reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Dają zdjęcia i filmik. nie wiem jak cenowo wychodzi 3D u nas. Ale powiem Ci, że wolę u nas, jak jeden prowadzi ciążę to niech ten sam robi i bada. Przynajmniej inny stosunek do nas będzie.
w Krakowie kosztuje 180 zł
Cześć Mamuśki przyszłe!
Tak mi sie dluzy czas od ostatniej wizyty u lekarza, że już sie nie moge doczekac, a to dopiero 15 maja. Aż sie troche denerwuje czy będzie wszystko ok.
A mówiłam Wam, że 23 maja wychodzę, za mąż? Pewnie tak, ale cieszą sie jak nie wiem co:-D.
A co do imion, to dla dziewczynki zastanawiałam sie nad LENĄ lub POLĄ. A dla chłopca... nie mam zielonego pojęcia:baffled:
gratulacje!! Widać że jeszcze sporo z ciążówek przed tym ważnym dniem :)) ja tylko mogę wspominać, do dzis pamiętam ten stres. Podziwiam was że decydujecie się na ślub w ciąży, ja chyba bym się bała stresu :)) bo mimo że nie mogłam doczekać się ślubu i byłam wszystkiego pewna to jednak godzinę przed ślubem obleciał mnie strach :))

reklama
mi termin wychodzi na 23 listopada ale na usg dzidzi jest 2 tygodnie młodsze więc mogę urodzić w grudniu :(( ale i tak się od was nie wypisze nawet jak lekarz w końcu to potwierdzi :)) dobrze mi z wami, jestem tu prawie od początku i wydaje mi się że was już trochę znam, a u grudniówek byłabym nowa :))

jestem jakas niespokojna
w nocy obudzilam sie z silnym bólem w okolicy pepka... jakby ktos igłe mi wbijał od srodka taki silny ból ze nie dalam rady nawet obrócic sie bo sie nasilał po chwili gdy juz dalam rady dotknac brzucha delikatnie go masowalam i przeszło ale nie wiem czy to cos powaznego....
mialam juz to wczesniej 2 razy :/
jak sie przebudzilam mialam nogi wyciagniete wiec moze naciagnelam brzuch ? moze brzuch sie rozciaga ? macie cos takiego ?
eh

Ja wczoraj jak doszlam do pracy miala taki dziwny bol w pepku, jakby cos go ciagnelo do srodka, dziwne strasznie uczucie. To brzuszek sie rozciaga i tak reaguje.

ja to ostatnio pomidorowka sie obiadam mniamku :) hehe
wczesniej ogorkowa tylko byla teraz pomidorowa a co pozniej :d:-)

hehehe jak bym czytała o sobie :) mogła bym się żywić tylko tymi zupami(i tylko z ryżem) :) biedny mój narzeczony :)
czasami mam napad na coś słodkiego(tylko takie jednorazowe historie), ale jak temu ulegam, to potem cierpię na nadkwasotę, tragedia... :( tak to mam wstręt do mięs we wszelkiej postaci(normalnie je uwielbiam) a najlepiej to na wszelkie posiłki bym jadła sery :)
z wagi, którą mi mój gin wpisał ostatnio w kartę wynika, że od stanu "sprzed ciąży" ubyło mi ok 6kg. ale teraz przez parę dni widzę, że waga stoi w miejscu, tak około pół kilo więcej niż wynika z tego wpisu z ostatniej wizyty u lekarza... czyli zaczynam przybierać :) chociaż "na oko" to ja mam już całkiem spory brzusio, od kilku tygodni mogę już zapomnieć o swoich ulubionych dżinsach( zawsze je nosiłam bardzo dopasowane).
moje samopoczucie jest całkiem ok, oprócz tego, że najlepiej to gdybym spała 24/24 :)
a poza tym witam w tym temacie :)
trochę tutaj już podglądałam, ale ciężko mi się było zebrać do pisania :)
pzdr
j.

Ja zawsze mówiłam do Mojego R.,że przytyje tylko zachodząć w ciąże bo już tak mniałam:tak:ale niestety szybko schudłam:baffled:
Milencia na kiedy masz termin porodu, chyba mamy bardzo przybliżony:tak:Ja mam na 28 listopada chociaż na USG wychodzi,że dzidzia jest o tydzień starsza:-)

Monika, mi wg internetu przypada 28 listopad, ale usg jeszcze nie mialam. Okaze sie dopiero po badaniach...

Hejka!

Ja mam wizytę 12.05 i już się nie mogę doczekać :-) chociaż pewnie tylko posłuchamy serduszka bez usg, bo miałam takie 27.04, a następne mam dopiero 8.06, no, ale jakoś wytrzymam!
Jeszcze tydzień i skończy mi się pierwszy trymestr!

MONIA-AREK gratuluję! oj pamiętam jaki mnie stres przed ślubem ogarnął! przyjaciółka (moja świadkowa) nalała mi kieliszek nalewki własnej roboty i od razu się wyluzowałam :-) chyba aż za bardzo, bo cały czas się później uśmiechałam :-)

weri brdzo się cieszę, że u maluszka wszystko dobrze! i też jestem za zapinaniem pasów bezpieczeństwa w samochodzie! to dla bezpieczeństwa naszego i również dzidziusia!

mary_mary ja miewam takie bóle :-( promieniują mi na kość ogonową i jedną z nóg (raz prawa, raz lewa) wtedy każdy ruch sprawia mi ból :-( do przyjemnych to nie należy, ale ginka mówi, że niestety może boleć, bo wszystko tam rośnie, rozwija się! powiększa!

madziek fajnie, że załatwiłaś ubezpieczenie! kaska na bank się przyda!

Pozdrawiam resztę i uciekam na film :-)

laparada powiedz mi gdzie do gin chodzisz w białym ? i czy placisz za wizyte? czy na fundusz?
dziewczyny a idziecie do innego gina sprawdzic wszysto ? nie wiem jakos mi sie obiło o uszy ze sporo dziewczyn dla swietego spokoju idzie do innego zobaczyc czy inny lekarz powie tak jak nasz gin.... no nie wiem
a i na usg 3d sie wybieracie? jak tak to w ktorym tc ?

Ja dopiero pierwsze usg bede miala w 12,5 tyg. tutaj w Szkocji, tutaj rowniez w 20tym tyg. drugie usg, potem, jak bozia pozwoli bede miala kolejne w ok. 26 tyg. w Polsce, jak pojade na urlop, wtedy zrobie sobie 3D bo bedzie juz na co popatrzec:)

reklama
nie mogę sobie znaleźć smaku. Wszystko mi nie smakuje. Próbuję sobie coś znaleźć i non stop coś podjadam. A i tak nic nie podhcodzi....

Do góry