reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
powolutku sie dopasowujemy ze wszystkim, a jutro bedziemy pierwszy dzien sami bez tatusia, ktory wraca do pracy po tygodniu urlopu. zobaczymy jak nam pojdzie :)

Anadri na pewno sobie poradzicie:tak: jesteś dzielna ... jeszcze tylko chwila i nauczycie się siebie i będziesz miała na bb chwilę czasu więcej :tak:
najwazniejsze , ze mały zdrowy:tak:
i przypomniało mi się , że miałyśmy się scigać , która pierwsza urodzi:-D przegrałam:eek:

ciekawe co tam u mary?

no wlasnie cisza cos u niej.zaraz napisze do niej smska.

martolinka no przegralas hehehe :) a ja zdobylam za to zloty medal jako pierwsza listopadowa mamusia !! :) a tak bardzo nie chcialam urodzic 1 listopada. wykrakalam to sobie juz dawno i maly posluchal mamusie :)

mam nadzieje, ze sobie jutroporadzimy.najwazniejsze zeby byc systematycznym w karmieniu, przewijaniu i zeby maly nie mial problemow z zasypianiem. wtedy co karmienie mam dla siebie okolo 2 godzinek, ale to takie godzinki na dogladaniu go, na sprzataniu, robieniu obiadku albo odsypianiu poprostu :)
gdyby tyko tak mnie szwy ni erwaly i tylek nie bolal to juz bym byla zadowolona w 100% no i gdyby w koncu prawidlowo mi wychodzilo przystawianie go do cycucha.

Witam was wszystkie i zycze szybkiego rozwiazania.
Mam do sprzedania wózek 3 funkcyjny Babyactive Jet, bardzo fajny używany gondolka 2 miesiące, nosidełko ok 4, a spacerówke uzywam jakiś miesiąc praktycznie wózek jest w stanie idealnym i cena też nie jest wysoka. Polecam, jak ktoś jest zainteresowany to piszcie na maila jolka25101@wp.pl

no wlasnie cisza cos u niej.zaraz napisze do niej smska.

martolinka no przegralas hehehe :) a ja zdobylam za to zloty medal jako pierwsza listopadowa mamusia !! :) a tak bardzo nie chcialam urodzic 1 listopada. wykrakalam to sobie juz dawno i maly posluchal mamusie :)

mam nadzieje, ze sobie jutroporadzimy.najwazniejsze zeby byc systematycznym w karmieniu, przewijaniu i zeby maly nie mial problemow z zasypianiem. wtedy co karmienie mam dla siebie okolo 2 godzinek, ale to takie godzinki na dogladaniu go, na sprzataniu, robieniu obiadku albo odsypianiu poprostu :)
gdyby tyko tak mnie szwy ni erwaly i tylek nie bolal to juz bym byla zadowolona w 100% no i gdyby w koncu prawidlowo mi wychodzilo przystawianie go do cycucha.

Co do przystawiania to z tego co piszą doswiadczone mamy to im więcej się karmi to z czasem wszystko coraz lepiej idzie;-)
a kiedy sciągną Ci te szwy?:confused:to na pewno nic przyjemnego

mam rozpuszczalne- jedyna pociecha, ze juz nikt mi tam nie bedzie dodatkowego bolu zadawal:dry:

co do cycka to przystawiam co 2 godzinki przerwy, ale poki co pozycja lezaca najlatwiejsza i najleopiej nam wychodzi :) i nawet ja moge troszku przymknac oko w trakcie tego karmienia ;-)

mam rozpuszczalne- jedyna pociecha, ze juz nikt mi tam nie bedzie dodatkowego bolu zadawal:dry:

co do cycka to przystawiam co 2 godzinki przerwy, ale poki co pozycja lezaca najlatwiejsza i najleopiej nam wychodzi :) i nawet ja moge troszku przymknac oko w trakcie tego karmienia ;-)

To dobrze, ze już nic nie będą z Ciebie wyciagać;-) To widzę , że mozna mieć ciastko i zjeść ciastko - trochę pospać i karmic małego...:happy2::-)
a jak Twoje samopoczucie? jakiś baby blues?

a jak Twoje samopoczucie? jakiś baby blues?

okropny ...:eek:
pierwszy wieczor w domku. maly a rekach a ja sie zanosze placzem, ze zla matka jestem, ze hcyba go nie kocham, ze zrobie mu krzywde niechcacy itd. mezus nie mogl mnie uspokoic.
a teraz starszne wahania nastrojow - od euforii po paniczny placz. czegos takiego nigdy nie mialam. wczoraj ogromne happy i duma a dzis co chwile popiskuje, poplakuje i w ogole ....

mam nadzieje, ze to szybko mija ...:-(

reklama
Anadri pomysl ,że organizm i umysł miał 9 miesięcy zeby przygotować się do nowej sytuacji... Teraz też potrzebuje trochę czasu zeby przestawić się do nieznanej roli-juz nie ciężarówki a matki , mamy, mamusi:-);-)

Do góry