reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witajcie,
dziunka coż za komplementy do moich naleśników:tak::tak: Maz Cie nie poznał. Stwierdził - to nie ta sama Gosia.
Kilolek daj znac co u Ciebie. Nie da sie juz nic zrobic?
u nas dziś pizdzi okropnie!!!!!!!!!
Małgosiu śliczny synek!!!!!!!!

Haha, a to czemu mnie nie poznał? :D

U nas też zawierucha, skorzystałam z okazji i wywiesiłam wczorajsze pranie, szybko wyschnie, o ile go z linki wiatr nie zerwie :D

Opróżniłam dwa pokoje, zostałe same podłogi i ściany, a i łóżeczko Asi w jednym z nich. Mała zasnęła mi w mt na plecach podczas wieszania prania, przełożyłam ją do łóżeczka i zamiast pakować auto siedzę na bb :D

reklama
Fajnie Dziunka ze Ci Asia zasypia w MT u mnie Oliwier nawet w wózku na spacerze nie uśnie ;/ A z MT prędzej wyskoczy z nerwów niż usnie ;P
Dziunka cieszysz się z przeprowadzki? Msc, mieszkanko, pewnie sobie odnowiliście, urządziliście troszkę. Jak Julia na to nowe msc?

Ja się cieszę z kilku względów ;)

Po pierwsze będzie rzut beretem do szkoły - dzięki czemu będę mogła sobie wrzucić Asię w chustę, niech sobie śpi i odprowadzimy Julkę. A tak trzeba pakować się do auta, młoda tego nie lubi, ja cała zmachana itd, itp.

Po drugie będzie rzut beretem do teściowej - dzięki czemu po odprowadzeniu Julki do szkoły zaprowadzę Asię, wtedy dopiero pójdę po auto i do pracy. No i podrzucić małą będę miała komu w razie co.

Po trzecie będzie niedaleko do pracy, w razie awarii auta ;)

Po czwarte będziemy SAMI :D

Po piąte będziemy mieszkać wszyscy bliziutko. Ulicę dalej mam dwóch braci A z rodzinami (mieszkają na jednej ulicy), a kawalątek dalej teściową i chrzestną Joasi z rodziną. Więc częściej na kawkę będę się ze szwagierkami spotykać i to mnie cieszy :) Julka za to blisko kuzynostwo więc też będzie miała towarzystwo np. na plac zabaw.

Trochę się boję tylko że A mi będzie latał za dużo do jednego z braci, ale jakoś to opanuję ;)

Mieszkanie jest świeżo wymalowane, położone panele, jest też przestronne, Asię będę miała na oku np jak będę w kuchni a ona w salonie, a ta tez będzie miała pole do popisu :D

Julka przyzwyczajona do przeprowadzek, cieszy się że będzie miała blisko kuzynki, ale trochę mi marudziła że teraz za daleko do biblioteki. ALe pocieszyłam ją że w szkole również jest biblioteka, a i niedaleko naszego domu jest też filia naszej starej. Także ogólnie jest zadowolona :)

No, to się rozpisałam :D

Katrenki mój dziadek gdzies wyczytał że trzy przeprowadzki to jak jeden pożar, czyli ja w sumie mam już prawie 3 pożary za sobą, nie licząc przeprowadzek z dzieciństwa :D

Ostatnia edycja:
Aga444 jakie masz plany w pszyszlym tygodniu? Moze wyskoczymy na jakas kawe ...z maluchami?

