kochane wpadam tutaj niestety na sekundke z mala sie nadal meczymy z kolkami..
mam pytanko nasza Zuzia w niedziele bedzie miec 3 tygodnie i teraz pytanka:
- werandujecie najpierw 5 minut i codziennie zwiekszacie o kolejne 5 i tak az dojdzie do 30 minut?
- nosek codziennie oczyszczacie?
- w nocy pampersy jak czesto zmieniacie - bo u nas najpierw bylo co 2-3 godziny aby mala miala zawsze sucho ale ona sie wybudzala strasznie i nic spac nie dawala... teraz patrzymy czy ma kupke a raczej wachamy... ale mam wyrzuty sumienia...
- karmie juz niestety tylko butelka - wybudzacie co 3 godziny czy pozwalacie spac?
- pepuszek po odpadnieciu kikuta tez troche krwawil?
- co Wasze malenstwa robia jak nie spia - moja placze a ja lece aby wziac ja na rece - wiem ze nie wychowawcze... ale jakos nie umiem...
- czasem mam dola bo mala zamiast przy mnie spac to zawsze wierzga umojego zas zasypia... a w nocy jak mam dyzur mam problemy zeby ja uspac... ona robi duze oczy i chce sluchac, trzymac sie za lapki itp.... i juz kazdego usypiania sie boje... dzis spala w sumie 1,5 godziny i to na razie po pol godziny i w wiekszosci na rekach bo bestia wyczuwa odkladanie do lozka i zabawa sie na nowo zaczyna...
- jak karmicie butelka to czym jak i kiedy dopajacie... my podajemy hebratke jak mala sie wybudzi...ale czesto jest to np. 30 min przed karmieniem - wtedy mniej zje i sie wczesniej wybudzi i znowu bledne kolo ((
pozdrawiam Was serdecznie
1. Ja nie werandowalam, pierwszy spacer odbyl sie jak mala miala 10dni
2. Nosek oczyszczam jak cos w nim jest
3. Ja zmieniam pampersa 1 raz w nocy
4. Ja karmie butelka i nie budze malej na jedzonko.
5. Pepek nie krwawil
6. Moja jak nie spi, to sie kokosi ;-)
7. Ja dzis pierwszy raz dalam malej 50ml koperkowej herbaty.