róznym humorku ale od wczoraj mega zmierzły, jak na jego mozliwosci to zjadł 1/3 tego co zawsze za to pił jak smok i prawie ze nic nie pospał. Wczorajsza noc od 3 rano praktycznie non stop na rekach. Dzisiaj juz w dzien spał 2 x po prawie 2 godz i pojadł za dwóch, nadrobił wczorajszy dzien :-D ale tylko rece i rece, jak odłoze to staje na głowie :baffled: teraz usnąc na wieczór nie mógł długo, ale w koncu sukces, jednak..... po 20 min alarm i płacz wiec nie wytrzymalismy i czopa viburcol dostał. Nie wiem jak ja to przezyje, jest gorzej niz przy dolnych a mój D. zostawia nas i jedzie do naszego domu do raciborza bo dostał na miejscu prace i juz idzie tam mieszkac oraz ostatecznie juz wykanczac i moze do polowy pazdziernika sie juz przeprowadze z małym i z naszymi gratami :-):-) boooshe nie mam sił z tym złosnikiem moim małym :-( juz sie boje jak zostane sama, zawsze Mąż go wzioł juz od 17 i miałam chwile oddechu. Moze w koncu schudne haha przez te pare dni dał mi tak popalic ze 1 kg poszedł bez diety :szok::-D

Ja siedziałam na webparku na przepisach dla maluchów i spisywałam do zeszytu (a jutro mąż przywiezie drukarkę to podrukuję) ileż można robić zupkę z brukselką (mały ją uwielbia ai mi wychodzi pyszna, plus koperek).
Dziunka fajne są przepisy jak Ci brakuje pomysłu to sa tez deserki z kaszką manną na mleku modyfikowanym itd itp.

Jakiego to Krzysztofa oglądałyscie?

Mały śpi od ok 20.50 - usnął w sekundę a do zgaszenia światła latał jak oszalały ;D
Ja też spadam spać, na podłogę do małego, bo nie chę na łóżko bo skrzypi i boję się małego obudzić ;/ a mąż chrapie w nocy więc już z nim nie śpię bo się tylko wkurzam ;/

Kurczę odkąd daję samo mleko małmu smokiem trójprzepływowym Aventu mały oduczył się mocniejszego ssania i jak mu zagęszczę mleko kaszką to ciężko mu idzie ssanie. Już nawet zrobiłam dziurkę w smoku 1 przecięłam w poprzek i leci jak talala a on ciągnie i nic ;/ w nocy się stara a w dzien nie idzie nic ;/
Albo musze kupić jakąś inną butlę i innego smoka albo kaszkę łyżeczką mu dawać. Ale te Pepti ze zwykłą kaszka smakową ryżową w ilości na gęsto smakuje jak kupa ;/ to wogóle nie smakuje ;/

Jutro zaczynam z jogurtem.

Aha Kilolek w Factory kosztują te kombinezony ok 150 zł ja własnie sobie zamówiłam rozmiar 80 czeka na mnie do soboty. Na allegro widziałam laska sprzedaje dwuczęściowy za 120 plus przesyłka 10 zł (wczesniej wystawiała za 150). Pisała ze kombinezon jest idealny bo córka wyjechała itd. Ale ja wolę nowy, dziadki płacą ;P

Ps dziewczyny z okolic W-wy, jak macie blisko do Babic, to zaraz za W-wą jest sklep Mama i tata tam są bardzo fajne ceny. Np kombinezon Cocodrillo w W-wie kosztował ok 200 zł a tam 150, mają ciuszki i wyprawki dla dzieci. Ja czasami tam wpadam.

Ostatnia edycja:
nie dzieki ;)

hehe a ja zapomnialam o tym Krzysztofie tyle o nim mowili ;P
a co to???

kasiula a tam wystarczy zaglosowac czy jeszcze trzeba ten e-mail podać??

Kilolku sawi to ja nabroiłam, przyznaje sie bez bicia :blink::blink::blink:
chciałam sie zapytac małgosi ci jej starsze dzieci pomagaja przy dzieciatku jak mąż tylko w weekendy, a napisałam o sawi chyba :zawstydzona/y:, a jak to sie na kilolku skupilo to nie wiem :dry::dry::dry:

Pawłowi chyba ida zęby, Bartek dzisiaj wrocil a on nam dal popalic na wieczor, masci, gryzaki i jeden wielki ryk, dopiero po nurofenie zasnal pare minut temu, padam na pysk a tyle chcialam jeszcze dzisiaj porobic a sily odeszy
hahhahha

Ja siedziałam na webparku na przepisach dla maluchów i spisywałam do zeszytu (a jutro mąż przywiezie drukarkę to podrukuję) ileż można robić zupkę z brukselką (mały ją uwielbia ai mi wychodzi pyszna, plus koperek).
Dziunka fajne są przepisy jak Ci brakuje pomysłu to sa tez deserki z kaszką manną na mleku modyfikowanym itd itp.

