reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2009

Nas nie obowiązuje. My dostaniemy na starych zasadach - oglądałam konferencję z minister zdrowia i powiedziała, że nowe przepisy dotyczą kobiet, które przed 1 listopada były przed 10 tc. A nas to juz nei dotyczy.
znając żyie to okaże się, że jedne z nas będą musiały miec zaświadczenie, a inne nie. Z tego co znam naszych urzędników to będzie zależało od ich własnej interpretacji. Ech...

reklama
Nas nie obowiązuje. My dostaniemy na starych zasadach - oglądałam konferencję z minister zdrowia i powiedziała, że nowe przepisy dotyczą kobiet, które przed 1 listopada były przed 10 tc. A nas to juz nei dotyczy.

znając żyie to okaże się, że jedne z nas będą musiały miec zaświadczenie, a inne nie. Z tego co znam naszych urzędników to będzie zależało od ich własnej interpretacji. Ech...

i badz tu madry:eek::eek::eek::eek::eek::eek:

i tak bedzie zalezec bedzie od pani czy ma dobry hummor i w jednych urzędach trzeba bedzie w drugich nie ale w sumie jak chodizmy do gina to zaden problem z tym zaswiadczeniem przeciez ;] ja planuje najlpierw meza wyspac do MOPSU zeby spytal dokladnie jakie papiery oni chca bo slyszlalam nawet ze zarobki przez ostatni rok chca... czy cos takiego

dziewczyny wczoraj lezalam... dzisiaj znowu plackiem bede lezec... ale bedziemy dzownic do mojej gin... na razie bole jak na @ znowu mialam od 3-6 rano... cisnienie wczoraj znow wieczorem duze... mam nadzieje ze to csnienie takie ze wzgledu na bole @... bo tylko wtedy jest wysokie...

trzymam za Was kciuki... i milo wiedziec ze praktycznie kazdego dnia ktoras z nas rodzi... :D

Ja tez o tym czytala artykul. Nas to nie obowiazuje. Ciekawe dlaczego MPOS mowi inaczej...pewnie sam sie gubi...
Mnie moj ostatnio wkurzyl. Ja mowie, ze bedzie musial isc do MOPS dowiedziec sie, a on: a gdzie jest MOPS u nas? Ja na to ze nie wiem ON ze tez nie wie. No to mowie: to mozesz sie wykazac i dowiedziec. A on, ze skoro tyle czasu spedzam przy kompie to mglam juz to sprawdzic...Kurcze, wiekszosc spraw ja zalatwiam urzedowych...chyba sie przyzwyczail.

Moja Zuzia jak narazie sprawuje sie wysmienicie, nie jest zazdrosna tylko strasznie by chciala na rece brata wziąśc i trzeba pilnowac i tlumaczyc. Czasami jak chce sie przytulic to kaze Julka odlozyc do lozeczka a ja to robie, zeby nie czula sie odepchnieta. To sie zdarza czasami wiec nie jest zle.

Dziewczyny czy Wy juz wychodziłyscie na dwór z dzieciaczkami. Moj Julek skonczyl wczoraj 2 tygodnie i nie wiem kompletnie kiedy go wziąsc na dwor, boje sie bo te grypy teraz panują:confused:

reklama
hej dziewczyny
jestem koleżanką Heleny ,która prosiła żeby Wam przekazać,że planowaną cc ma na piątek. Ma jednak skurcze przepowiadające i lekarze ją obserwują tak na ww.
Pozdrawiam Was serdecznie , życzę szybkich bezbolesnych porodów i gratuluje pięknych maluszków :tak:
w takim razie czekamy na wieści:tak: oby wszystko było dobrze

Hej mamusie... ja teżbyłam pewna ze w dwupaku juz stamtad nie wyjde :eek::sorry: lekarze stwierdzili jednak , ze skoro oxy nie podziałała na tyle zebyn urodziła a cisnienie spadł po lekach to przyjdzie na mnie czas... a ja po tych kilku dniach na patologii ciazy o niczym innym nie myslałam tylko zeby stamtad uciekać... martwe dzieci , poronenia, dziewczyny lezace tam miesiacami:-(
wiec czekam... mam jednak wrazenie ze to juz blisko
no chyba każda z nas ma takie wrażenie, wkońc już listopad;-) ważne że Cię nie przetrzymali w szpitalu do samego porodu

hejka dziewczyny:-)
a ja juz mam spokoj i spokojnie moge nadrabiac zaleglosci i troche wiecej czasu poswiecic forum:tak:czuje sie spokojniejsza bo wszystko juz przygotowane:tak:choc przy was sypiacych sie mamusiek mam wrazenie ze ja z tym brzuchem to do konca zycia juz bede chodzic:szok:wszystko mnie boli ale na jakikolwiek porod jeszcze sie nie zapowiada:-(a ja tez juz chce miec to za soba:sorry:
moj mateusz zlamal noge sobie i od poniedzialku mam zagipsowanego 6letniego niuniusia:-(pierwszy raz to w moim zyciu:-(musze nosic go na rekach do toalety..do lozka..na fotel..itp...a mi juz tak ciezko:-(a z tego co wiem to jeszcze ze 4 tygodnie w gipsie noga bedzie:szok:takze dodatkowe obciazenie bede miec jak moj synek sie urodzi:-(no coz...samo zycie..
oj wpółczuję....:-( biedny synuś.... a Ty ne możesz się tak przemęczać...

To ja pojadę , porozmawiam i dam znać:):-)
Jakby co , to raczej nie będę na siłeę sie kłóciła, jeżeli będa chcieli mnie zatrzymać.:sorry2:
Pozdrawiam Was moje Kochane!
cczekamyna wieści....:tak:

KaśkaK biedna Ty musisz biegć terz między jedną córą a drugą..
o i wsszystko sama łatwić... oj...
am nadzieję że szynbko sę te choroby skończą...

Do góry