xxxklaudziaxxx
Listopadówka 2009
u mnie chrzestny kupil ubranko a chrzestna swieczke i biala szate ale to dlatego ze tak bylo obojgu latwiej :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
u mnie chrzestny kupil ubranko a chrzestna swieczke i biala szate ale to dlatego ze tak bylo obojgu latwiej :-)
Szkoda że nie mamy tu emotki puszczającej pawia...![]()
Szkoda że nie mamy tu emotki puszczającej pawia...![]()
ja nawet jeszcze nie zapytalam potencjalnej chrzestnej czy chce nia byc....
jakos tak nie bylo okazji....ale nasz chcrzest dopiero w ostatni weekend lipca, w poprawiny po slubie to mam jeszcze troche czasu....
praktyczny;-)fajnie takzreszta juz ci pisalam ze super pomysl
Czemu na 2-latka nie kumam....Chcialabym spodenki, koszulke i kamizelkę. A najlepiej zeby takie samo dostac tez na 2-latka ;-)
To wspołczuje tych dylematow, bo i tak pewnie wszystkim nie dogodzisz. To jest w tym wszystkim jest najgorsze- od 5 do 18 lutego Ł na morzu
- ojciec chrzęstny dostepny dopiero po 21 marca!
- od 18 marca do 6 kwietnia Ł na morzu
- kolejny weekend - ojciec chrzestny gości tesciów (nie, inny ojciec chrzestny nie wchodzi w gre...)![]()
pewnie zeby kupic tez dla starszego synka taki sam....tak mysleCzemu na 2-latka nie kumam![]()
Wiecie co ja rozumiem, z emoże byc nawet bardzo duża różnica wieku między partnerami, ale pełnoletnimi!!!
Dla mnie to szok, ale juz nawet nie samo to że wspólżył choć oczywiście oburza mnie bardzo, ale najbardziej fakt, ze zaprosili go do tvn i normalnie z nim rozmawiają jakby ot byla najzwyklejsza rzecz na świecie - spał z 14-latką. No na Boga! Aż stwierdziłam, ze nie będę Dzień Dobry TVN oglądać po tym.
Z drugiej strony pełnoletnia czy nie nie można tak po prostu matce dziecka zabrać. Że niby w jednym mieście będą ale osobno.
Wogole ta cała sprawa dośc kontrowersyjne. Ktos słyszał dlaczego ona nie może w domu dalej mieszkać? Bo jakoś przegapiłam ten fakt. Tylko niby u jakiejś ciotki.
I niby mata musi ośrodek dla tej dziewczyny załatwiać. To chyba urzędnicy powinni to zrobić.
Generalnie ogolny mój wniosek wygląda tak![]()
A nie ma u Was takiego zwyczaju, że matka chrzestna kupuje ubranko, a chrzestny kupuje krzyżyk? Moja mała ma śliczną sukieneczkę. U nas chrzci się nie w cerkwi, tylko w chrzcielnicach i malutka będzie w tym slicznym ubranku bez kombinezonu. no i to samo ubranko nakłada się dziecku na pierwszą komunię, czyli zaraz po chrzcinach (zależy od matki, kiedy skończyła połóg).
Jak nie ma mojego Ł, to jak idę pod prysznic, a mała nie śpi, to w wózek i ze mną do łazienki. gorzej z gotowaniem, bo jak idzie w ruch cebula i przyprawy, które drażnią jej nosek, to płacze...
Ja jakos się rozlwniwiłam. nie chec mi się sprzątać, prasować i zmywać. Żeby to zrobić, muszę się neiźle zmobilizować...