reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Och, co do kremow :) stosowalam rozne cuda w pierwszej ciazy i rozstepow mam co nie miara: brzuch, uda i co najgorsze piersi :/ Z kolei kolezanka po blizniakach zero bez stosowania kremow :) takze juz przestalam w cokolwiek wierzyc :)

reklama
to co jest ze mna? czemu nie ma jeszcze serduszka? a niby to 3-4 tydzien... :(
Serduszko wtedy własnie zaczyna sie formowac 3-4 tydzień i lada dzień na pewno będzie.U mnie nie było jeszcze słychac ale widac jak bije :) U Ciebie tez na pewno tak będzie, tylko si ę nie denerwuj:)

Mi zaczyna sie 5 tydzien czuje takie napiecie w podbrzuszu i bole piersi i chyba rzeczywiscie zaczelam wiecej jesc co mi sie nie podoba bo juz ledwo spodnie wciagam:baffled: musze odstawic slodycze przerzuce sie na owocki:tak:pozdrowionka dla przyszlych mamus

czesc dziewczynki:-)tescik zrobilam juz jakis czas temu i wyszly upragnione dwie kreseczki tyle ze mam troszke mieszane uczucia i bardzo sie boje ze bedzie cos nie tak...raz zobaczylam malenki slad krwi a za drugim razem mialam takie dziwne plamki jasno-brazowe...niestety mieszkam w uk wiec pomimo tego ze mialam takie dziwne incydenty to nic ze mna nie zrobili...dlatego wlasnie jutro wsiadam w samolot i lece do polski aby w piatek pojsc do ginekologa i moze sie czegos dowiedziec wiecej...no i mam jeszcze jeden problem gdyz sa rozne sposoby liczenia tygodni ciazy...liczac od ostatniego okresu to jestem w 7 tygodniu, liczac od zaplodnienia to w 5....jedni mowia tak inni inaczej-normalnie idzie powariowac:-)mam nadzieje ze wszystkim nam sie uda i staniemy sie szczesliwymi listopadowymi mamusiami...termin mam na 1-2 listpada wiec idealne dni na urodzenie dzidziusia:-D

Oj ja muszę konieczie cos na rozstępy używać bo po pierwszej ciązy mi zostało sporo, uzywałam ostatnio kremu na rozstępy zeby sie ich pozbyc i powiem Wam że widzę poprawę wiec pewnie bede uzywac dalej. Używam Ziaja reduktor rozstępów i kosztowal chyba cos kolo 10 zł wiec znośnie, mam nadzieje ze skuteczny. A Wy możecie podać firmy i ceny to moze coś sobie innego kupię?

Ja jak narazie mieszcze sie jeszcze we wszystkie spodnie tylko troche ciasniej sie robi i wałeczki zaczynają wystawać:-D A wogóle to dzis ważyłam sie i schudłam 1 kg:szok:

Potwierdziłam wczoraj test bo poprzednio wyszła bardzo leciutka kreseczka i tym razem dwie grube krechy az w oczy razi:-D U lekarza jeszcze nie byłam bo chce iśc dopiero jak będzie serduszko widać zeby odrazu było wiadomo czy wszystko ok. No bo po co kase płacic jak ma mi powiedziec tyle co wiem,ze jestem w ciązy. Myslicie ze w przyszlym tygodniu bedzie juz cos mozna bylo powiedziec konkretniejszego?

Co do objawów to ja mam zawroty głowy i mdłosci nieraz i spać mi sie chce potwornie, piersi nie bolą ale tu mam problem bo moja córcia jeszcze sobie lubi podydać cycusia zwłaszcza przed snem, wiec musze ją powoli odzwyczajac, zeby jej później smutno nie było:sorry:

Życzę Nam wszystkim powodzenia i trzymam kciuki za wszystkie fasolki.

A mam jeszcze pytanie bo widze ze duzo z Was ma juz małe dzieci, jak sobie radzicie z np. noszeniem itp dzieci, bo mnie juz troche ciągnie brzuch jak nosze małą a wiadomo ze nieraz trzeba np po schodach.

http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Mommy&year=2009&month=11&day=3&babycount=1

Ostatnia edycja:
Wydaje mi się, że czas trwania ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej @.
Wiek dziecka od dnia zapłodnienia czyli jakieś 2 tygodnie później.
Gratuluję, jeśli nie ma przy dość silnym i czerwonym plamieniu bóli brzucha to nie ma się czym martwić.

reklama
moja już 3 letnia więc jej nie noszę, pomagam jej tylko wsiąść do auta, a odkąd wiem że jestem w ciąży z kąpieli małej już nie wnoszę po schodach sama wchodzi, mówię że boli mnie brzuszek, he,he...

Do góry