reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

NATALUNIA nie stresuj się!!!! nawet jeśli boli jak ch@#$ to pomyśl że to tylko parę godzin albo minut-tego życzę a potem... nie będzie problemu z zakładaniem skarpetek;-):-)

Jeju jakie to pocieszajace slowa na chwile, naprawde az mi sie milo zrobilo jak to przeczytalam/co prawda tylko na chwilke ale zawsze lepsze to niz nic.:-):-)

reklama
Kasiula - tak sobie mysle ze moze lepiej jedz wczesniej, bo o 16-17 to wszyscy juz myslą w szpitalu ze "za 2 godziny do domu to zajmie sie NIĄ następna zmiana" a następna zmiana przychodzi do pracy bardziej z perspektywą wyspania się niz robienia zbyt wiele. Najlepiej by było od rana, personel wyspany, zadowolony....:-D:tak: to moze skusza sie na przyspieszenie porodu. A i jeszcze moja kolezanka zrobila taki numer, ze jak zblizal sie termin porodu to dostala od lekarza prowadzącego skierowanie do szpitala, bo zwolnienie z pracy jej sie konczyło a nie chciala isc na macieżynski przed porodem, poszla do szpitala a na drugi dzien jej wywolali poród, zeby za długo nie trzymać bezczynnie.:tak:

poszłabym ale maz w pracy i dopiero wlasnie bedzie 16-17 :| a nie mam jak jechac teraz z tabołami :(

Kochane jak czytam jakie problemy maja kobiety w ciazy przed samym rozwiazaniem to mnie trafia ze w Polsce taka sluzba zdrowia:wściekła/y:. Przeciez kobieta powinna byc zrelaksowana i wypoczeta przed porodem, a nie myslec na ostatnia chwile gdzie najlepiej byloby rodzic i czy ja tam przyjma. A o L4 to juz nie wspomne to juz jakas paranoja!:no: Ja jak tylko sie dowiedzialm ze jestem w ciazy, lekarka kazala mi wybrac sobie szpital w ktorym chce rodzic, i w karcie ciazy mam przypisany szpital. Ze szpitala przyslali zaproszenie na kurs przygotowawczy do porodu i pokazali sale porodowa. nawet wytlumaczyli gdzie zaparkowac samochod! Kazda sala wyposazona w wanne z masazami i lazienke z ubikacja. Nawet swojego I-poda mozna sobie podlaczyc do glosnikow, byle by to pomoglo rodzacej :tak:.
A co do L4 to na 3 tyg przed planowana data porodu kazda kobieta w ciazy musi przejsc na macierzynskie:tak: ktore trwa 56 tygodni plus 5 tygodni urlopu. Dodam jeszcze ze wszystko bezplatnie, nawet dojazd na porodowke taxowka! Nic tylko tu sie kopulowac i rodzic :-D:-):tak:
Mam nadzieje ze w Polsce sie polepszy i ze bedzie coraz to wiecej fajnych szpitali i porodowek :tak:Kochane najwazniejsze to pozytywne nastawienie, tak przynajmniej mi tutaj to ciagle powtarzaja.

nie wiem nawet czy nasze dzieci doczekaja sie takich czasow w Polsce:-D
swoja droga placicie wysokie podatki, wyzsze niz w polsce:sorry:

Jeju jakie to pocieszajace slowa na chwile, naprawde az mi sie milo zrobilo jak to przeczytalam/co prawda tylko na chwilke ale zawsze lepsze to niz nic.:-):-)
myślę że musimy mieć dobry humor bo jak by nie było to już nie długo:-):-):-):-) ja już po kryzysie więc...:-)dobrze będzie a ze skarpetkami to naprawdę mam problem:-p
poszłabym ale maz w pracy i dopiero wlasnie bedzie 16-17 :| a nie mam jak jechac teraz z tabołami :(
KAŚKA ty się nie przejmuj do końca tygodnia na pewno urodzisz

madzia daj znać jak po kontroli
kasiula może ewelinka ma racje i jedź rano :))
katrenki może Ty albo kasiula i malina wstrzymałyście porody i teraz nie chce nic ruszyć. Musicie wziąść się w garść bo inaczej my też nie urodzimy :)))

ja mam dzisiaj wg usg termin ale ja i tak polegam bardziej na om. Mój M dzisiaj rano wpadł na chwilę z pracy żeby zapytać czy dzisiaj jedziemy rodzić ?? :)) a ja się umówiłam na wizytę z ginem w piątek dopiero :))

ja nie wiem ... ale dla mnie szkoda od tak wydawac kupe kasy bo pewnie na parkowa jak cos sie wybierasz? tam ponad tysiac zapewne ... dzis jade jak maz wroci z pracy do USK zobacze co tam powiedza a jak cos we wtorek znow na Warszawska moze mnie juz połoza...

w nocy mnie nic nie chce brac heheh :) posiedze troche zjem sniadanie i lece jeszcze porobic cosik moze znow ruszy sie ale musze wyczaic okolo 16-17 jak bede jechala na IP zeby tam z bólami zajechac :)

strasznie szkoda mi kasy... Gdybym zarabiała jakieś tysiące to pewnie nie wahałabym się ani chwili. Ale po urodzeniu dziecka wydatki wzrosną, na dodatek swięta niedługo jedne i drugie... Więc trochę kasy pójdzie. Póki co biorę się w garść i staram się nie panikować. Jakoś przeżyję...
Kochane jesteście i wyrozumiałe... Naprawdę... Bo moja mama śmieje się ze mnie i nie podchodzi do tego poważnie. Jedynie mąż mnie rozumie i Wy...

reklama
dziewczyny a czy któraś ma może poranne mdłości i wymioty?? bo mnie znowu nawiedziły:zawstydzona/y: moja teściowa się śmieje że to kolejny potomek
nie wiem nawet czy nasze dzieci doczekaja sie takich czasow w Polsce:-D
swoja droga placicie wysokie podatki, wyzsze niz w polsce:sorry:
e kiedyś musi być lepiej:) a według prognoz ZUS ma upaść w 2017 zobaczymy

Do góry