reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Oj dziewczyny, będzie dobrze. Kasiiula - moja też wariuje... Wczoraj rączkę wystawiała do boku cały czas ;-)
Uleńka - może maluszek miał ciężki dzień i odpoczywa :-) Wypij szklankę soku pomarańczowego albo szklankę mleka - maleństwo powinno się poruszyć :tak:

U mnie wczoraj o północy - powrótrka z rozrywki... Miałam skurcze, ale po prysznicu i po no-spie się uspokoiło. Wiadomo, gdyby to był poród - no-spa nie pomoże. Ale to był znowu fałszywy alarm... I bądź tu człowieku mądry, kiedy do szpitala jechać...

a dziewczyny mówiły żeby w 38tc odstawic no-spe bo hamuje skurcze i teraz to ja już sama nie wiem :sorry:

Na porodówce ordynator powiedział mi tak: następnym razem, proszę wziąć no-spę. Jeżeli będzie to poród - no-spa nie powstrzyma porodu. Jeżeli to są przepowiadające - poczuje pani ulgę i oszczędzi sobie strasu.

hej!!!
melduję, ze od wczoraj jestesmy w domku.
Dzisiaj juz zaliczyliśmy pierwszy spacer i pierwszą kapiel.
Spacerem to nas w szpiatalu zaskoczyli, bo wpisali w zalecenia do karty - pierwszy spacer na dziś i to godzinę :szok: niby ze względu na zółtaczkę na która ponoć najlepsze jest naturalne światło słoneczne ale pediatra mówiła, ze to straszna bzdura z tym werandowaniem i że dziecko potrzebuje powietrza. Trochę się baliśmy ale co było robić - takie zalecenie trzeba wykonać ;-)
W poniedziałek mamy wizyte w szpitalu - kontrolę żółtaczki i zdjęcie (mam nadzieję) moich szwów (całej masy)
Myslę, że nikt nie będzie oczekiwał, ze cokolwiek nadrobię ;-) może mały skrócik informacji ktos mi zafunduje?

A teraz zmykam korzystając z nielicznych momentów kiedy to moi obaj synkowie śpią, bo wczorajsza noc nie przespana kompletnie :eek: uroki macierzyństwa

To szybciutko na ten spacerek! Ale lekarze wiedza najlepiej i musimy im zaufac :tak:

o kochana relacje chcesz? :)
wczorajszym hitem byla royanna i chyba kazda sie zgodzi bo 20 minut na porodowce lezala heheh i ma juz Alanka przy sobie a zapierala sie ze okolo 15 bedzie rodzic a tu co o niespodzianka :)
sypiemy sie w takim tępie ze do listy nie zdążę dopisac to kolejna juz urodzila :)
pozatym zyjemy kolejnymi porodami i czekamy az ktos znow nas zaskoczy :)
a i jak ktoras juz do terminu dotrwa to pozniej ciezko z brzuchem jej sie rozstac :) i przeterminowane chodzimy coraz nas wiecej hehehehe :) a ty wypoczywaj i zdawaj relacje jak tam twoje malenstwo :)

Kasiiula, a ja mam wrazenie, ze Ty biedulko bedziesz przeterminowana do konca, az my sie rozpakujemy ;-)

Hej kochane jade na porodówkę.Boje się,że szok bo to wywołanie:eek:Buziaki!!!!:-)

Trzymam kciuki!!!

mamulica w karmieniu butelką jest też dużo uroków i na pewno je znajdziesz, męża tylko pozazdrościć i liczyć na swojego :sorry:.
A te wszystkie babcie, ciocie to OLEJ szerokim łukiem jak ja to mam dzisiaj zamiar na tych chrzcinach :eek:. Muszą se pogadać i tyle, co im zrobimy nic :confused:.

A ja ostatnio sie wkurzylam i powiedzialam, zeby sie nie obrazali ale jak chca sobie imiona powybierac lub inne ciekawe rzeczy paplac to niech sobie zrobia swoje dzieci. i wtedy beda mieli pole do popisu. Wszystkim sie glupio zrobilo :-D

A ja dalej w dwupaku i nic sie nie zanosi na porod. A wogole to nie mam pojecia jak dojade na porodowke...niby bylo wszystko ustalone, ale cos czuje ze jak zaczne dzwonic po rodzinie to nikt nie bedzie mogl mnie zawiesc :wściekła/y:

a mnie jakies bole złapały wczesniej krzyzowe i krzyz bolal dzidzis skacze jak szalona chyba z 2-3h i mnie kłuje teraz z lewej strony z boku brzuch nie specjalnie twardy moze to od tego ze synus sie rusza ale czego on sie rusza to nie wiem eh moze zapowiedz czegos :eek: ale czego ...

Moze zapowiedz porodu...?:-D

a ja jakos tak dziwnie sie czuje ... wczoraj bole krzyzowe mialam i kłucie lekkie z lewej strony dzis w nocy jak wstalam siku o 5 to tak przewracalam sie z boku na bok.... myslalam o was o porodzie o dziecku czy se poradze czy bede dobra matka itp... niedawno mialam bole jak na @ tylko troche inne ale w tych okolicach moze ten moj zmienny humor to oznaka zblizajacego sie porodu ... hm zobacyzmy dzis mam zamair troche poruszac sie moze cos zacznie sie dziac
pozatym pogoda straszna deszcz kropi co wogole nie poprawia humoru wrecz przeciwnie jest szarno ponuro i tak bez wyrazu ....

a ja tu sama wszytskie se smacznie spia... albo na porodowce :eek: a ja znow sama o bez dziecka i bez akcji porodowej :-p
mysle, ze kazda z nas ma jakies leki... j od jakiegos czasu mam sny, ze mam male dziecko i zapominam go karmic albo w ogole o nim zapominam i wracam po calym dniu i daje mu piers albo przebieram....tak wiec podswiadomosc gdzies tam dziala....to chyba normalne, ze w tym okresie mamy jakis gluie mysli....

reklama
Hej kochane jade na porodówkę.Boje się,że szok bo to wywołanie:eek:Buziaki!!!!:-)
POWODZENIA!!!!!!

ETNATy tam nie daj się na tych chcinach:-) pogadać trochę muszą:-) jednym uchem wpuść a drugim wypuść

Witajcie mamusie!!!!;-) M pojechał robić przegląd samochodu i mam chatę wolną :tak:Koty śpią , na dworzu szaro i sennie... ciekawe kto dziś urodzi? jakieś zapisy na dziś?:happy2:

Do góry