Jakiego to Krzysztofa oglądałyscie?

Mały śpi od ok 20.50 - usnął w sekundę a do zgaszenia światła latał jak oszalały ;D
Ja też spadam spać, na podłogę do małego, bo nie chę na łóżko bo skrzypi i boję się małego obudzić ;/ a mąż chrapie w nocy więc już z nim nie śpię bo się tylko wkurzam ;/

Kurczę odkąd daję samo mleko małmu smokiem trójprzepływowym Aventu mały oduczył się mocniejszego ssania i jak mu zagęszczę mleko kaszką to ciężko mu idzie ssanie. Już nawet zrobiłam dziurkę w smoku 1 przecięłam w poprzek i leci jak talala a on ciągnie i nic ;/ w nocy się stara a w dzien nie idzie nic ;/
Albo musze kupić jakąś inną butlę i innego smoka albo kaszkę łyżeczką mu dawać. Ale te Pepti ze zwykłą kaszka smakową ryżową w ilości na gęsto smakuje jak kupa ;/ to wogóle nie smakuje ;/

Jutro zaczynam z jogurtem.

Aha Kilolek w Factory kosztują te kombinezony ok 150 zł ja własnie sobie zamówiłam rozmiar 80 czeka na mnie do soboty. Na allegro widziałam laska sprzedaje dwuczęściowy za 120 plus przesyłka 10 zł (wczesniej wystawiała za 150). Pisała ze kombinezon jest idealny bo córka wyjechała itd. Ale ja wolę nowy, dziadki płacą ;P

Ps dziewczyny z okolic W-wy, jak macie blisko do Babic, to zaraz za W-wą jest sklep Mama i tata tam są bardzo fajne ceny. Np kombinezon Cocodrillo w W-wie kosztował ok 200 zł a tam 150, mają ciuszki i wyprawki dla dzieci. Ja czasami tam wpadam.
no potwierdzam sklep w Starych Babicach (na przeciw kościoła) bardzo fajny, dużo wszytskiego a ceny bardzo rozsądne, zwłaszcza, ze do warszawy tylko kilka kiloemtrów (duzo taniej niż u nie w Grodzisku)

20100930(002).jpghejka, obiecałam, że zdam relację to zdaję :)
Najmłodsze dziecko w rodzinie waży 430 g :) wszystkie organy są rozwinięte prawidłowo :) Bardzo ruchliwy chłopczyk, który kolana trzyma przy buzi i ma wielkie stopy :)
Jest w położeniu miednicowym :)
Termin z usg – 7 luty, cały czas ta sama data.
Chcieliśmy 3D, ale dzieciątko zakrywało twarzyczkę kolanami i rękami na zmianę i nie wyszły ładne zdjęcia do 3d, Olaf też się zakrywał i nie mamy trójwymiarowej pamiątki dla żadnego syna.
Mam małą anemię, biofer mam łykać 2tabl dziennie do końca ciąży i tyle. Za chwilkę postaram się przesłać zdjęcie profilowe mojego najmłodszego :)
Zdjęcie zrobione komórką więc jakościowo kiepskie, ale zarys widać :)

Zobacz załącznik 288324hejka, obiecałam, że zdam relację to zdaję :)
Najmłodsze dziecko w rodzinie waży 430 g :) wszystkie organy są rozwinięte prawidłowo :) Bardzo ruchliwy chłopczyk, który kolana trzyma przy buzi i ma wielkie stopy :)
Chcieliśmy 3D, ale dzieciątko zakrywało twarzyczkę kolanami i rękami na zmianę i nie wyszły ładne zdjęcia do 3d, Olaf też się zakrywał i nie mamy trójwymiarowej pamiątki dla żadnego syna.
Mam małą anemię, biofer mam łykać 2tabl dziennie do końca ciąży i tyle. Za chwilkę postaram się przesłać zdjęcie profilowe mojego najmłodszego :)

NO TO MOJE GRATULACJEEEEEEEEEEEE :-):-) rośnijcie zdrowo i spokojnie do terminu. Myślicie nam imieniem?? Ciekawe kiedy ja pomysle o drugim potomku. Chyba nie preko :-( najpierw musimy sie ustatkowac na nowym miejscu, no i małego odchowac bo chyba zapowiada sie niezły zbój i szatan i nie dałabym rady :-D:-D:-D

reklama
Zobacz załącznik 288324hejka, obiecałam, że zdam relację to zdaję :)
Gratulujemy!
Bardzo dobra data - moj maz sie wtedy urodzil ;)

Do góry