reklama
D
dziunka24.
Gość
ja chcę Wakacje!!! chcę poleżeć na białym piasku i wykąpać się w ciepłym morzu!!!! żeby było jasno i ciepło!!!
A ja nie bo musze schudnac i te pare miesiecy do lata jest mi niezbedne
dzieki dziewczyny za odp jestesmy po 15 minutach werandowania mam jeszcze pytanko po "powrocie" zmywacie kremik na kazda pogode? musze sie upewnic
Ja nie zmywalam, ale zastanawiam sie czy zaczac, bo malej wysypalo cale czolo pryszczykami i to chyba przez ten krem. Jest cholernie tlusty, a mala sama ma tlusta cere wiec to chyba to...
D
dziunka24.
Gość
a my w niedziele chrzcimy mam nadzieje ze Mateuszek bedzie grzeczny w kosciele...
Julia miala 3 miesiace i cale chrzciny przespala. Teraz jak bedziemy chrzcic (mialo byc w swieta, ale przenosimy na styczen z roznych wzgledow) to postaram sie tak wybrac godz aby w jej najdluzszy sen przypadlo ;-)
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Pamietajcie drogie mamusie, że 14 Pawełek pierwszy świętuje , a troche nas bylo 14.11 nie???
Trzeba by było jakis wspolny tort zrobic
14 to bardzo fajna data;-) Antek miał się wtedy urodzić, ale jemu nie pasowało widać coś i czekał do 19
Ja nie zmywalam, ale zastanawiam sie czy zaczac, bo malej wysypalo cale czolo pryszczykami i to chyba przez ten krem. Jest cholernie tlusty, a mala sama ma tlusta cere wiec to chyba to...[/QUOTE]
dziunka24 Ja też myślałam, że mała ma krostki po kremie, ma je na czole i troszkę na policzkach, ale położna powiedziała, że to trądzik niemowlęcy więc może Twoją wysypało niekoniecznie od kremu
Dziewczyny jakie preparaty żelaza przyjmujecie???????
Pytam bo moja ginka przypisałą mi zelazo za 35 zł, w ciąży jak mielismy 2 wypłaty to nie zwracałam uwagi na koszt, ale teraz przyznam szczerze, że wolałabym coś tańszego. Mąż kupił mi Ascofer, czy któraś z Was może przyjmuje te tabletki?????
A 14.11 faktycznie sporo Maluszków przywitało mamusie :-)
dziunka24 Ja też myślałam, że mała ma krostki po kremie, ma je na czole i troszkę na policzkach, ale położna powiedziała, że to trądzik niemowlęcy więc może Twoją wysypało niekoniecznie od kremu
Pytam bo moja ginka przypisałą mi zelazo za 35 zł, w ciąży jak mielismy 2 wypłaty to nie zwracałam uwagi na koszt, ale teraz przyznam szczerze, że wolałabym coś tańszego. Mąż kupił mi Ascofer, czy któraś z Was może przyjmuje te tabletki?????
Ostatnia edycja:
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
no wazylam w ciagu 10 dni 120g tylko nie wiem czemu i musimy dokarmiac teraz nutramigenem bo moze od tego ulewa i uczulony na mleko czy cos ze nie koneicznie przejawia sie wysypka itp w poniedzialek idziemy sprawdzic czy cos sie ruszyło ehno mi tez rosna te nasze szkrabiki:-)
a jak tem waga? wazylas go w koncu?
mi lekarz tez przepisal jakies za 28 zl zelazo chyba to normalne u nichJa nie zmywalam, ale zastanawiam sie czy zaczac, bo malej wysypalo cale czolo pryszczykami i to chyba przez ten krem. Jest cholernie tlusty, a mala sama ma tlusta cere wiec to chyba to...
a ascofer przyjmowalam w ciazy i w szpitalu tez dawali a do domu juz drozsze
Ostatnia edycja:
E
etna36
Gość
Ja mysle, ze najprosiej to zapytac w aptece o tansze zelazo, przeciez musi miec taki sam sklad, pewnie to chodzi o firme = cena
kaśka k
Fanka BB :)
Ja biore Tardyferon Fol z kwasem foliowym (jest tez bez kwasu). Taki brałam w ciazy i teraz mi gin taki zapisal. Kosztuje niecale 20 zł
też go brałam
ale potem miałam jakiś jeszcze tańszy bez recepty ale zastrzelcie mnie nie pamiętam nazwy
mielismy chrzcić 25 grudnia ale że chrzestni muszą dojechać z daleka to mamy 03 stycznia tylko ksiądz się śmiał żebyśmy mocno dziecko trzymali bo możemy być niewyspani po sylwestrze
małej nie werandowałam tylko poszliśmy na 10-15 min spacerek i wydłużaliśmy stopniowo
reklama
D
dziunka24.
Gość
Ja nie zmywalam, ale zastanawiam sie czy zaczac, bo malej wysypalo cale czolo pryszczykami i to chyba przez ten krem. Jest cholernie tlusty, a mala sama ma tlusta cere wiec to chyba to...
Wiem, ze tradzik, tak to wyglada, ale skoro tradzik to cera tlusta, wiec na tlusta cere nie moze byc bardzo tlusty krem tak ja rozumuje, nie wiem czy dobrze;-)
mielismy chrzcić 25 grudnia ale że chrzestni muszą dojechać z daleka to mamy 03 stycznia tylko ksiądz się śmiał żebyśmy mocno dziecko trzymali bo możemy być niewyspani po sylwestrze
Wszystkie bierzecie zelazo a mi nikt nie powiedzial ze mam brac mam tylko feminatal, ale tez musze sie przyznac, ze go biore od przypadku do przypadku(albo jak A sie wydrze na mnie;-))