reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Moja Julia dzis na balu przebierancow w przedszkolu :-D
Zawsze mialam problem ze strojami :dry: A w tym roku (a wlasciwie w zeszlym - 2009 :-D) odkrylam wypozyczalnie strojow, calkiem niedaleko bo w Gdyni. Stroj dla dziecka - 20 zł :sorry2: wlasciwie niec, a myslec nie trzeba :-D
Byly nawet stroje dla takich szkrabow jak nasze malenstwa :tak::-D

To lece po moja ksiezniczke - czas sie czyms zajac pozytecznym a nie tylko na bb siedziec :cool2: Boje sie ze jednego razu zapomne ze mam corke odebrac z przedszkola :szok::baffled:

reklama
ja też miałam już chrzciny. W pierwsze świeto w domu, jedzenie i tak sie robilo na swieta, troche moze mniej, ale i tak nam dobrze wyszło :happy2:
dzisiaj maly mi pospal caly dzien, mam nadzieje ze w nocy bedzie spal, wczoraj caly dzien marudzil, ale cala noc przespal :baffled: co lepsze to nie wiem :baffled:

A ja z innej beczki teraz;
Powiedzcie mi prosze, jak wyglądał wasz pierwszy po porodzie okres?
Ja wiem że może być bardziej obfity (zreszta zawsze miałam obfity) ale ze mnie leje sie jak z zarzynanego zwierza!!! Szacuje że ok 150-200ml/h :szok::baffled:
Tylko wczoraj przez 15godz zużyłam 2opakowania always'ów! A dziś niewiele lepiej...

A ja z innej beczki teraz;
Powiedzcie mi prosze, jak wyglądał wasz pierwszy po porodzie okres?
Ja wiem że może być bardziej obfity (zreszta zawsze miałam obfity) ale ze mnie leje sie jak z zarzynanego zwierza!!! Szacuje że ok 150-200ml/h :szok::baffled:
Tylko wczoraj przez 15godz zużyłam 2opakowania always'ów! A dziś niewiele lepiej...

Ja tak mialam po ur Julki i zostalo do dzis, do tego bol przeogromny, pisalam o tym z Katrenki. Ale wiem, ze mialam pecha, bo w wiekszosci wypadkow tylko pierwszy okres taki jest, a potem wszystko wraca do normy lub jest lepiej niz przed ciaza :tak:

Ja tak mialam po ur Julki i zostalo do dzis, do tego bol przeogromny, pisalam o tym z Katrenki. Ale wiem, ze mialam pecha, bo w wiekszosci wypadkow tylko pierwszy okres taki jest, a potem wszystko wraca do normy lub jest lepiej niz przed ciaza :tak:

To masakra jest jakaś :szok: Co 45min max musze zmienic podpaske bo mi dosłownie po nogach leci.
Wczoraj mała mi sie rozpłakała tak że nie mogłam jej zostawic nawet na 2min bo az sie zanosiła a ze mnie sie w tym czasie lało... w domu nikogo, mi po nogach leci... w końcu siadłam z małą w fotelu i nie ruszałam sie do powrotu Ł - ponad pół godz tak...:szok::baffled:

mary__mary no to przechlapane z tą z miesiączką po porodzie:szok::-( ja jeszcze nie miałam, ciekawe jak będzie u mnie, bo wcześniej trwała 3 dni i tylko w pierwszym była obfita i bolesna, ale zawsze miałam przed @ bolesne jajeczkowanie (co drugi miesiąc) z prawego jajnika:-(
Ja nie karmię piersią od tygodnia, ciekawe kiedy dostanę@:confused: a tak fajowo bez niej:tak:

melduje sie po dluzszej przerwie:-)jak zreszta zwyklo mi sie ostatnio:zawstydzona/y::tak:
a wiec zaczne-jak wy to dziewczyny robicie ze macie czas zajac sie malenstwami..starszymi dziecmi..domem no i do tego niezaniedbywajac meza albo przyjaciela:szok:i oczywiscie jeszcze siedziec na bb:szok:podziwiam was za to:tak:ja niewyrabiam...ok..ugoruje cosik tam na szybkiego..zrobie pranie..matiego wyszykuje do szkoly i 3 razy go odbieram...zajmuje sie calymi dniami moim kochanym szkrabkiem..ktory chodzi spac okolo 24.00:baffled:a potem juz tak jestem zrabana i zmeczona ze usypiam i niemam kiedy spokojnie z wami popisac albo poszukac jakichkolwiek informacji..ktore mnie interesuja:sorry2:i tak kazdy dzien mija:wściekła/y::wściekła/y:az juz zaczynam nerwowa jakas przez to wszystko sie robic bo nawet niemam czasu dla siebie:no:za przeproszeniem do kibla spokojnie sie wysrac nie mozna:zawstydzona/y::tak:dajcie mi jakies konkretne porady jak wy to robicie ze znajdujecie i czas na bb i dla siebie...bo to jakis cud:sorry2:

taaa to jeszcze nic, ja poprzednio zrobiłam w domu na 42 osoby (przyszło 35) tym razem na pewno będę robić w lokalu
no nieźle:szok:42 osoby.... ja przy 20 klękłam:tak:
Ja tez lokal, bo musze powiedziec ze mi taniej wyjdzie i zero roboty :tak: 20 osob, obiad - 3 rodzaje mies, ziemniaki, frytki, 5 rodzaji surowek, napoje, kawa, herbata - 400zł:sorry2: osobno tylko tort i ciasta. A poza tym dziekuje za to gotowanie,zmywanie i latanie dookola gosci w domu :cool:
ja na szczęście mam zmywarkę:-):-):-):-)dużą ale ładowałam ją chyba 5 razy (tzn M ładował) a 400 zł to całkiem fajnie bo mnie więcej te dommowe wyszły...:wściekła/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry