reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
a jak to jest z tym KTG?? trzeba mieć skierowanie?? bo ja nie miałam robionego i jestem ciekawa:-):-)

KLAUDIA nie stresuj się jeszcze masz troche czasu najlepiej to sie nie nastawiać wiem to po sobie:(

staram sie nie nastawiac, tyle ze siedzac na bb nie da sie poprostu :-D jak widze tyle kruszynek i rozpakowanych mamusiek to az cos w srodku sciska... ja to mialam sie zapisac do grudniowek hehe i teraz bym nie nazekala bo bylabym pierwsza w kolejce :-p

malinko głowa do góry na pewno będzie oki :))

klaudzia widzę że Ty jako kolejna zwalasz winę na Męża :)) Widzę że większość uważa że dzieciaczki są uparte po tatusiach :)) a mamusie to niby święte :))

dzięki kochane za odp:-):-):-):-)
staram sie nie nastawiac, tyle ze siedzac na bb nie da sie poprostu :-D jak widze tyle kruszynek i rozpakowanych mamusiek to az cos w srodku sciska... ja to mialam sie zapisac do grudniowek hehe i teraz bym nie nazekala bo bylabym pierwsza w kolejce :-p
ja cię rozumiem w 100% ale z grudniówkami napewno nie było by ci tak fajnie jak z nami :p

malinko głowa do góry na pewno będzie oki :))

klaudzia widzę że Ty jako kolejna zwalasz winę na Męża :)) Widzę że większość uważa że dzieciaczki są uparte po tatusiach :)) a mamusie to niby święte :))

he he od małego już sprawiają problemy wychowawcze. Ciekawa jestem co na to Super niania :-D karny jeżyk w tym przypadku chyba odpada ;-)

klaudzia jakbym brała pod uwagę usg z ok 20 tc to mam termin na 6.12 więc też mogę czekać z Tobą prawie do końca :)) NAJWYŻEJ ZAMKNIEMY LISTE :))

ja to sie strasznie oszczedzalam wczesniej zeby nie urodzic tego 1.11 i mam teraz za swoje ze dziecko obraziło sie i nie chce wcale wyjsc :) eh zebym ja chociaz miala te rozwarcie ... a tu szyjka tylko krótka troche ruchu moze pobudzi malucha a no i ta ciepla kapiel ... naprawde ona rusza co nie co ... przydal by sie olejek rozany ale nie chce mi sie wychodzic z domu w taka pogode eh no coz ... okolo 14 zaczne dzialac cos to moze ruszy sie na dobre dzis eh

Witajcie:-)\
Ja jak tylko zaczynam bac się porodu to myslę o mojej babci która rodziła swojego najstarszego syna a drewninym wozie uciekając przed Niemcami... wiec my nie mamy aż tak źle:tak:
co do ktg ... to w "moim " szpitalu jezeli tylko chodzi Ci o ktg a nie o przyjęcie do szpitala to trzeba mieć skierownie i z góry informuja , że wynik ktg odczyta tylko lekarz, który dał skierowanie...

ja to sie strasznie oszczedzalam wczesniej zeby nie urodzic tego 1.11 i mam teraz za swoje ze dziecko obraziło sie i nie chce wcale wyjsc :) eh zebym ja chociaz miala te rozwarcie ... a tu szyjka tylko krótka troche ruchu moze pobudzi malucha a no i ta ciepla kapiel ... naprawde ona rusza co nie co ... przydal by sie olejek rozany ale nie chce mi sie wychodzic z domu w taka pogode eh no coz ... okolo 14 zaczne dzialac cos to moze ruszy sie na dobre dzis eh
ja mam od 2 tyg rozwarcie i nic więc nie ma zasady:tak:

reklama
nie wiem nawet czy nasze dzieci doczekaja sie takich czasow w Polsce:-D
swoja droga placicie wysokie podatki, wyzsze niz w polsce:sorry:

No tak podatek jest moze i wyzszy, i dla kazdego jest indywidualnie ustalany (wzaleznosci od zarobku). Ale czy by to cos zmienilo w Polsce gdyby podatki podniesli??? Nie sadze, tylko ci na gorze by mieli bardziej napakowane kieszenie. Od poczatku ciazy nie udalam ani koronki na lekarzy, badania lub tp. Jedynie jak bylam w Polsce na wakacjach to za samo USG skasowal mnie gin. 100zl, bylam raptem u niej 5 minut i nawet nie powiedziala mi plci dziecka, wprawdzie poszlam prywatnie bo panstwowo nie jestem ubezpieczona. ale ile kobiet chodzi panstwowo do gin??? A ZUS trzeba placic obowiazkowo!

kingula82 wszystko zależy też od wielkości miasta w którym mieszkasz , u mnie też jest super oddział położniczy i taxi można za friko sobie wziąć żeby cię zawiozło do porodu :-) ,ale np na oglądanie oddziału trzeba się samemu umówić :tak: ,sale porodowe są duże ale łazienka z wanną jest w korytarzu , na personel to nie ma co narzekać bo każdy jak tylko spotka cię w korytarzu to się z tobą wita :-) , no i wybór szpitala też żaden bo tylko jeden szpital w miasteczku ;-) ,ale warunki są świetne i to najważniejsze :tak:
chciałabym już tam wylądować bo nie mam siły , źle mi się siedzi ,źle leży , źle stoi ....:wściekła/y: chcę być już po i tulić dzidzie

Widzisz sama ze mimo malego miasteczka to i tak sa fajne warunki, a chyba najwazniejsze z tego wszystkiego to personel, na ktorym mozna polegac. Ty akurat nie mialas zbyt duzego wyboru, ale ja mialam do wyboru wszystkie szpitale w Oslo i w Moss i Fredrikstad tak ze mialam w czym wybierac. Akurat mieszkam tak po srodku. AniaSm ja tez juz bym chciala byc po, bo mam dokladnie te same problemy co ty :sorry: nie moge sobie wygodnej pozycji znalesc. Nie wiem jak dziewczyny moga jeszcze jakies pozadki robic w domach :szok: zazdroszcze im tej kondycji :tak:
A bylas na kursie przygotowawczym?

Do góry