reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

hej dziunka
spokojnie wszystko we wlasciwym czasie
ktory to tydzien u Ciebie liczac od dnia ostatnije miesiaczki?
Ja bylam tydzien temu i tez nic nie bylo widac,dopiero dzis,wedlug lekarza to dzis jest pierwszy dzien 7tyg

reklama
Hej, to i ja sie przyłacze do waszego grona :-)
Jak na razie to mam strasznie malo czasu na to zeby myslec o ciazy, bo moj synus, ktory aktualnie ma 19 miesiecy jest strasznie absorbujacy.
Ale tak w skrocie to termin wychodzi mi z kalkulatorka na 10.11.09 Poza tym to sie dobrze czuje, jedynie co sie zmienilo to piersi mi urosly;-) Nudnosci na razie brak, mam nadzieje ze tak tez zostanie, przy poprzedniej ciazy ich nie mialm.

Ewelina ja tez poprzednio uzywalam ziajki i bylam zadowolona bo nie zostal mi ani jeden rozstep, ale jak szukalam jej w rosmanie to nie widzialam, mam nadzieje ze to tylko chwilowy brak na polce.
A co do noszenia dziecka, to przyznaje ze nosze (wazy 11,5kg. Nie jest to jakies czeste i dlugie noszenie, no ale to podniesc , tam podsadzic czy przeniesc z lozka do lozka.

A no koniec to oczywiscie zycze wszystkim spokojnych miesiecy w dwupaku :-)

U mnie tradycyjnie...bóle cycuniów ( z tym że ja się średnio cieszę, że się powiększyły... bo już i tak duże były...aż się boję co będzie później:szok: )
Wymiotów nie mam...czasami lekkie mdłości, głównie jak długo nic nie jem...a apetyt jest :-D - naszczęście aż tak do słodkości mnie nie ciągnie.
Mój największy problem to bóle brzuszka...przyznam, że na początku były bardzo silne...z tego też powodu dostałam L4 ( czasami aż w nocy się z bólu budziłam, a przyznam, że należę do tych co spać bardzo lubią )...teraz ten ból jest już znacznie mniejszy i bardziej sporadyczny....
No i na koniec oczywiście zmęczenie...codzienne popołudniowa drzemka musi być...obowiązkowo :-D

Witam listopadóweczki.
Ja już słyszałam o becikowym, z jednej strony to dobrze, bo np na wsiach dziewczyny to prawie wogóle nie chodzą do lekarza kontrolować ciąży, a teraz będą musiały, jak chcą kasiorke. A większość kobiet i tak chodzi do gina, więc dla nich to nie problem.
A poza tym to czuje sie ok i Wam też tego życzę, miłego dnia;-)

Mam pytanko. Czy któraś z was brała przy wcześniejszej ciąży duphaston?? Ja teraz biore na podtrzymanie ciązy, minął 6 tydzień i boje sie, że przytyje. Juz sie mieszcze w dwie ostatnie pary jeansów i w dresy. A co będzie potem?? Czy ktoras z was mocno przytyła biorac te tabletki??

reklama
Mam pytanko. Czy któraś z was brała przy wcześniejszej ciąży duphaston?? Ja teraz biore na podtrzymanie ciązy, minął 6 tydzień i boje sie, że przytyje. Juz sie mieszcze w dwie ostatnie pary jeansów i w dresy. A co będzie potem?? Czy ktoras z was mocno przytyła biorac te tabletki??
Ja brałam duphaston od 7 tyg ciązy. Potem zamieniłam na luteine ( po prostu tansza a to samo działanie). Miałam zagrozona ciążę do samego konca. Nie przytyłam duzo. Miałam na plusie 10 kg. Właściwie to poszło tylko w brzuszek. Nie martw się, na pewno od tych tabletek nie przytjesz wiecej niz powinnas :tak:. Pozdrawiam.

Do góry