reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Cześć dziewczyny ja siedze sobie w szpitalu troche sie nudze bo mala spi zaczyna mi sie nawal pokarmu i nie wiem jak to bedzie bo poprzednio bylam juz w domu a teraz sama tu :sorry2:
Helenka juz dzisiaj przybrala na wadze wiec mam nadzieje ze nie bedzie zle tylko wydaje mi sie ze zaczyna robic sie zolta wiec musze zapytac o to na wieczornrj wizycie
wody mi odeszly jak z wami pisalam i tak malo mi sie ich wydawalo bo przy Zuzi bylo ich ze cztery razy wiecej wiec myslalam ze to nie wszystkie ale niestety nic juz wiecej nie bylo pewnie dlatego Helenka urodzila sie taka malutka bo lozysko nie bylo pewnie w pelni wydolne moze i lepiej ze o tym wczesniej nie wiedzialam bo bylby tylko stres :-(strasznie sie zdziwilam jak zobaczylam mala bo jeszcze na porodowce lekarka mi powiedziala ze wychodzi 3100 a okazalo sie ze mala miala tylko 2480 musze konczyc bo jamochlon sie obudzil moze odciazy troche biedne piersi mamy

Luandzia - trzymaj się!!! Masz rację jak piszesz, że dobrze, że nie wiedziałaś.. ja miałam za dużo wód, co okazało się dopiero przy porodzie i to byo przyczyną, że mimo ciągłych skurczy poród u mnie nie postępował, bo dziecko nie mogło dobrze wejść do kanału rodnego...
Helenka szybko zaczęła przybierać, i to jest super!!! A z takim silnym imieniem poradzi sobie doskonale :-)
no i fajnie, że ze szpitala możesz pisać !!

reklama
Iza maz mi przyniosl dzisiaj na chwile kompa sale mam sama wiec chyba nikomu to nie przeszkadza
zaraz po porodzie dali nas do sali z jeszcze jedna osoba ale szybko przeniesli bo dziecko tamtej dziewczyny wazylo prawie 4,5 kg i bali sie ze moge wpasc w depresje bo caly czas plakalam :sorry2: bo raz ze dlugo nie przynosili mi dziecka po porodzie bylam sama bo W musial isc do domu bo to byla noc no i jak mi przyniesli Helenke to nie chciala jesc co mnie juz calkiem zdolowalo
ogolnie kiepsko wspominam okres zaraz po porodzie nie wiem jak to zabrzmi ale jak urodzilam to wcale nie potrafilam sie cieszyc myslalam tylko o tym zeby jeszcze urodzilo sie to lozysko i niech mnie wezma z tej porodowki chyba hormony zadzialaly nie tak jak powinny :sorry2:ale juz jest lepiej
lekarka musiala zrobic mi to lyzeczkowanie bo to standartowa procedura jezeli dziecko nie wazy prz urodzeniu 2,5 kg i tak sie zaczelam bac ze myslalam ze uciekne z tej porodowki lekarka byla w szoku o co mi chodzi bo przez caly porod nawet nie jeknelam a tu taka akcja na koniec ale dla tych ktore jeszcze czeka porod to nie boli przynajmniej mnie troche jak mniej delikatne badanie ginekologiczne trwa chyba z 30 sekund

Ostatnia edycja:
klaudzia, mi tez sie nudzi, mam dosyc tego siedzenia w domu i czekania....szkoda, ze i ty i katrenki tak daleko mieszkacie, ponudzilybysmy sie razem :-D

chociaz katrenki wedlug suwaczka juz jest szczesliwa mama ;-) i pewnie ma rece pelne roboty
ostatnie dwa czy trzy dni mam wrazenie, jakby mi sie niunia bokiem odwrocila, jakos tak inaczej sie wypycha i kopie :eek: w poniedzialek wizyta u poloznej, moze sie dowiem. bedziemy pisac plan porodu :szok:

cześć dziewczyny:) ja już przestałam moje dziecię zadręczać żeby się już rodziło zresztą jak czytam posty dziewczyn które miały się rozpakować a się nie rozpakowały i humor jeszcze maja to się już nie przejmuję ostatnio miałam straszną deprechę ale mi przeszło wybrałam sie na zakupy i sprawiłam sobie buty a co mi się też należy :-)

Śmiesznie wygląda mój suwaczek:-D bo ja nadal w dwupaku:wściekła/y: Mam dziś kontrolne KTG i będzie mój gin w szpitalu podgadam go, że bardzo chce dziś urodzić, ciekawe co powie:confused: Pewnie będzie się śmiał, że jestem niecierpliwa, ale cóż to nie moja wina, że kąpali mnie w gorącej wodzie;-):-D

Miłego dnia!
Hej Madziek, dzień jeszcze się nie skończył :)))))

reklama
Do góry