reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

hej dziunka
spokojnie wszystko we wlasciwym czasie
ktory to tydzien u Ciebie liczac od dnia ostatnije miesiaczki?
Ja bylam tydzien temu i tez nic nie bylo widac,dopiero dzis,wedlug lekarza to dzis jest pierwszy dzien 7tyg

reklama
Hej, to i ja sie przyłacze do waszego grona :-)
Jak na razie to mam strasznie malo czasu na to zeby myslec o ciazy, bo moj synus, ktory aktualnie ma 19 miesiecy jest strasznie absorbujacy.
Ale tak w skrocie to termin wychodzi mi z kalkulatorka na 10.11.09 Poza tym to sie dobrze czuje, jedynie co sie zmienilo to piersi mi urosly;-) Nudnosci na razie brak, mam nadzieje ze tak tez zostanie, przy poprzedniej ciazy ich nie mialm.

Ewelina ja tez poprzednio uzywalam ziajki i bylam zadowolona bo nie zostal mi ani jeden rozstep, ale jak szukalam jej w rosmanie to nie widzialam, mam nadzieje ze to tylko chwilowy brak na polce.
A co do noszenia dziecka, to przyznaje ze nosze (wazy 11,5kg. Nie jest to jakies czeste i dlugie noszenie, no ale to podniesc , tam podsadzic czy przeniesc z lozka do lozka.

A no koniec to oczywiscie zycze wszystkim spokojnych miesiecy w dwupaku :-)

U mnie tradycyjnie...bóle cycuniów ( z tym że ja się średnio cieszę, że się powiększyły... bo już i tak duże były...aż się boję co będzie później:szok: )
Wymiotów nie mam...czasami lekkie mdłości, głównie jak długo nic nie jem...a apetyt jest :-D - naszczęście aż tak do słodkości mnie nie ciągnie.
Mój największy problem to bóle brzuszka...przyznam, że na początku były bardzo silne...z tego też powodu dostałam L4 ( czasami aż w nocy się z bólu budziłam, a przyznam, że należę do tych co spać bardzo lubią )...teraz ten ból jest już znacznie mniejszy i bardziej sporadyczny....
No i na koniec oczywiście zmęczenie...codzienne popołudniowa drzemka musi być...obowiązkowo :-D

Witam listopadóweczki.
Ja już słyszałam o becikowym, z jednej strony to dobrze, bo np na wsiach dziewczyny to prawie wogóle nie chodzą do lekarza kontrolować ciąży, a teraz będą musiały, jak chcą kasiorke. A większość kobiet i tak chodzi do gina, więc dla nich to nie problem.
A poza tym to czuje sie ok i Wam też tego życzę, miłego dnia;-)

Mam pytanko. Czy któraś z was brała przy wcześniejszej ciąży duphaston?? Ja teraz biore na podtrzymanie ciązy, minął 6 tydzień i boje sie, że przytyje. Juz sie mieszcze w dwie ostatnie pary jeansów i w dresy. A co będzie potem?? Czy ktoras z was mocno przytyła biorac te tabletki??

reklama
Mam pytanko. Czy któraś z was brała przy wcześniejszej ciąży duphaston?? Ja teraz biore na podtrzymanie ciązy, minął 6 tydzień i boje sie, że przytyje. Juz sie mieszcze w dwie ostatnie pary jeansów i w dresy. A co będzie potem?? Czy ktoras z was mocno przytyła biorac te tabletki??
Ja brałam duphaston od 7 tyg ciązy. Potem zamieniłam na luteine ( po prostu tansza a to samo działanie). Miałam zagrozona ciążę do samego konca. Nie przytyłam duzo. Miałam na plusie 10 kg. Właściwie to poszło tylko w brzuszek. Nie martw się, na pewno od tych tabletek nie przytjesz wiecej niz powinnas :tak:. Pozdrawiam.

Do góry