Witam wszystkie przyszle mamy! Jestem tutaj zupelnie nowa. a wpisuje sie w listopadzie poniewaz spoznia mi sie okres( co jest bardzo dziwne u mnie bo zawsze mam regularnie) i zrobilam sobie na kalkulatorze obliczenie i wychodzi ze moze jestem w 5 tyg.Termin na 16 listopada. Myslalam zeby poczekac z wpisaniem sie tutaj po tescie ale nie moglam wytrzymac bo siedze tak sobie w domu sama ( maz w pracy) i strasznie ciekawa jestem.I musze sie z kims podzielic tym wszystkim( oprocz meza oczywiscie). a jestem daleko od rodzinki bo az w Hiszpanii. Pozdrawiam Was wszystkie i bede pisac jak juz bede wiedziec cos konkretnego zeby Was tu nie zalewac informacjami jak tak naprawde nic jeszcze nie wiem.
reklama
kilolek
podwójna listopadowa mama
ja brałam do końca 14 tc. a przytyłam dopiero makabrycznie w 3 trymestrze. Szczerze mówiąc nie słyszałam żeby duphaston wpływał na wagę.Mam pytanko. Czy któraś z was brała przy wcześniejszej ciąży duphaston?? Ja teraz biore na podtrzymanie ciązy, minął 6 tydzień i boje sie, że przytyje. Juz sie mieszcze w dwie ostatnie pary jeansów i w dresy. A co będzie potem?? Czy ktoras z was mocno przytyła biorac te tabletki??
B
Bura
Gość
MONIA-AREK ja również nie słyszałam, żeby Duphaston był przyczyną tycia. Ja brałam tylko przez dwa tygodnie, więc wiele nie mogę powiedzieć, ale moja przyjaciółka stosowała go przez cały pierwszy trymestr i było OK.
hej dizewczyny!!ja dzis po wizyie u gina...w zwiazku z moim plamieniem...juz na szczescnie ustaje ale duphostin mam brac jeszcze przez mc...za to widzialam na usg tetno babaska ktory schowal sie za woreczek zoltkowy!!ogolnie lekarka powiedziala ze to 5tydz i ze jak narazie wszystko jest ok oprocz tego plamienia;-(..strasznie mi sie humor poprawil to tym jak powiedziala ze wszystko ok...a jak zobaczylam tentno to prawie sie poryczalam;-)nastepna wizyte mam za mc jesli nie ebdzie znowu zadnych przygod(tj plamienie)...dziewczyny kiedy planujecie powiedzice o ciazy rodzinie??bo ja chyba zdecyduje sie po nastepnej wizycie to akurat bedzie na swieta!!pozdrawiam
B
Bura
Gość
Gie-oska ale Ci zazdroszczę! Ja idę na usg dopiero we wtorek i umieram ze strachu! Wprawdzie moje plamienia już prawie całkiem ustały (jeszcze jest tylko trochę żółta wydzielina), ale dopóki nie zobaczę bijącego serduszka, to się nie uspokoję. We wtorek pewnie nie będzie jeszcze wiele widać, ale lekarz kazał mi przyjść, żebym już przestała się martwić o ciążę pozamaciczną.
Co do tego, kiedy powiedzieć rodzinie o ciąży, to ja czekam, aż lekarz powie z całą pewnością, że jest wszystko w porządku. Na razie wie tylko moja mama i oczywiście mąż :-)
Co do tego, kiedy powiedzieć rodzinie o ciąży, to ja czekam, aż lekarz powie z całą pewnością, że jest wszystko w porządku. Na razie wie tylko moja mama i oczywiście mąż :-)
Bura a jakiego ja mialam stracha przed dzisiejsza wizyta...juz powoli nastawialam sie na najgorsze ale widac ja i moja fasolka chcemy aby dala ona rade i daje chce zyc i sie nie poddaje...
tez juz mam zolta wydzieline i mam nadzieje ze nidlugo ustapi!!
Bura nie denerwuj sie za bardzo napewno bedzie ok ja w to wierze..bede 3mac kciuki za ciebie we wtorek:-)
a ja jutro mam pogrzeb dziadka i mega stres znowu ehh
tez juz mam zolta wydzieline i mam nadzieje ze nidlugo ustapi!!
Bura nie denerwuj sie za bardzo napewno bedzie ok ja w to wierze..bede 3mac kciuki za ciebie we wtorek:-)
a ja jutro mam pogrzeb dziadka i mega stres znowu ehh
oliwka1976
Fanka BB :)
Ulek2104Witamy serdecznie w naszym gronie:-)
:-)Gie-osek ja wczoraj to przezylam co Ty dzisiaj,jak weszlam do gabinetu lekarza to mialam puls 200ale lekarz rozwial moje watpliwosci,tak jak pisalam serduszko bije i jest ok
Aha napisz czy ci lekarz na plamienie przepisal magnez,ja plamienie caly czas mam dzis nawet troszke wiecej,nie martie sie tym gdyz lekarz powiedzial ze tylko prawdziwe krwawienie jest niebezpieczne
Bura glowa do gory nic sie nie boj,bedzie dobrze
Pamietajce dziewczyny ze stres i negatywne myslenie zle na plod wpylwa,trzeba mysle ze bedze wszytsko dobrze i sie cieszyc :-)
:-)Gie-osek ja wczoraj to przezylam co Ty dzisiaj,jak weszlam do gabinetu lekarza to mialam puls 200ale lekarz rozwial moje watpliwosci,tak jak pisalam serduszko bije i jest ok
Aha napisz czy ci lekarz na plamienie przepisal magnez,ja plamienie caly czas mam dzis nawet troszke wiecej,nie martie sie tym gdyz lekarz powiedzial ze tylko prawdziwe krwawienie jest niebezpieczne
Bura glowa do gory nic sie nie boj,bedzie dobrze
Pamietajce dziewczyny ze stres i negatywne myslenie zle na plod wpylwa,trzeba mysle ze bedze wszytsko dobrze i sie cieszyc :-)
reklama
B
Bura
Gość
Gie-oska współczuję z powodu Dziadka! Wiem jakie to są emocje, bo niedawno też miałam pogrzeb w rodzinie. Cieszę się, że nie byłam jeszcze wtedy w ciąży.
Mój lekarz mnie uspokaja, że moje plamienia to pseudo@ i że na pewno wszystko jest OK. Twierdzi, że skoro betę mam w normie, to nie powinnam się martwić. Ale ja oczywiście dobieram sobie do głowy najgorsze scenariusze.
Chciałabym zasnąć i obudzić się w drugim trymestrze - kiedy maleństwo jest już bardziej bezpieczne!
Mój lekarz mnie uspokaja, że moje plamienia to pseudo@ i że na pewno wszystko jest OK. Twierdzi, że skoro betę mam w normie, to nie powinnam się martwić. Ale ja oczywiście dobieram sobie do głowy najgorsze scenariusze.
Chciałabym zasnąć i obudzić się w drugim trymestrze - kiedy maleństwo jest już bardziej bezpieczne!