reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Hej. a ja muszę się Wam dzisiaj pożalić;
Od wczoraj mam tak intensywne bóle w krzyżu że ruszać się nie mogę a wyprawa do łazienki graniczy z cudem! Wczoraj zwolniłam się wcześniej z pracy a dziś już z samego rano wlokłam się do lekarza. Obawiałam się, że to nerki ale wstępne badanie moczu nie wykazało żadnych zmian. Żadnych innych dodatkowych dolegliwości tylko ten cholerny ból - nie do końca wiem czy mięśni czy kręgosłupa. Niby to normalne ale przecież nie w tak wczesnym stadium ciąży chyba...? Tyle dobrze, że zwolnienie na tydzień dostałam. Lekarz kazał leżeć i brać paracetamol bo ten podobno można. No ale wyobraźcie sobie - ileż można kołkiem leżeć? Że też zawsze musi coś się znaleźć mimo tego że człowiek tak uważa na siebie - w zeszłym tyg wyszła mi sprawa z zębem i nie czekającym zwłoki kanałowym leczeniem, chociaż przed ciążą leczyłam wszystko co było do leczenia (jak mi się wydawało)..
ehhh, szkoda gadać.. :frown:

Czy któraś z Was miała podobne problemy?

Ostatnia edycja:
reklama
hej bylam dzisiaj w szpitalu zrobiono mi skan i dzidzia chyba zdrowo sie ma bo fika koziolki i skacze ale frajda byla popatrzec nastepny skan 29 czerwca pobrali mi tez mnostwo krwi jz mialam mowic do pielegniaki zeby cos zostawila!!! 4 probki:szok: ma 61.95 mm w czwartek tydzien temu miala 51 mm 11 mmw ciagu tygodnia! Oto ono:

Piękna dzidzia - ja swoją w piątek zobaczę przy okazji badania przezierności
A co do krwi - kiedy zakładałam kartę ciąży też mi mnóstwo jej pobrali - 7 albo 8 próbek! Kranik podpięli i lecieli z koksem..

Za mną rosołek chodził już od tygodnia i dzisiaj upichciłam cały gar będzie na dwa dni:tak:przy moim apetycie.Ja w ciąży chcę przytyć jak najwięcej bo to jedyny mój sposób żeby przybrać na wadze:tak:w przeciwieństwie do niektórych mamuś Ja jestem szczęśliwa z każdego kilograma i mam nadzieje,że szybko po ciąży ich nie spale:tak:

ja tak mialam ochote na buraczkowa i az na 3 dni nagotowalam hehe :-):-D
ja tez sie ciesze ze przytyje i mam nadzieje ze troszke mi zostanie kilogramow po ciazy bo jestem za chuda i sie zle z tym czuje. ;-)

mi zadne balsamy cos nie podchodza wszystko mi smierdzi a skora strasznie sie przesusza. :baffled:

mary mary mnie tez torche bolalo wkrzyzu bardzo mocno ale tylko kilka razy i to trwalo chwilke mam nadzieje ze ci szybko przejdzie!Co do lezenia kolkiem ja na zwolnieniu jestem 3 tyg i mam jeszcze tydzien!Zgroza chce wracac do pracy ale musze isc do lekarza po zgode. A niech badaja biora ta krew oby tylko wynki byly dobre i dzidzie zdrowe! Powodzenia na badaniu:happy2:

Ostatnia edycja:
gratuluja widze po suwaczku juz 13 tc sie zaczal u ciebie :]
a ty Natalka planujesz u nas w przychodni isc na te usg 3g czy do innego ? ja patrzylam ceny itp w innych klinikach wacha sie okolo 200 zl tylko ciekawa jestem czy daja u nas filmik nagrany i zdjecia hmmm:sorry2::dry::dry::dry::dry:

Dają zdjęcia i filmik. nie wiem jak cenowo wychodzi 3D u nas. Ale powiem Ci, że wolę u nas, jak jeden prowadzi ciążę to niech ten sam robi i bada. Przynajmniej inny stosunek do nas będzie.

Weri suuuper kolos:-D A ja ważę tyle samo ile przed ciążą czyli 48,5kg..ale to jeszcze o niczym nie świadczy,bo w poprzedniej ciąży pierwszy wpis w karcie ciąży 46kg...a potem +24:szok:

Cześć Mamuśki przyszłe!
Tak mi sie dluzy czas od ostatniej wizyty u lekarza, że już sie nie moge doczekac, a to dopiero 15 maja. Aż sie troche denerwuje czy będzie wszystko ok.
A mówiłam Wam, że 23 maja wychodzę, za mąż? Pewnie tak, ale cieszą sie jak nie wiem co:-D.
A co do imion, to dla dziewczynki zastanawiałam sie nad LENĄ lub POLĄ. A dla chłopca... nie mam zielonego pojęcia:baffled:

reklama
Ja zawsze mówiłam do Mojego R.,że przytyje tylko zachodząć w ciąże bo już tak mniałam:tak:ale niestety szybko schudłam:baffled:
Milencia na kiedy masz termin porodu, chyba mamy bardzo przybliżony:tak:Ja mam na 28 listopada chociaż na USG wychodzi,że dzidzia jest o tydzień starsza:-)

Do góry