Kasiiula
mamusia Pawełka :)
chcialabym zauwazyc bo se ogladalam listy ze jak narazie do MONIA-AREK trzymaja sie terminu miala na dzisiaj i dzisiaj urodzila normalnie pierwsza dotrzymala terminu tak dokladnie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Biorac pod uwage, ze tylko 5% kobiet rodzi w terminie to naprawde wyczyn godny zazdroszczenia!!!chcialabym zauwazyc bo se ogladalam listy ze jak narazie do MONIA-AREK trzymaja sie terminu miala na dzisiaj i dzisiaj urodzila normalnie pierwsza dotrzymala terminu tak dokladnie
Nie wiem Kasiula jak Ty mozesz byc taka cierpliwa...ja mam jeszcze 10dni a siedze juz jak na bombie!
Ja właśnie podczytuję posty MONIA-AREK i wiecie co zauważyłam????
W 39 tyg ciąży jej lekarz powiedział, że maluszek waży 3500 kg i może mieć cesarkę. A ona urodziła w 40 tyg i dzieciątko waży 3190 kg. Jak widać nie wszyscy lekarze potrafią dokładnie określić wagę dziecka.
Ja ostatnio miałam robione USG 3/4 D na superwypasionym sprzęcie i maleństwo miało wagę 2954,8 kg a 6 dni później na wizycie kontrolnej u swojego ginekologa miał wagę 3050 kg. Chyba mniej więcej waga jest prawdziwa!
zawse podają mniej więceko 500g + - więc ona mieściła się w normie ;-)Ja właśnie podczytuję posty MONIA-AREK i wiecie co zauważyłam????
W 39 tyg ciąży jej lekarz powiedział, że maluszek waży 3500 kg i może mieć cesarkę. A ona urodziła w 40 tyg i dzieciątko waży 3190 kg. Jak widać nie wszyscy lekarze potrafią dokładnie określić wagę dziecka.