reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

martolinka - ja tam pije mleko, jem owsianke na sniadanie, jem jogurty naturalne i nic sie nie dzieje mojemu dziecku. Nie przekonasz sie czy go to uczula czy nie jeśli nie sprawdzisz. Moze wypij kubek mleka i pare dni odczekaj i poobserwuj.

Bardziej dzieci mogą czosnku nie znosic, gdyz moze sie zmienic zapach skory twojej. Pocąc sie wydostaje sie zapach czosnku z ciala. Polecam moze mleko z miodem.

Szybkiego powrotu do zdrowia :tak:

reklama
martolinka - ja tam pije mleko, jem owsianke na sniadanie, jem jogurty naturalne i nic sie nie dzieje mojemu dziecku. Nie przekonasz sie czy go to uczula czy nie jeśli nie sprawdzisz. Moze wypij kubek mleka i pare dni odczekaj i poobserwuj.

Bardziej dzieci mogą czosnku nie znosic, gdyz moze sie zmienic zapach skory twojej. Pocąc sie wydostaje sie zapach czosnku z ciala. Polecam moze mleko z miodem.

Szybkiego powrotu do zdrowia :tak:

dziękuję! zrobię jak mówisz. W sumie w razie choróbska to mamy ręce zwiazane- w zasadzie nic nie można wziąć żeby maluszek tego nie dostał w pokarmie,
Poczekam aż M dotransportuje mi miodek i zobaczymy:tak::-)

A propo brania lekow itp. Bylam u mojego lekarza i tak sie spytalam co moge brac karmiac piersia. Powiedziala zeby najlepiej nic, chyba ze juz trzeba to najlepiej naturalne srodki - wlasnie mleko z miodem, ogorkow duzo kiszonych itp. Mowi tez zeby nie stosowac za duzo perfum, deodorantow w kulce ani kremow czy balsamow. Bo skora wszystko wchlania, do pokarmu sie dostaje chemia - co prawda sladowe il ale zawsze, a dziecko sie tej chemii jeszcze nalyka itd. :sorry: I kazala z kosmetykow tylko woda, mydlo, ewentualnie jakis delikatny deodorant. Mysle ze troche przesadza, ale w sumie ma racje :tak:

Acha uwazaj z tym miodem bo jest mocno uczulajacy, ale sproboj troszke jak nie bedzie zadnej niepozadanej reakcji to smialo :)

reklama
[...]

i plecy tez szwankuja. czasami pod lopatka, ale czesciej krzyze. czuje, jak jej zmieniam pieluche albo schylam do lozeczka:confused2:
ja ostatnio kladlam malego do lozeczka i sie zatrzymalam w pol drogi......ani go do konca odlozyc, ani sie wyprostowac... tak zabolalo w krzyzach. do tego bylam sama w domu, wiec ze lzami w oczach udalo sie malego polozyc i wtedy jakos sie wyprostowalam, opierajac o lozeczko. masakra! szacunkowo wg wagi pokojowej Tomi juz ma ok 6,5 kg...... biedny ten moj kregoslup.....

Do góry