reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

wlasnie nadrobilam dopiero sam "listopad" nie piszcie tyle bo nie nadaze :-p
no chyba bede musiala masowac calu czas... hehe chociaz masuje i nic... moze za slabo:eek::sorry::laugh2:
widze ze sie chcialuscie do mnie do porodu dolaczac a tu wszystkie porodzily a ja nadal zostalam...
nawet sie nie nastawiam na wczesny porod... ehhhh

widze ze jakas mamusia robila zamieszanie..

no i natalunia gratuluje serdecznie zostania modem:-D

a poza tym to nawet juz nie pamietam co mialam pisac... hihih

reklama
Boli dziś wyjatkowo mocno... Jak sie spełni Twoja prognoza to normalnie się do Ciebie przejadę i postawię dobre winko :-D Choć wiesz, termin w sumie mamy podobny wiec kto wie, może jutro Ciebie złapie... oczywiście po kinie... :tak::tak::tak:

Aza termin z USG moze troszke zblizony ale z OM mam jeszcze bardzooo odlegly hehe wiec nie licze swoje szczescie :-D ale trzymam kciuki za Ciebie!!!

ja wam powiem ze jak lezalam pod ktg i mialam bole wlasnie jak na @ to wykazywaly mocne skurcze :-p

a pozatym u mnie juz lepiej powoli juz mam swoj rytm dnia z noca gorzej bo maly se w nocy woli marudzic niz spac:laugh2:
zmeczenie mija powoli organizm musi sie przestawic do zmniejszonej ilosc godzin spania hehe :) glowa juz mnie boli mniej od tego znieczulenia po CC okropnosci normalnie mam nadzieje ze nie wroca juz :)

Kasiula ciesze sie ze juz dochodzisz do siebie i nabieracie jakiegos rytmu dnia. Nie ma nic lepszego jak czytam Wasze posty jak szybko odnajdujecie sie w nowej sytuacji!!!!:tak::tak::tak::-D

ja na poczatku myslalam ze ciezko bedzie :) a od 2 dni sami ejstesmy w domku nawet polozna sie zdziwila i jest nam dobrze :) na wszytsko jest czas :happy:

Super!!!! u mnie moja mamuska bierze urlop na pierwszy tydzien, mezus tez sobie wezmie wolne. A po tyg pewnie zostaniemy sami, ale szczerze mowiac nie moge sie juz tego doczekac, wkoncu spokojnie bedziemy mogli sobie razem spedzic czas. :tak::-)
pewnie jak juz przyjdzie co do czego do dostane ogromnego stracha ale napewno sobie poradze tak jak i Wy :tak:;-)

Hej laski :-)
Wlasnie w Dziendobry TVN mowia, zeby nie klasc dzieci w lozeczku na boku i nie przykrywac koldra - chodzi o ta smierc lozeczkowa. Mi sie wydawalo, ze nie mozna na plecach, zeby dziecko podczas snu nie ulalo i sie nie udusilo, a tu sie okazuje ze jest na odwrot. A moja Julie cale zycie na boku kladlam :sorry:
a w śpiworku na boku można?
Kurcze jak mój mąz w domu to odcięta jestem od DDtvn, bo on tylko tvn24 na okragło

Dziunka Ty to juz na forum nie powinnas sie pojawiac bo za chwile dzieczyny Cie zjedza ze blokujesz im kolejke :-D:-D

a u mnie nie najlepiej... przeziebienie mnie wzielo okropne... nos zatkany, lekki kaszel, oczy mi lzawia od kataru... masakra... mam nadzieje ze mi szybko przejdzie...
a moj synio jakis nieaktywny dzis, wbija tylko noge w zebro i zadowolony... :eek: hehe ach te dzieci...

Wiem, wiem, ze blokuje :-D
Moja mala tez nieaktywna prawie wcale, nawet machanie brzuchem niewiele daje, czasem tylko takie musniecia w srodku jakby motylek ;-) moze nie ma juz miejsca?

Dziewczeta mamy kolejna rodzaca.... ( ta ktora tez wielce mowila ze bedzie ze mna czekac do konca) - BANANA

"Jestem w szpitalu. Skurcze co 3 minuty. Boli jak cholera. Rozwarcie nieznane bo nie mogla znalezc szyjki. Poniewaz nie znaja rozwarcia nie moge wejsc do wanny. Mam tensy"

Gdyby ktoras nie wiedziala co to tensy bo w Polsce z tego co slyszalam nie jest to zabardzo popularne, to jedna z form znieczulenia. to taka maszyna ktora wysyla bledne sygnaly do mozgu przez co nie czuje sie tak bolu. a podlacza sie ja na kregoslupie. ;-)

No to trzymamy kciuki!!!!

Banana trzymam kciuki! Ale to znieczulenie wyglada z opisu straaaasznie!

hej ja jestem chwilowo...
musialam przyjechac do boiblioteki zeby na necie posiedziec:-p
u nas pozrywalo linie... i nie mam neta... wogole jakas powodz sie robi..
chaty jeszcze nie znalazlam ale mamy 2 do wyboru wiec jedna z nich wezmiemy,..
no i jeszczenie urodzilam choc bardzo sie staralam./...:sorry:

wiec powiem tak.. chodzenie nic nie daje...
mam co noc skurcze co 10 min po kilka godzin.. prezez co sie nie wysypiam.. chodze non stop zeby sie nasilily a one ustaja:eek::crazy:

wczorsaj od rana pojechalismy na zakupy wiec chodzilam od 12 do ok 6 pozniej wrocilismy na kolacje i znow pojechalam polazic po marketach...
od 20 do 1 w nocy... i skurcze ustaly... jedynie co to bola mnie nogi , biodra.... i glowa:confused2::sorry:
juz nawet nie proboje wydostac mojej corci z brzucha bo sie wykoncze chyba...
pozdrawiam i jak co bede informpowac i przyjezdzac tu jsak najczesciej sie da dopoki nam lini nie naprawia...

To dobrze, ze jakies domki na oku! Bo sie juz martwilam, ze zaczniesz rodzic, a nie bedzie gdzie mieszkac :szok:

I tez jestem zdania ze CHODZENIE nic nie daje!!! Chodze teraz na okraglo, maratony sklepowe itd a tu nic! Nawet skurcza! A jeszcze sie wkurzylam, bo mojego A siostra stwierdzila, ze ja tyle przenosilam, bo nie mam ruchu, a ona to w ostatnich dniach schody myla :wściekła/y: Wogole to oni chyba tam mysla, ze ciaza to jest pikus i nikt nie bierze pod uwage ze pierwsze 6 miesiecy bardzo ciezko znioslam i to nie moje widzimisie!

a w śpiworku na boku można?
Kurcze jak mój mąz w domu to odcięta jestem od DDtvn, bo on tylko tvn24 na okragło

Niby wogole nie mozna na boku. A juz wogole na brzuchu. Moja Julia w kazdym razie wychowana na boku, a mojego A brata czworka dzieci spaly tylko na brzuszku. Takze nie wiem.

Acha, moj A myje okna!!! :szok::szok::szok:

reklama
Czesc dziewczyny :-)
Banana trzymam kciuki
podczytuje was regularnie ale jakos weny mi brak starsza corka daje mi w kosc mlodsz tez zaczyna ...
jade do mamy bo zwariuje w tym domu

Do góry