reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

(...) bardzo lubię czytać i chciałam małemu też czytać od samego początku. Jak był maluszkiem to słuchał, kwilił , uśmiechał się, teraz się NIE DA!!!!!!!!! Na kolankach nie usiedzii nic i z czytania:tak:

Haha, ja tez probowalam, ale kiedys jej to w ogole nie interesowalo, a teraz probuje ksiazke rwac, albo kartki czym predzej przewracac, nie da sobie poczytac:) Za to tv jest bardzo zainteresowana, potrafi przyleciec z drugiego pokoju jak uslyszy w tle jakas swoja ulubiona bajke:) no i jak sie wciagnie to siedzi jak zahipnotyzowana, hehe. Ja ja co rano w krzeselko, wlaczam bajki a sama ide sie ogarnac, umyc, sniadanie robie i dopiero wtedy wyciagam do jedzenia ze mna:)

(...)No i to juz kolejna rzecz do listy zepsutych rzeczy w domu do zakupienia :-( lista sie powieksza i powieksza a funduszy coraz mniej...

Klaudzia, a co z pralka? Zagladaliscie cos tam sami? Czy kupilas juz nowa?

U nas ok, mala wlasnie wstala, jemy sobie kanapeczke. Na dworzu poki co 12 st. i straszna mgla, na autach az szron taki sie zrobil, jak odslanialam okno to przez chwile myslalam ze to juz jakis przymrozek:) my dzis malo planow, zalezy wszystko jak niunia bedzie spala w dzien, jaka bedzie pogoda. Chce isc do sklepu kupic te dekoracje na urodzinki, balony dekoracje do ciasta. I tyle. No i ogarnac w domu zaraz, bo byli wczoraj znajomi i w salonie jakby tajfun przeszedl:)

reklama
Dokladnie, pewnie sama nie ma dzieci i zazdrosci, prukwa jedna!
no oczywiście

Witajcie!!!!!!!!!!
KORDIANKU , DUDZIAKOWA:-D:-D MINĄŁ PIERWSZY ROK WASZEGO WSPÓLNEGO "MAMINO-SYNKOWEGO"ŻYCIA. ŻYCZĘ WAM , ŻEBY BYŁA TO WCIĄŻ CUDOWNA PODRÓZ W NIEZNANE, ŚWIAT FASCYNUJĄCY SWOJĄ RÓŻNORODNOŚCIĄ I ŻEBYŚCIE ZAWSZE BYLI OTOCZENI SZCZERYMI , ŻYCZLIWYMI LUDŹMI:-D:-D
STO LAT!!!!!!!!

Kilolek , że jak Ci powiedziała?? co za pipa!!!!! tak nie można.

Witajcie kochane!!!
u nas dziś w końcu słońce, ale jest ziiiimno :tak:

bardzo lubię czytać i chciałam małemu też czytać od samego początku. Jak był maluszkiem to słuchał, kwilił , uśmiechał się, teraz się NIE DA!!!!!!!!! Na kolankach nie usiedzii nic i z czytania:tak:
my przed kazdym spaniem czyytamy. No ale Kuba maniak czyytania wiec michac chcac nie chcac slucha czytania na okraglo

kilolek ja mam tylko jedno dziecko Emilkę wiec nie ma mi kto pomagać,pomyliłas mnie z kimś ale nie szkodzi,wybaczam ale zgadza się ciągle sama siedze,mąż jak rano wybędzie to wraca wieczorkiem,ale musze teraz go uprosić żeby wracał na 18-19 do domu bo chce zacząć chodzić na fitness...kilolek wybierasz się ze mną???

o masz jakaś pomrocznośc pewno mnie dopadła, a co ja ci napisałam? cholera musze wiecej spać, bo nie wiem co sie dzieje wokol mnie
a ten fitnes to gdzie? kiedy i o ktorej?
tylko ja na fitnesie to pewno z 5 minut z moja tusza wytrzymam (no i nie mam sie w co ubrac :/) może lepiej basen???

my dzis malo planow, zalezy wszystko jak niunia bedzie spala w dzien, jaka bedzie pogoda. Chce isc do sklepu kupic te dekoracje na urodzinki, balony dekoracje do ciasta. I tyle. No i ogarnac w domu zaraz, bo byli wczoraj znajomi i w salonie jakby tajfun przeszedl:)

jakie dekoracje bedziesz kupowac na tort??

