reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

dziewczyny kiedy mozna isc z maluszkiem np na zakupy do hipermarketu, czyli tam gdzie tlumy ludzi, wiem ze to indywidualna sprawa, ale jak wy dzialacie, czy juz czy nie narazacie? i jeszcze jedno, slyszalam ze taki maluszek moze jechac w nosidelku do auta max 2 godziny, a co jesli ja musze jechac 4 h?:sorry2:
ja byłam na zakupach w hipermarkecie przed świętami(musiałam)i nimałejnie było więc pojechałam i kolejny raz;-) i nbie zamierzam małej izolować...
a w nosidełku raz musiałam do szpitala jechać (2h w jedną i 2 powrót) gdzie spędziłam tylko 5 min ale tak to nie jeździmy dłużej niż 45 min poźniej odpoczynek jakiś kilka godzini jak co jadę kolejny z

reklama
dziewczyny kiedy mozna isc z maluszkiem np na zakupy do hipermarketu, czyli tam gdzie tlumy ludzi, wiem ze to indywidualna sprawa, ale jak wy dzialacie, czy juz czy nie narazacie? i jeszcze jedno, slyszalam ze taki maluszek moze jechac w nosidelku do auta max 2 godziny, a co jesli ja musze jechac 4 h?:sorry2:

ja na zakupy chodzilam bardzo wczesnie bo nie mialam z kim zostawic a zakupy zrobic musialam ...byly to szybkie zakupy to co tzreba i nic mu nie bylo :] a co do jazdy fotelikiem to zeby to nie bylo zdrowe to by nie robili tak mi sie wydaje ... zreszta nigdy nie slyszalam od producenta ze max 2 czy iles tam godzin moze jechac najdluzej ... napewno nie jest zdrowe caly dzien w tym siedziec itp ale co zrobia rodzice jak jezdza z malymi dziecmi po polsce ... jak np moja siostra rok temu z 3 miesiecznym dzieckiem 4-5h ... albo jak inni np na swieta zjezdzaja z polski i czesto sa to trasy dlugie chociazby z niemiec ...

Ja praktycznie od poczatku wszedzie zabieralam malego. Nic mu nie jest, a takie wypady znosi znakomicie :tak:;-)

Co do jazdy w foteliku to mysle tak jak dziewczyny ze od czasu do czasu dluzsza trasa nie zaszkodzi. A zawsze mozesz sie zatrzymac i wyciagnac malego, zreszta pewnie bedziesz musiala bo przeciez glodomorek tez kiedys bedzie musial zjesc :tak:;-) Ja czasami biore tylko fotelik na rame i maly jest w foteliku dluzej niz 2 godziny. Mysle ze gdyby faktycznie byly takie nie zdrowe to by wyprodukowali takie w ktorych dziecko byloby w pozycji lezacej jak w gondoli. :tak:;-)

dzieki za odpowiedzi..a ja nie moge spac:szok: choc powinnam..synus budzi sie co 2-3 godziny i powinnam w tym czasie spac a nie moge kurcze..ciagle mam w glowie: musisz spac poki mozesz, musisz spac poki mozesz..ja zwariuje:baffled:

nam tez zdarza sie ze mały jest w foteliku wiecej niz 2 godziny no ale czasem nie ma wyboru jak trzeba gdzies dalej jechac...
i tez uwazam ze gdyby nie były zdrowe to wyprodukowaliby inne fakt ten kregosłupek jest tak w nie za ciekawej pozycji no ale cały dzien tam i tak nie lezy....

mi sie zdarza nawet umieszczac fotelik na rame od wozka bo mam taka mozliwosc i tak jechac do sklepu w jezdzie ok ze nie ma jak sie zatrzymac czy cos i dziecko jezdzi dluzej .... ale w sumie po co oni robia taka mozliwosc dla rodzicow jak to jest nie zdrowo :p
uzywam tego jak jade na zakupy ale widzialam tez matki latem ze tym fotelikiem chodza na spacer ... to juz przesada lekka

Tak to prawda ze dziecko nie powinno byc dluzej niz dwie godz ze wzgledu na kregoslup. Ale przeciez nie zawsze da sie do tego dostosowac:sorry2:
Mala jezdzi lacznie ok 2 godz dziennie w foteliku tak po ok 20 min. Jak jezdze na zakupy to biore ze soba gondole, bo np w takim auchanie spedzamy conajmniej 3 godz wiec i mi i mlodej wygodniej w wozku :tak: Moge ja tam spokojnie przewinac bez czekania az ktos zwolni pokoj do przewijania. Mimo to staramy sie aby nie jezdzic tam gdzie jest zbyt duzo ludzi, bo co niektorzy uwielbiaja zagladac do wozka i sobie przy tym kaszlnac :wściekła/y: Na pewno nie jezdze z nia do aptek bo tam jest najwieksze siedlisko chorob.

na takie normalne zakupy do sklepu sporzywczego też chodzę cały czas , rzadziej do takich typu tesco czy intermarche

a i chciasłam jeszcze poprawić bo do szpitala mam godzinę drogi ale nie dopisałam że jechałam praawie dwie bo starałam się jechać woplno z małą :)

reklama
jak kupowalismy fotelik i adapter do stelazu to tez nam pani mowila o tym zeby nie przesadzac z czsemw jak dziecko w nim przebywa. Ja widze po malym jak ma juz dosc fotelika :baffled: A do wiekszych sklepow tez jezdzimy
....Mysle ze gdyby faktycznie byly takie nie zdrowe to by wyprodukowali takie w ktorych dziecko byloby w pozycji lezacej jak w gondoli. :tak:;-)
tez o tym myslalam tzn. ze te foteliki moglyby byc w pozycji lezacej, ale maz mi to szybko wybil z glowy, bo powidzial ze wtedy foteliki nie przeszlyby jakis norm bezpieczenstwa w samochodzie :dry:
.....a i chciasłam jeszcze poprawić bo do szpitala mam godzinę drogi ale nie dopisałam że jechałam praawie dwie bo starałam się jechać woplno z małą :)
z godziny na dwie, to żeś zwolnila nie ma co :cool2::-D:cool2: (to taki żarcik)

BURA pieknie rosna twoje dziewczyny, wszystko w swoim czasie, kazde dziecko jest inne i twoje tez beda rosly tak jak trzeba w swoim indywidualnym czasie. Przeciez ich nie glodzisz co:confused: (to tez oczywiscie żarcik) pojda w dlugosc i wage przy pierwszej nadajacacej sie do tego okazji :happy2:

Kaśka trzymam za was mocno, mocno kciuki i czekam na wiesci od ciebie

Do góry