reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

melduje sie po dluzszej przerwie:-)jak zreszta zwyklo mi sie ostatnio:zawstydzona/y::tak:
a wiec zaczne-jak wy to dziewczyny robicie ze macie czas zajac sie malenstwami..starszymi dziecmi..domem no i do tego niezaniedbywajac meza albo przyjaciela:szok:i oczywiscie jeszcze siedziec na bb:szok:podziwiam was za to:tak:ja niewyrabiam...ok..ugoruje cosik tam na szybkiego..zrobie pranie..matiego wyszykuje do szkoly i 3 razy go odbieram...zajmuje sie calymi dniami moim kochanym szkrabkiem..ktory chodzi spac okolo 24.00:baffled:a potem juz tak jestem zrabana i zmeczona ze usypiam i niemam kiedy spokojnie z wami popisac albo poszukac jakichkolwiek informacji..ktore mnie interesuja:sorry2:i tak kazdy dzien mija:wściekła/y::wściekła/y:az juz zaczynam nerwowa jakas przez to wszystko sie robic bo nawet niemam czasu dla siebie:no:za przeproszeniem do kibla spokojnie sie wysrac nie mozna:zawstydzona/y::tak:dajcie mi jakies konkretne porady jak wy to robicie ze znajdujecie i czas na bb i dla siebie...bo to jakis cud:sorry2:

Anja wydaje Ci się..
Ja nienadążam z ogarnianiem chaty.Nadmienię że mieszkam tylko z mężem i do pomocy nie mam zadnych cioc, babc itp.SAMA!

Ciagle coś mam do roboty ale bez przesady.Prasowanie robię na raty, jak mały spi.Gary myje na raty jak mały spi:-DCzesto nie robię nic bo chce odpocząć.Karmie cycem więc noce zarwane.

Troche przystopowalam z tym wszystkim chyba.Na początku myslałam i chcialam zeby wszystko bylo zrobione i czysto niemal jak w pudeleczku.
ALE SIE NIE DA!

A dziecko gdy domaga się ptrzytulasków, mojego ciepła i gaworzenia wspolnego to mam gdzieś stos garów wtedy.USMIECH SZCZĘŚLIWEGO SYNA-BEZCENNY!

reklama
A ja z innej beczki teraz;
Powiedzcie mi prosze, jak wyglądał wasz pierwszy po porodzie okres?
Ja wiem że może być bardziej obfity (zreszta zawsze miałam obfity) ale ze mnie leje sie jak z zarzynanego zwierza!!! Szacuje że ok 150-200ml/h :szok::baffled:
Tylko wczoraj przez 15godz zużyłam 2opakowania always'ów! A dziś niewiele lepiej...

U mnie tez podobnie, jakby kran odkrecic :-D No moze nie tak mocno jak u Ciebie ale jak dla mnie to masakra!!!:baffled:

Rety, nie zaglądałam tu od tak dawna, że nie wiem o ile stron się cofać żeby cokolwiek nadrobić...
Zacznę od dobrych wieści: KaśkaK z Michasią już w domu. Ze względu na szalejące rotawirusy w szpitalu, mają kontynuować leczenie w domu.
Moja Zośka w super formie, pomimo, że wcześniak to podobno neurologicznie przegoniła niejednego dzieciaka urodzonego o czasie. Pięknie przybiera - waży 5,200 (a startowała 9 tyg. temu z wagą 2240). Walczymy jedynie od kilku tygodni z zapchanym nosem, ale od wczoraj oprócz wody morskiej ma zakraplany nochal Dicortineffem, więc liczę na szybką poprawę ;-)
Ze mną trochę gorzej - walczę z nadciśnieniem, a jutro mam wizytę u psychiatry (zwolnił się termin, a do psychologa musiałabym poczekać jeszcze 2 m-ce).
Niech skończy się ta pieprzona zima !! Chcę słońca !!

Agissa - ładnie przybiera Twoja panna - ponad dwa razy szybciej niz moja :baffled::-D jesli to nie nazbyt wscibskie z mojej strony to powiedz, z czym idziesz do psychatry?

INFO NT TRZECIEGO SPOTKANIA: W PRZYSZŁY WTOREK W GODZINACH OKOŁOPOŁUDNIOWYCH LISTOPADÓWKI I NIE TYLKO Z WAWY I OKOLIC SPOTYKAJĄ SIE W GALERII MOKOTÓW :-D WSTEP Z DZIECMI I BEZ DZIECI, JAK KTO CHCE :-D W PROGRAMIE POGADUCHY I POLOWANIE NA WYPRZEDAZE

Agissa - ładnie przybiera Twoja panna - ponad dwa razy szybciej niz moja :baffled::-D jesli to nie nazbyt wscibskie z mojej strony to powiedz, z czym idziesz do psychatry?
Idę z nieopuszczającym mnie lękiem, atakami paniki, brakiem apetytu i totalną apatią co może wskazywać na depresję poporodową :-(

reklama
Dopiero ?! Przecież one od samego początku miały trudniej od naszych, pojedynczych ssaczków :) Twoim pannom należą się medale :-D
Ech, ale ja bym chciała, żeby już dogoniły rówieśników. Moja przyjaciółka urodziła 2 tygodnie temu córeczkę 4240g. Jest podobnej wielkości, co moje 2,5 miesięczne dziewczyny...

Do góry