DUDZIAKOWA
100 LAT
DLA KORDIANKA:-):-)
100 LAT.jpg

cześć laski!!!! mi się nic nie chce:zawstydzona/y::zawstydzona/y: a prasowania mam tyle...
kilolku nie przejmuj się głupią babą...
dziunka i jak przeprowadzka??
cleo wiertarka o 7 rano po takiej imprezie będzie dla sąsiadki bezcenna:tak::tak:
sawi mojego męża też cały dzień nie ma (od 7:20 do 18)
klaudzia a gdzie zdjęcia nowego mieszkanka??:-):-)

co do czytania to ja też uwielbiam i chciała bym żeby moje dzieci też to kochały no ale Igi nie ma ochoty a Pati czyta jak musi... chyba dla tego że jak byłam z nią w ciąży to książki pochłaniałam...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzięki za rady co do sąsiadki :D:D:D
z tą wiertarka git pomysłale szkoda mi innych obok sąsiadów a są naprawdę sympatyczni :-/
myslałam raczej zeby na odhodne jej wysamrować okna gównem ale to już hardcore po całośi by był :D:D:Dmam fantazje co:D:D:D

zapalki do dzwonkanie wsadze boona mieszka na oddzielnej stronie i ma zamkana klatke,wiec sie do niej nie dostane,tak samo jak ona do mnie:-/ ale pomysł zajebisty by był

mam nadzieje ze jak bedzie zima to tyłka nie wynurzy na balkon , mimo zepali na balkonie,ale jak sie ma w sobie cigale % to taka menda nie czuje ze zimno....

licze na to że wynajmie komuś tak jak to było wcesniej, sezon studencki sie zaczyna więc może akurat jakaś dziecinka grzeczna sie wprowadzi :-)

u nas 5 stopni ...brrrrrrrr a Igor szaleje z garnkami....normalnie perkusista mi rośnie lub kucharz :-)

jakie dekoracje bedziesz kupowac na tort??

Nie wiem jeszcze, ale pewnie takie koraliki do jedzenia, np. srebrno - biale, jest ogromny wybor w marketach, widzialam w asdzie i sainsburym cala polke:) dzis jeszcze spr. w tesco - to na tort. No i sa gotowe takie pisaki do pisania na torcie:)
Acha, sprawdzalam ci wczoraj te balony w Poundland - nie ma tych na hel. Sa tylko zwykle roznych ksztaltow i kolorow.
Pokoj pewnie przystroje balonami, kupie tez ozdobne serwetki i talerzyki papierowe - nie mam tylu w komplecie i nie bede musiala zmywac, hehe:) Jest kupa takich *******ek do rozrzucania po stole, takie bobmy wybuchajace itp. ale dzieciaki za male i beda to jesc:) hehe

Haha, ja tez probowalam, ale kiedys jej to w ogole nie interesowalo, a teraz probuje ksiazke rwac, albo kartki czym predzej przewracac, nie da sobie poczytac:) Za to tv jest bardzo zainteresowana, potrafi przyleciec z drugiego pokoju jak uslyszy w tle jakas swoja ulubiona bajke:) no i jak sie wciagnie to siedzi jak zahipnotyzowana, hehe. Ja ja co rano w krzeselko, wlaczam bajki a sama ide sie ogarnac, umyc, sniadanie robie i dopiero wtedy wyciagam do jedzenia ze mna:)

Klaudzia, a co z pralka? Zagladaliscie cos tam sami? Czy kupilas juz nowa?

U nas ok, mala wlasnie wstala, jemy sobie kanapeczke. Na dworzu poki co 12 st. i straszna mgla, na autach az szron taki sie zrobil, jak odslanialam okno to przez chwile myslalam ze to juz jakis przymrozek:) my dzis malo planow, zalezy wszystko jak niunia bedzie spala w dzien, jaka bedzie pogoda. Chce isc do sklepu kupic te dekoracje na urodzinki, balony dekoracje do ciasta. I tyle. No i ogarnac w domu zaraz, bo byli wczoraj znajomi i w salonie jakby tajfun przeszedl:)
Pianistka to daj znac co tam macie u siebie hehe:-)

reklama
Witam
po wieczornych ekscesach ani śladu
Mikołaj obudził się koło 22 zrobiłam mu kaszkę zjadł jeszcze harcował do 22.30 i poszedł spać
pewnie obudził się z głodu bo on już od jakiegoś miesiąca nie je w nocy
rano pobudka o 7
potem miał drzemkę i do tej pory fika
Pianistka ja też jestem uzależniona od kurnika to może teraz to mniej ale już ponad 5 lat gram i poznałam tam właśnie mojego M :))
jaki masz nick na kurniku?
moje dziecko to rwie się do laptopa nie da nic napisać
co do czytania to ja jeszcze nie czytam małemu a książeczek mam bardzo dużo bo jeszcze po starszych dzieciakach

Do góry