reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

a w śpiworku na boku można?
Kurcze jak mój mąz w domu to odcięta jestem od DDtvn, bo on tylko tvn24 na okragło

jakbym mojego tate i meza widziala.... tez tylko TVN24 na okraglo :wściekła/y: juz mnie naciaga od tego programu!

Ale to znieczulenie wyglada z opisu straaaasznie!

Niby wogole nie mozna na boku. A juz wogole na brzuchu. Moja Julia w kazdym razie wychowana na boku, a mojego A brata czworka dzieci spaly tylko na brzuszku. Takze nie wiem.

Dziunka to znieczulenie jest bardzoooo fajne tzn bardzo proste w obsludze, bo wogole to sama sobie ustalasz jak intensywne to ma byc :tak::tak:
a wyglada mniej wiecej tak
8609558632052464.jpg

Czesc dziewczyny :-)
Banana trzymam kciuki
podczytuje was regularnie ale jakos weny mi brak starsza corka daje mi w kosc mlodsz tez zaczyna ...
jade do mamy bo zwariuje w tym domu

juz niedlugo wszystko sie unormuje kochana! a starsza coreczka napewno odpusci! :tak::tak:

reklama
Dziunka to znieczulenie jest bardzoooo fajne tzn bardzo proste w obsludze, bo wogole to sama sobie ustalasz jak intensywne to ma byc :tak::tak:
a wyglada mniej wiecej tak
Zobacz załącznik 181844

Też słyszałam o tym TENSie, ale w polskich szpitalach raczej go nie mają.:-( W Poznaniu jest miejsce gdzie można go sobie na poród wypożyczyć, ale nie wiem czy gra jest warta świeczki. Znacie kogoś, kto faktycznie go używał podczas porodu?

Dziewczyny, probuje sie nie nakrecac, ale z drugiej strony nie wiem czy moge to lekcewazyc. Moja mala dzis prawie nie kopie! Zawsze pomagalo zatrzesienie brzuszkiem lub po prostu zapukanie do niej a dzis zero odpowiedzi. Od czasu do czasu - doslownie raz na godz chyba lekkie musniecie w srodku i to takie ze nie jestem pewna nawet czy to ona. Brzuch sie robi czesto ale bezbolesnie twardy. Wlasciwie rzadko kiedy jest miekki.
Panikowac i jechac na ktg sprawdzic (mimo ze bylam wczoraj i wszystko bylo ok) czy poczekac do wieczora?

Dziewczyny, probuje sie nie nakrecac, ale z drugiej strony nie wiem czy moge to lekcewazyc. Moja mala dzis prawie nie kopie! Zawsze pomagalo zatrzesienie brzuszkiem lub po prostu zapukanie do niej a dzis zero odpowiedzi. Od czasu do czasu - doslownie raz na godz chyba lekkie musniecie w srodku i to takie ze nie jestem pewna nawet czy to ona. Brzuch sie robi czesto ale bezbolesnie twardy. Wlasciwie rzadko kiedy jest miekki.
Panikowac i jechac na ktg sprawdzic (mimo ze bylam wczoraj i wszystko bylo ok) czy poczekac do wieczora?

nawet zjedzenie czegos slodkiego nie dziala? moze jej sie po prostu nie chce, ale patrzac na twoj suwaczek, termin na 8.11 ja bym pojechala na to ktg i kazala sie zostawic, bo chyba i tak idziesz w sobote tak? tak bedziesz spokojniejsza:tak:

podobno na kilka dni przed porodem dziecko zmniejsza swoją aktywność więc może u ciebie to już to :tak:
poczekaj jeszcze do wieczora i jak coś to może zadzwoń najpierw do lekarza ;-)
mnie się dzisiaj brzuch strasznie stawia ale jakoś się nie łudze , mały szaleje , pozostało tylko czekać ;-)

Też słyszałam o tym TENSie, ale w polskich szpitalach raczej go nie mają.:-( W Poznaniu jest miejsce gdzie można go sobie na poród wypożyczyć, ale nie wiem czy gra jest warta świeczki. Znacie kogoś, kto faktycznie go używał podczas porodu?

tutaj tez sie zreguly wypozycza...

ja slyszalam wiele pozytywnych opini i wiele negatywnych....tzn w wielu przypadkach sie sprawdzilo i lagodzilo bol ale w wielu przypadkach jednak nic to nie dawalo. z tymi tensami to trzeba od poczatku je podlaczyc bo one nie od razu dzialaja, wiec jak sie je zacznie uzywac juz w zaawansowanych bolach to nic nie pomoga.

tak.ja,wlasnie teraz:-)
super na bole krzyzowe,ktore wlasnie mam.tez sie zastanawialam nad wypozyczeniem,ale jakos nie doszlo do skutku.ku mojemu zdziweniu dostalam za free.
skurcze dalej co 3 mn,juz od 9 rano,rozwarcie dalej niewiem jakie,bo podczas badania stekalam,a ona stwierdzila,ze nie bedzie mnie meczyc,bo nie moze wyczuc sz6jki,wiec pewnie jescze nic,chcieli mnie wyslac do domu,ale powiedzieli,ze to zalezy ode mnie,wiec zostalam.dopiero zjadlam 2 herbatniki,bo sniadania niezdazlam, jak przynesl lunch to dostalam takich boli,ze nie moglam robicnic tylko kleczec opierajac sie o lozko.teraz siedze na pilce,a tego posta pisalam 10min,bo skurcze i klawiatura dotykowa nad glowa:confused2:

super na bole krzyzowe,ktore wlasnie mam.tez sie zastanawialam nad wypozyczeniem,ale jakos nie doszlo do skutku.ku mojemu zdziweniu dostalam za free.
skurcze dalej co 3 mn,juz od 9 rano,rozwarcie dalej niewiem jakie,bo podczas badania stekalam,a ona stwierdzila,ze nie bedzie mnie meczyc,bo nie moze wyczuc sz6jki,wiec pewnie jescze nic,chcieli mnie wyslac do domu,ale powiedzieli,ze to zalezy ode mnie,wiec zostalam.dopiero zjadlam 2 herbatniki,bo sniadania niezdazlam, jak przynesl lunch to dostalam takich boli,ze nie moglam robicnic tylko kleczec opierajac sie o lozko.teraz siedze na pilce,a tego posta pisalam 10min,bo skurcze i klawiatura dotykowa nad glowa:confused2:

relacja na zywo:tak: moze jakas kamerke podlaczysz?:-D

reklama

o jaaaa hehehe nie ma to jak informowac nas bedac juz w szpitalu :-D

Boze kochanie ale sie nameczysz tam :-:)wściekła/y::wściekła/y: a nie moga ci jeszcze raz sprawdzic teraz???? a mialo byc tak pieknie w wodzie....

Do góry