reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2009

Czesc cioteczki, dawno mnie nie bylo, u nas kryzys na calego, maz przechodzil grype 2 tyg., ja angine i 10 dni na antybiotykach bylam, teraz mama przeziebiona. Nie ominelo tez Marysienki, miala katar, kaszel i infekcje oczu.
Wczoraj dostala swoje pierwsze szczepionki, ktore dzielnie zniosla, niestety dzis kolejna kryzysowa noc bo mala jeszcze nie zasnela od popoludnia, a ja siedze i chodze i bujam i bujam... kiedy sie to skonczy?
Moja mala ciagle ma poprzestawiany dzien z noca, karmie nadal piersia co 2 godziny i sie zastanawiam jak ja przestawic na tryb dzienny i dluzszy sen w ciagu nocy...

Jak u was? Czy przesypiacie noce?
Buziaki od cioci Pianistki:)

reklama
Piansistka to ja ci nie zazroszcze, a jak to sie stalo ze twoje dzieciatko ma przestawione noc z dniem ?

Ja karmilam po kapaniu o 20, potem przed 2 (a tu mlody zrobil sobie dluzsza przerwe do 3.30) no i teraz koncze karmic :laugh2:

Wczoraj np czesciej sie budzil na karmienie co 2 godz i szybko zasypial, ale o 6 byl wyspany i musielismy do niego gadac, bo nie chcial kategorycznie spac w swojej kolysce :eek:

takze jak na razie u nas roznie jak widzisz wiec myle ze u ciebie sie unormuje :happy:

ja tez karmie małego pokapieli a pozniej to w sumie co 3 godziny czasem 3,5 dłużej nie pospi no ale wyspana jestem chyba ze ma jakies problemy z brzuszkiem to wtedy jest ciezko....
postaraj sie jakos pokazac mu ze jest noc np po kapieli i karmieniu zgas swiatło zostaw tylko jakas lampke nocna i nie zachowuj sie głośno...my tak robimy....

Witajcie :) Zaglądam dopiero teraz. Urodziłam równo w teminie 19.11. znajoma chyba was informowała. jak nie to Jaś ważył 4050 i 60cm poród SN.
A teraz przezywamy męki z kolkami i problemy z kupką. Przeszłam na butle bo miałam zapalenie piesi i od tego czasu zaczęło się. Mały w ogóle nie chce spać bo co przysypia nawet pryknięcie sprawia mu ból brzuszka, a o kolkach to juz nic nie wspomne, bo to koszmar.

Ja karmie mala tak o 22.00 , pozniej 2.00-3.00 i rano o 6.00- 7.00 . Od jakiegos tygodnia zapisuje sobie na kartce godziny karmienia i zauwazylam ze kazdego dnia karmienie wypada o tej samej porze. Czasami jest poslizg 30 min ale to pikus. Ciesze sie ze juz powoli wpadamy w rytm i moge sobie dzien poukladac :-)

Dziewczyny, co można wziać na przeziębienie przy karmieniu piersią? Jak wiadomo czosnku ie za bardzo można, bo dziecko może nie chcieć piersi... a jakieś choróbsko mnie łapie...

przy trójce mogę powiedzieć, że dwoje to nadal luzzz :-D uwierzcie

:-D mysle ,ze to racja:-D w szczegolnosci jak widze moja szwagierke, ktora ma czworke dzieci i jest wdowa...:sorry::sorry:

Ilona u mnie jest identycznie! Tak jak mala daje mi popalic w dzien (chociaz odpukac juz trzeci dzien jest lepiej) to w nocy jest rewelacyjnie;-)Zasypia o 22 (rowno, bo zeby szybciej zasnela to nie ma szans i czasem sie meczymy miedzy 21 a 22 :sorry:), budzi sie ok 3.30, pije i zasypia dalej, wtedy ja ja budze o 6.30 (bo musimy wstac Julie zawiezc), ok 7.30 zasypia w foteliku i spi do ok 10.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja karmie mala tak o 22.00 , pozniej 2.00-3.00 i rano o 6.00- 7.00 . Od jakiegos tygodnia zapisuje sobie na kartce godziny karmienia i zauwazylam ze kazdego dnia karmienie wypada o tej samej porze. Czasami jest poslizg 30 min ale to pikus. Ciesze sie ze juz powoli wpadamy w rytm i moge sobie dzien poukladac :-)
Moja mała przesypia całą noc. Karmie ją na żądanie. Nie mamy rytmu karmienia, ale spi ok 12-13 i 16-20, później karmienie i spanie od 22-23 do 6-7 rano.

reklama
Do góry