reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

A dlaczego podejrzewałaś ciąże jakie miałaś objawy.
Ja pierwszy raz biore tabletki i w sumie od początku troche mi było niedobrze, nie nakręcam sie, ale chciałabym już dostać @.

Mamulica wyluzuj bo faktycznie stres robi swoje.

Było mi nie dobrze, a im bardziej sie nakrecałam tym było gorzej. Ja reaguje w sytuacjach stresowych przez "zołądek" jesli wiesz co mam na mysli. Na szczescie ginekolog powiedzial ze to od tabletek prawdopodobnie.

reklama
Ja po porodzie mam takie nieregularne cykle, ze gdybym miała sytuację podbramkową najadłabym się strachy, ze hoho, chociaż może i nie strachu ;p Miałam okres najpierw 20, potem w następnym msc 25 a teraz 31 takie długie mi się cykle porobiły. Ale wiem, ze z tabletkami jest inaczej ja ich nie biorę, jakoś nie chcę brać hormonów.

ja juz drugi miesiac nie mam okresu. niewiem, czy od karmienia piersia czy od pigulek cerazette (podobno na nich czesto zanika). test robilam w zeszlym miesiacu :)

bylismy dzisiaj na spacerze z z piknikiem z miejscowego przedszkola. rano bardzo lalo, ale jak nadszedl czas wyjazdu (do pobliskiego parku, wielkosci polskiego lasu) do juz nie padalo. bylo mokro, ale bardzo przyjemnie, akurat mi troche ruchu sie przyda,a spacerowac po lesie moge dlugo :) mala zdrzemnela sie z godzinke, a caly czas byla grzeczna jak aniolek. cos tam sobie gadala pod nosem i podziwiala widoki.

ja juz drugi miesiac nie mam okresu. niewiem, czy od karmienia piersia czy od pigulek cerazette (podobno na nich czesto zanika). test robilam w zeszlym miesiacu :)

bylismy dzisiaj na spacerze z z piknikiem z miejscowego przedszkola. rano bardzo lalo, ale jak nadszedl czas wyjazdu (do pobliskiego parku, wielkosci polskiego lasu) do juz nie padalo. bylo mokro, ale bardzo przyjemnie, akurat mi troche ruchu sie przyda,a spacerowac po lesie moge dlugo :) mala zdrzemnela sie z godzinke, a caly czas byla grzeczna jak aniolek. cos tam sobie gadala pod nosem i podziwiala widoki.

No widac mialas udany dzien. I bardzo dobrze ;-)

Mdli mnie od różnych zapachów, a nie jestem raczej wrażliwa na takie rzeczy, ciągle chce mi się spać, a to też u mnie nienormalne :-(... Śluz czysty jak łza, ani cieniuteńkiej smużki krwi... Wiem że mam się nie stresować, ale JAK??? Nie umiem zastosować mechanizmu wyparcia wobec strachu przed ciążą :-(
A teraz skumałam że pytanie nie było do mnie:zawstydzona/y:

Do Ciebie również to pytanko :-) A jakie bierzesz tabletki w ulotkach jest napisane, że mogą być mdłości. Tylko ten okres hmmm, bierzesz juz długo tabletki to może od tego @stanie sie krótszy. Sama nie wiem poczekaj jeszcze troche a jak nie to zrób test.

Ilona wiem co to reakcja przez żołądek bo też tak mam :-) Nakręcam sie coraz bardziej i najgorsze, że nie idzie tego zastopować.

jestem w szale pakowania. Jutro lt z rana a ja w polu :/
Byłyśmy dzis zetna na basenie apotem w galerii na zakupach i tam sie troche obłowiłysmy (moze etna wrzuci naszych synów w wózkach:)). Kupiłam boooooskie buty, czerwone szpile- ja szpilek nie nosze , ale jak je zobaczyłam wiedziałąm ze sa moje.. Potem zjadłycmy u mnie w domu chinszczyzne. Antek atakował Pawełka niemiłosiernie- chyba myslał , ze to taki mniej ruchliwy kot. Fajnie , bo nie uciekał

niunians, też jeszcze nie mam :-) ale muszę isć do gina , bo jakoś dziwnie boli mnie podbrzusze, nie wiem może, to od przedźwigania, w końcu 10 kg, to nie mało :-/
no i krzyż mnie boli, ehhhhhhh sypie się hehehhe, no i do tego w nocy wstaję nawet jeść, ehmmmmmm, czy nie powinnam zrobić testu, ja nie wiem ;-);-);-)

reklama
Ilona wiem co to reakcja przez żołądek bo też tak mam :-) Nakręcam sie coraz bardziej i najgorsze, że nie idzie tego zastopować.

Fajnie ze nie jestem sama ;-)

Widze ze duzo listopadowek czuje sie jak w ciazy :-D:-D Czyli wszystko z nami oki, no bo jak jedna by sie zle czula to mozna by było cos podejrzewac, a ze jest nas wiecej to luz :-D:-D:-D:-D:-D

Do góry