reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2009

Mi dzisiaj od rana brzuszek się spina... I tak ćmi na dole, nie jest to ból jakiś przeraźliwy, ale coś tam mnie boli tak leciutko... Wiecie co? Ja już mam dość... Tak bardzo chciałam obudzić się dzisiaj w nocy i poczuć bóle porodowe, pojechać, urodzić i cieszyć się maleństwem... A tu znowu zonk...
Skad ja to znam... w nocy sie budze i mysle ze kurcze przydaloby sie juz w koncu urodzic, S tez juz sie nie moze doczekac, a tu zadnych znakow nie ma.
Wczoraj jak bylam u poloznej to stwierdzila ze glowka juz sie pomalutku uklada tam gdzie trzeba. A ja mialam nadzieje ze mi powie ze juz pojde rodzic :o( kurcze jakie te nasze dzidzie punktualne, nie chca nam zrobic niespodzianki.

reklama
a ja wlansie wracam z miasta zalatwialam sprawy ze zwolnieniem gin jak mnie zobaczyl myslalam ze upadnie heheh byl pewny ze juz urodzilam :) wypisal zwolnienie nawet nic nei mowil :) i odrazu spytalam o te zaswiadczenie o becikowe to mam meza wyslac i od reki wypisze to chociaz to dobrze :) pozniej odwiedzilam kolezanki z pracy i wsyztskie podziwiały moja piłeczke :) hehe a tak pochodzilam troche to mnie bole złapały ze ledwo do lawki doszłam ale to z wysiłku chyba bo jak odpoczelam chwile bylo ok a jak wstalam to znow czulam te uczucie eh pozniej w domku jak bylam zauwazylam ze mi rece lataja choc spokojna bylam i wsyztsko mi i tak z rak wypadało eh ... teraz odpoczywam zobaczymy co pozniej :)

fajnie ze zalawtilas sobie to l4 a do kiedy Ci dal??i jednak obowiazuje nas to zaswiadczenie do becikowego??skoro lekarz cos Ci o tym wspomnial??

To ja pojadę , porozmawiam i dam znać:):-)
Jakby co , to raczej nie będę na siłeę sie kłóciła, jeżeli będa chcieli mnie zatrzymać.:sorry2:
Pozdrawiam Was moje Kochane!

fajnie ze zalawtilas sobie to l4 a do kiedy Ci dal??i jednak obowiazuje nas to zaswiadczenie do becikowego??skoro lekarz cos Ci o tym wspomnial??

tak ale to jest bezpłatne i oni maja zapewnic druki a mozemy o nie prosic na ostatniej wizycie badz wyslac meza tak mi powiedziano i pamietajmy ze BEZPŁATNIE wiec to zadna wizyta jak prywatnie chodzimy
a l4 mi gin wypisal do niedzieli bo tak mu powiedzialam ze ide do szpitala nie robil problemow :)

Gosia ja już sama nie wiem czy nas obowiązuje to zaświadczenie do becikowego.
Jak spytałam lekarza to twierdzi, że tak, znowu w necie wyczytałam interpretację, że to dotyczy kobiet, które teraz zajdą w ciążę.....

MASAKRA !!! http://prawo.money.pl/aktualnosci/w...czne;interpretacje;becikowego,4,0,553732.html

Ale któraś dziewczyna (sorry nie pamiętam która) napisała, że była osobiście w MOPS-ie i powiedzieli jej , że każdy kto przyjdzie po becikowe od 01.11.2009 musi mieć to zaświadczenie.

Jest ono do pobrania w MOPS-ie.

Ja jutro po nie jadę i jadę z nim na KTG-niech mi gin to wypełni odrazu, żeby potem go nie szukać.

Ostatnia edycja:
Gosia ja już sama nie wiem czy nas obowiązuje to zaświadczenie do becikowego.
Jak spytałam lekarza to twierdzi, że tak, znowu w necie wyczytałam interpretację, że to dotyczy kobiet, które teraz zajdą w ciążę.....

MASAKRA !!!

Ale któraś dziewczyna (sorry nie pamiętam która) napisała, że była osobiście w MOPS-ie i powiedzieli jej , że każdy kto przyjdzie po becikowe od 01.11.2009 musi mieć to zaświadczenie.

Jest ono do pobrania w MOPS-ie.

Ja jutro po nie jadę i jadę z nim na KTG-niech mi gin to wypełni odrazu, żeby potem go nie szukać.
jakas paranoja sie robi z tym calym zasw i becikowym...a ja przed chwila przeczytalam ze becikowe dostana tylko te osoby co chodzily panstwowo do gina a te co prywatnie nie dostana...i co to prawda??:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama

Nas nie obowiązuje. My dostaniemy na starych zasadach - oglądałam konferencję z minister zdrowia i powiedziała, że nowe przepisy dotyczą kobiet, które przed 1 listopada były przed 10 tc. A nas to juz nei dotyczy.

Do góry