reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

to moja macica też sobie ćwiczy, bo mam bóle w dole brzucha, brzuch napięty i oddech przez to płytki i do tego towarzyszący ból w krzyżu, ale takie bóle krzyzowe to ja miałam przy @:-(

reklama
AniaSm fajno ciekawe, która pierwsza urodzi. Ja byłam dziś u gin i też mi nie zaglądneła :-D, tylko waga, ciśnienie, tętno dziecka. Mnie strasznie bolą pachwiny i od 3 dni wieczorami czuję lekkie skórcze takie jak podczas @ - to ciekawe że pojawiają się wieczorem (Ty też o tym piszesz- może to standard). Co prawda zostało nam jeszcze dobre 2 tyg i ja bym jeszcze chciała troszkę poczekac bo na usg w 37tc wyszło mi małe dzidzi i chciałabym aby moja córeczka jeszcze trochę urosła. Lekarz robiący usg sugeruje złe wyliczenie terminu, ale OM miałam 16.02 i termin się zgadza. Znamy też dokładny termin "powstania naszego maleństwa" więc chyba urodzi się kruszynka.
Co do przytulańców to prawdę mówiąc mnie się nie chce, ale za tydzień zaatakuję męża, choc z moimi dusznościami to nie wiem co z tego wyjdzie:szok:.
Zyczę wszystkim dobrego samopoczucia;-)

a mnie jakies bole złapały wczesniej krzyzowe i krzyz bolal dzidzis skacze jak szalona chyba z 2-3h i mnie kłuje teraz z lewej strony z boku brzuch nie specjalnie twardy moze to od tego ze synus sie rusza ale czego on sie rusza to nie wiem eh moze zapowiedz czegos :eek: ale czego ...

....A Ty kochana nie szykujesz sie do porodu jeszcze? Czuje, ze dolaczymy do grupy mam przenoszacych ciaze :sorry2:
A możezałożymy nowy wątek: przenoszone listopadówki 2009 :eek::baffled::happy2::errr:

etna współczuje bo teraz pewnie tamci będą mówili jak to było u nich i co będziesz musiał itp. Ciężko słuchać tego, bo przecież będziesz miała inne dziecko niż jest ich :))
ale prezent śliczny musi być. Dziewczynkom warto przebić uszka jak są małe bo ładnie wyglądają i nikt się nie pyta czy chłopiec czy dziewczynka :))
Właśnie o to gnie mi najbardziej chodzi, a tu 2 tyg przed porodem i na pewno sie nie obejdzie bez komentarzy, a tak wogole to na 17 to strasznie pozno, o 18 wyladujemy przy stole i do ktorej ja tam wytrzymam ??? Ratunku.....

Witajcie, mam termin na 23.11 i już się niecierpliwie. Postanowiłam poszperac trochę na necie o listopadowych mamauśkach. Czas się dłuży i fajno poczytac o urodzonych już dzieciaczkach. Ma któraś z Was termin na 23.11 i jak się czuję? Pozdrawiam :-)
Witm ja mam na 22.11, a i ostatnio gin wyliczył na 23, ale to im się zmiemienia :)
Ja się czuję dobrze, aż za dobrze bo też bym nie chciała przenosić, objawow zblizajacego sie porodu brak :eek:
Kasia ja mam wysprzątane całe mieszkanie, nawet żyrandole umyłam i specjalnie brudne nie były, bo wiszą raptem 3 miesiące i to nic nie dało, a narobiłam się jak młoda. Spaceruję dużo i nic, gorące kąpiele biorę i nic, sutki masuję i nic:wściekła/y:
no nie ma na to rady, co ma byc to bedzie, ale na pewno bedzie dobrze :happy2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
niunians ja też brałam fenoterol do 36 tc (ale miałam po nim odloty :szok:) i tyle naczytałam się, że po odstawieniu szybko się rodzi a tu nic a i dobrze. Co do mojej szyjki to nic o niej nie wiem:-D, bo gin nie oglądaj jej:-D. Bolą zarąbiście mnie pachwinki i chodzę jak kowboj albo jak Yeti :tak:. Mam MEGA zgagę i duszności...oj ale marudzę, pozdrawiam

Do góry