reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Laparda - ja idę na Warszawska ze względu na to, ze jest blisko od domu i najszybciej tam dojadę :tak: No i położne, które prowadzily szkołę rodzenia tam pracują, wiec zawsze to fajnie mieć życzliwe twarze wokół ;-)

dziewczyna z bialegostoku z pazdziernika pisala ze chciala isc na warszawska ale akurat gdy u niej zaczeło sie USK miala dyzur wiec nie chcieli jej wziasc nie ma co zarzekac sie bo przyjdzie pora to okaze sie gdzie wyladujemy :) jedynie skierowanie moze cos zdzialac

Dzwoniłam do położnej. Jak tylko położe Kubę spać i się wykompie pojadę na IP na sprawdzenia.

Ja od 17tej mam silne skurcze przepowiadajace-brzuch mi sie mocno stawia, ale nie w 100% skali nataluni;-), tylko dalabym tak ok 70-80% bo oddechu mi nie brakuje i bardzo cieplo sie nie robi ;-). Ale ciesze sie, ze cos sie dzieje:-), bo balam sie ze przez tabletki bedzie dluuugo cisza.
Ale Alanek moglby wstrzymac sie jeszcze ze 2-3 dni bo Maciejek zaczal mi goraczkowac i wolalabym aby najpierw on wyzdrowial(o ile to jest mozliwe chodzac do przedzszkola).

czesc dziewuszki !!!!
przed 3 godzinkami wrocilismy z Krystiankiem do domku. Malutki jest cudowny. Na poczatku mial problemy z jedzonkiem, ale aktualnie ciagnie juz oba cycuchy, kotre strasznie mi rosna hehehe :)
pierwsze zdjecia wrzucam na - nasza klase- bo tam ajlatwiej, a jutro jak juz sie ogarniemy, to opisze wszystko i wrzuce zdjecia na bb.

ogolnie jesli chodzi o porod - mialam kleszzowy. bo skurcze parte przyszly przy rozwarciu 7 cm. :( nie moglam ich powstrzymac, maly sie pchal a nie mial otwartej drogi. tak wiec trzeba bylo mu pomoc.

trzymajcie sie cieplutko, ja lece do malego bo cosik popiskuje :)

czesc dziewuszki !!!!
przed 3 godzinkami wrocilismy z Krystiankiem do domku. Malutki jest cudowny. Na poczatku mial problemy z jedzonkiem, ale aktualnie ciagnie juz oba cycuchy, kotre strasznie mi rosna hehehe :)
pierwsze zdjecia wrzucam na - nasza klase- bo tam ajlatwiej, a jutro jak juz sie ogarniemy, to opisze wszystko i wrzuce zdjecia na bb.

ogolnie jesli chodzi o porod - mialam kleszzowy. bo skurcze parte przyszly przy rozwarciu 7 cm. :( nie moglam ich powstrzymac, maly sie pchal a nie mial otwartej drogi. tak wiec trzeba bylo mu pomoc.

Witamy z powrotem i czekamy na dalsze wiesci od Was:tak::-):-):-)

Aha, mój Jakub urodził się o 7;45 przez cc, ważył w chwili narodzin 4000g i mierzył 57cm, dostał 10 pkt w skali apgar
Duży chłopak! Gratulacje
Ja jutro mam się zgłosić do szpitala, ze względu na cukrzycę chcą mnie mieć na oku, i z tego co mówiła lekarka to będą wywoływać poród. Jak się rozpakuję to dam Wam znać, a na razie to trzymajcie za nas kciuki.
Kciuki zaciśnięte
czesc dziewuszki !!!!
przed 3 godzinkami wrocilismy z Krystiankiem do domku. Malutki jest cudowny.
Również gratuluję! Wszystkiego dobrego dla Was.

I co są jakieś wieści od nataluni??
etna36 też nie odezwała się po wizycie u gina.

Ostatnia edycja:
natalunia odzyala sie po 18 ze ma tylko bole na @ i ze dzownila do szpitala mowili ze to moze byc zapowiedz tego co ma byc w nocy lub jutro badz po prostu macica cwiczy

To następna szykuje się do rozpakowania.
A jak Ty sie czujesz? Nic nie zapowiada narodzin synka?
U mnie cisza. Troszkę skurczów i nic poza tym. Gin mi powiedział dzisiaj że w tym tygodniu raczej nie urodzę. Nie powiem żebym była zadowolona z tej opinii.

reklama
To następna szykuje się do rozpakowania.
A jak Ty sie czujesz? Nic nie zapowiada narodzin synka?
U mnie cisza. Troszkę skurczów i nic poza tym. Gin mi powiedział dzisiaj że w tym tygodniu raczej nie urodzę. Nie powiem żebym była zadowolona z tej opinii.

no wlasnie nie teraz jak termin minal czuje sie lepiej niz wczesniej maluch rusza sie jak zwykle nie mecze sie strasznie zadnych boli nie mam ... wiec pewnie w niedziele zglosze sie na wywolanie jak dalej tak bedzie

Do góry