Kinga jak najbardziej jestem ZA :-) z tym że w pon idę do kontroli z Igim i dopiero wtedy będziemy się mogły dogadać:-)
z tym że wiesz że u nas na kawę z dzieckiem nie ma za bardzo gdzie wyskoczyć więc zapraszam do mnie :-):-) chyba ze znasz jakieś miejsce o którym ja nic nie wiem:-)

Lovi, ale jeszcze go nie mam.
Kiedyś testowałam już Nuki silikonowe i kauczukowe, Chicco 2 rodzaje, TT i Avent. Żaden nie przeszedł testów akceptacyjnych ;)

to to uspokajacza kupujesz tak?? czy z butelką?? bo jak z butelką to mam i u nas sie nie sprawdza :-(

może się uda
pierwszy dzień na świecie

a to świeżutkie foteczki

pierwsze kroczki do tatusia

słodki a jakie oczy mmmmmmm :-)

EDIT...HA........MÓJ SYNEK USNĄŁ, SAM W ŁÓŻECZKU!!!!!!!!! A na rękach tak się wypinał ze nie dawało rady. Gdyby nie to ze zaczęłam klikać na BB pewnie poleciałabym do niego bo jakieś 2 minutki marudził sobie a tak sam zasnął ;D ;D ;D Jednak był spiący. Może to jest sposób na niego, położyć w łożeczku i wyjść???

zazdroszczę...

WITAM SIĘ I JA Z RANA :-)

u nas dzisiaj pięknie:-) a Igi chory i na spacerek nie pójdziemy:-(

KILOLKU
i co lepiej troszkę??

A dzis w teleexpresie mowili o wizycie Papieża w UK i o tym że poblogosławił małą Marysie... od razu pomyślaąłm czy to czasem nie Pianistkowa Marysieńka ? :o Coś chyba wspominałaś ze popatrzeć pojdziecie na Benedykta czy tam kobzy posłuchac przynajmniej hehe...

Hahaha, to nie my, papiez poblogoslawil dziecko w Glasgow, a my w Edynburgu jestesmy:) U nas byl najpierw, widzialysmy jak przyjezdzal do palacu - rezydencji Elzbiety II, a potem jak Elzbieta odlatywala swoim Helikopterem:) malej malo oczy nie wyszly jak widziala jak startuje helikopter z bliska:) tylko huk byl ogromny. Na audiencje do Glasgow bym sie z mala nie wybrala, hehehe:) a powiem ci, ze to byly jaja, bo moj tesc rano uslyszal w wiadomosciach to co ty i zaczal obdzwaniac moja mame i tesciowa (a tesciowa w szpitalu pracuje wiec tam wszyscy slyszeli) ze to nasza Marysie poblogoslawil hehehe. Tez tak sobie skojarzyl:) dopiero pozniej go moja mama naprostowala hihi.

My wlasnie zaliczamy pierwsza drzemke, mala wstala o 8, moj malz ja zabral a ja sie w koncu wyspalam dluzej. Potem wstalam, zjadlam sniadanko i teraz uspilam mala na cycu i tak z nia siedze, przynajmniej mam czas na net, bo jakbym ja odlozyla to pewnie zaczelabym sprzatac, prac itp. a tak mam czas na *******y:)
Zazdroszcze wam, ze mozecie sie tak spotykac w Polsce, wszystkie dziewczyny z UK mieszkaja niestety daleko od nas i nie mam nawet jak sie na kawe umowic... no ale moze kiedys w Polsce damy rade:) Chyba, ze ktoras sie wybiera do Ediego na jakis urlopik?
Ja dzis w planach poprzestawianie mebli w salonie i urzadzenie malej wiecej miejsca do harcow:) Z tym sie wiaze sprzatanie wszystkich katow, ale maz ma wolne wiec da rade:p poza tym musze sie przejsc do sklepu PL po jakas wedlinke a maz sie zajmie obiadem.
No a jutro moze sie w koncu na ten car boot wybiore, ale musialabym wziac mala bo moj maz jutro pracuje rano:( popatrze jakie tam maja zabawki.

ja jak to zazwyczaj w soboty mam wooolne ) maz sprzata , gotuje . Cos mu tam pomagam , ale nieduzo. Dzis serwuje mi piers z kurczaka , kalafior i ziemniaki :)
Dziunka nie poznał Cie bo masz śliczne włoski i Twoja figura juz bliska rozmiarom 90/60/90:)

reklama
Do góry