reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2009

dziwna ta babka powiem Ci, bo przeciez laktację można pobudzić od zera zupełnego (ja jestem na to żywym przykładem),nawet kobieta która nigdy nie rodzila może karmić piersia...
a ludzi to olewaj, co cię obchodzi co oni mysla, najmądrzejsze są te co nigdy same nie karmily albo żadnych problemów nie miały. Wtedy łatwo być mądrym.
Ja za pierwszym razem mialam problemy prze duże P i tez najbardziej mnie dołowała powszechna opinia, że jedynie słuszne jest karmienie piersią :wściekła/y:
tak jak niunias napisała sa plusy karmienia butlą. Z cyckiem latwiej gdzies wyjśc z dzieckiem, za to z butlą latwiej wyjśc bez dziecka :-)

Gdyby mała chętnie jadła mój pokarm nawet z butelki (dzisiaj łyżeczką podałan, bo było około 4-4,5 ml) to pewnie bym wzięła tę się w garść, ściągała tak, że by sutki odpadły i pewnie by mi powróciło wszystko... Wszystko przez stres, chorobę i zmęczenie... Karmienie z butelki ma swoje plusy, bo nie muszę godzinę leżeć zanim dziecko się naje, tylko mogę np dać bobasa tacie a sama mogę posprzątać.

reklama
od wczoraj wieczora moje malenstwo cały czas prawie przy cycku z małymi przerwami n sen, jestem wykonczona...dziwne jest tylko to ze on je a pozniej nagle zaczyna płakac, wiec biore do odbekniecia a on po odbiciu znowu cyca , czaem je i płacze i tak w kółko nie wim co mu jest.... moze mam słabe mleko...dzis juz nawet z bezsilnosci sie popłakałam

od wczoraj wieczora moje malenstwo cały czas prawie przy cycku z małymi przerwami n sen, jestem wykonczona...dziwne jest tylko to ze on je a pozniej nagle zaczyna płakac, wiec biore do odbekniecia a on po odbiciu znowu cyca , czaem je i płacze i tak w kółko nie wim co mu jest.... moze mam słabe mleko...dzis juz nawet z bezsilnosci sie popłakałam

Moze to kryzys laktacyjny? Jakie masz piersi? Jak miekkie, niby bez mleczka to znaczy ze to to i musisz wytrwac...2-3 dni i bedzie ok, wszystko wroci do normy.

nei ma słabego mleka - każde mleko jest dobre. Może masz po prostu kryzys laktacyjny. Nie daj się. Ja się dałam i zaczęłam dokarmiać, i teraz niestety muszę cały czas karmić modyfikowanym. Dokarmiam swoim :tak: Jeżeli mały nie przybiera na wadze, to znaczy że masz mało pokarmu. A małemu najprawdopodobniej, tak jak mojej Ziuzi chce się jeść. To samo przechodziłam przez 3 dni aż się poddałam bo byłam wyczerpana.

Czesc kochane, zycze wam wszystkim zdrowych i udanych Swiat w gronie rodziny i przede wszystkim dumy i pociechy z maluszkow obchadzacych swoje pierwsze swieta w zyciu:) Odpoczywajcie i cieszcie sie z danego szczescia.
Buziaki od cioci Pianistki:)

picture11955.gif

reklama
Życzę, aby te Święta Bożego Narodzenia otworzyły drogę do lepszego jutra
a Boża Dziecina natchnęła nadzieją,
spokojem, otuchą i miłością
Waszych najblizszych i małe dzieciatka
Zycze duzo zdrowka i spokoju
zyczenia-swiateczne2.jpg

P.S. dziekujemy Wszystkim dziewczynom i e-ciotkom za zyczenia swiateczne :happy:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry