reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
witam wszystkie listopadowe mamusie.

jestem w 11 tygi termin mam na 27 listopada.
mam mały problem- wczoraj odebrałam wyniki z toxoplazmozy- niestety wyszły obydwa dodatnie czyli jestem zakażona- odrazu poleciałam do mojej ginki i przepisała mi antybiotyk. Powiedziała też, że nie wolno mi brać kwasu foliowego, bo sprzyja rozwojowi tego pierwotniaka. Problem tkwi w tym, że w tych wszystkich polskich preparatach witaminowych dla kobiet cieżarnych ten kwas foliowy jest zawarty. Czy któraś z Was albo z waszych znajomych miała taką sytuację? potrzebuję jakiś witamin zastępczych i tak sobie pomyslałam , że może za granicą znajdą się jakieś witaminki dla mnie bez tego kwasu fol. Czy wiecie coś na ten temat?
z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc

najlepiej to może zapytaj się jednak lekarza. no i jedz dużo owoców i warzyw. gotowane głównie na parze. to może tobie zastąpić zapotrzebowanie na większą część potrzebnych witaminek.
;-)

Ehh dziewczyny, my to dopiero mamy z tym jedzeniem. Żeby tak to mogło wszystko przejść na naszych partnerów :-D
Ja na widok szynki mam od razu odruchy wymiotne. Za to wczoraj napadła mnie straszne ochota na mielonkę, taką zwykłą najzwyklejszą, z drobimexu ;) Pyyychaaa :-) Poza tym to jem tylko nesquiki i cornflakes z mlekiem, ewentualnie muesli, sery żółte i almette. No i jabłka. A ostatnio napadło mnie na szczawiową i narobiłam tyle, że całą rodzine wykarmiłam hehe.

czesc :)
deszcz pada a ja i tak wesola bo wlasnie koncze jesc sniadanko i lece do gina na wizyte :) zobacze szkraba hehhe a moze pokaze cos wiecej :D co ma miedzy nozkami ;) hihiihi :p

e to chyba jeszcze nie ten czas, co?

:-p

a'propos usg 3d, to ja się wybieram ale w połowie ciąży no i pod koniec ciąży też. z tego co wiem to jest to koszt ok 200 zł tutaj w warszawie. ale w tej przychodni do której ja chodzę, też jest, a ja mam pakiet rozszeżony, więc na pewno pójdę.

Kasiu wcześniej pytałaś się czy chodzę prywatnie. Tak, moja firma mi wykupiła ubezpieczenie prywatne w Alianzie. Więc w większość miejsc chodzę za free.

...
potrzebuję jakiś witamin zastępczych i tak sobie pomyslałam , że może za granicą znajdą się jakieś witaminki dla mnie bez tego kwasu fol. Czy wiecie coś na ten temat?
...
Witaj kasiekkb
Jeśli o mnie chodzi to nigdy nie spotkałam się z podobnym przypadkiem jak Twój. Obecnie mieszkam w Irlandii, jednak z tego co mi wiadomo wszystkie mix'y witamin dla ciężarnych tutaj dostępne również zawierają kwas foliowy. Może należałoby się przyjżeć co jest w składzie twojego mixu wit i zażywać je z osobna lub kupić "normalny" mix witaminowy? Z resztą zaskoczona jestem że lekarz Ci w tym temacie nie doradził. Może lepiej by było skonsultować to z lekarzem - chyba najszybszy, najprostszy i najbardziej pewny sposób.. :tak:

i ja właściwie nie mogę znaleśc sobie smaku...

a bóle pleców mam od samego początku ciąży. ale teraz s,ą silniejsze i w okolicy lędźwiowej bardziej niź wyżej.

ehh.... starość nie radość...

ufff... dobrze, że teraz mogę zwalić to na ciążę :-p

Hej dziewczyny!

Kasiula moze faktycznie dzis poznasz plec:-)daj znac co Ci lekarz powiedzial??O ktorej masz wizyte??

U mnie usg 3d kosztuje 150zl wiec spoko:-)

Dziewczyny jestescie ubezpieczone w jakichs ubezpieczalniach ktore po urodzeniu dadza wam kase??Czy jest jeszcze szansa ze jak teraz sie ubezpiecze to dostane kasek z ubezpieczenia??[/COLOR]

reklama
Hej dziewczyny!

Kasiula moze faktycznie dzis poznasz plec:-)daj znac co Ci lekarz powiedzial??O ktorej masz wizyte??

U mnie usg 3d kosztuje 150zl wiec spoko:-)

Dziewczyny jestescie ubezpieczone w jakichs ubezpieczalniach ktore po urodzeniu dadza wam kase??Czy jest jeszcze szansa ze jak teraz sie ubezpiecze to dostane kasek z ubezpieczenia??[/COLOR]

moja siostra ubezpieczyla sie jak sie dowiedziala o ciazy w pzu i nalezala jej sie kasa slyszalam ze w warcie to 6 miesiecy przed porodem trzeba ale jaka jest prawda to nei wiem

Do góry