reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Ja czuje ruchy tylko z prawej i lewej strony, u gory i na dole nic :szok: A jak Maja ma czkawke to czuja ja po prawj stronie tak niedaleko pepka. W srode wizyta wiec zobacze jak jest ulozona, choc nie powiem ze obraze sie jak bedzie siedziec na dupce ;-)

Ogladalyscie na tvn o porodzie w bydgoszczy?? Wspolczuje tej kobiecie naprawde, teraz jestem jeszcze bardziej pewna ze moj N bedzie ze mna przy porodzie. Moj ginekolog pracuje tez w szpitalu wiec w srode sie go wypytam o znieczulenia.

Nie ogladalam tego super uwaznie, ale sa sytuacje, ze nie ma sensu juz dawac znieczulenia, bo jest po prostu za pozno. Albo tak jak u nas, jest jeden anestozjolog na caly szpital :)eek:) i niby robi znieczulenie za 600 zł, ale jak bedzie akurat nieosiagalny to niestety znieczulenia nie ma. I o tym informuja przed porodem.

reklama
a moja jakas taka spokojna ostatnie dni...az sie martwie...rusza sie ale tak bardzo delikatnie i spokojnie...i w ogole jest w jakiejs dziwnej pozycji bo mam taka gule na samej gorze brzucha, ze czasem jak siedze to mi nie wygodnie bo mam wrazenie, ze zaraz mi sie w mostek wbije.....
pewnie dzidzia szykuje sie do wyjscia.Przybrała odpowiednia pozycje i zbiera siły na poród

dziewczyny macie jakies przepisy na przeziebienie aby sie szybko go pozbyc??albo co za leki mozna stosowac w ciazy za przeziebienie??

dziewczyny macie jakies przepisy na przeziebienie aby sie szybko go pozbyc??albo co za leki mozna stosowac w ciazy za przeziebienie??
z apteki homeopatyczne oscillo co... a domowo mi pomoga:
herbata z dużą ilością cytryny i sokiem malinowym, mleko z miodem i czosnkiem i jeszcze możesz sobie zrobić syrop z cebuli (cebulę kroisz potem posypujesz cukrem przykrywasz i jak puści sok to to się piję)

No tak ale Iza przytyła tylko 7,5 kg a mala ważyla ponad 3,8 kg do tego łożysko, wody...
U nas nie bedzie tak różowo :zawstydzona/y:
Ale super! Tylko 7,5 kg.
Witam!
Jestem Natalia, mam 21 lat i mam urodzić 5 listopada córke Klaudię:)
Witaj:-)

melduje się dzisiaj :))
ja wczoraj dużo chodziłam i odwiedziłam cmentarze i całą noc przespałam bez żadnych niespodzianek a myślałam że mnie coś chwyci w nocy :)) tak więc wysiłek poskutkował odwrotnie :))
Mnie też dzisiaj Mała dała pospać. Przed snem miałam kilka skurczy myślałam że cos sie zacznie. dzisiaj rano dwa i znów cisza. A juz miałam nadzieję....
Trzymam kciuki żebyś się tak długo już nie męczyła, a ja wybieram się na wizyte do ginka :happy2:
Ja dopiero idę na 18.20. Doczekac się już nie mogę. Daj znać po wizycie.
No to już skończyło się ...!!! Dzidzia wyłaś!!!!!!!!!!
:-D:-D:-D:-D
No i jest mi już ciężko z tym.... A najbardziej męczy mnie zakładanie skarpet albo majtek.... Ech...
Ja największy problem mam z butami...Ehhh może już niedługo...
hej ja tez jestem z listopada ale ja mam podane dwa terminy 13 listopad z miesiaczki ostatniej i 28 listopad z usg. ale nie wiem ktory jest blizszy porodu .
Witaj:-)

Kurcze a ja od rana miałam skurcze i znów sie uspokoiło. Moja siostra już w pogotowiu, bo jedzie ze mną rodzić a tu nici pewnie będą. Coraz częściej mam myśłi, że przenoszę - a tak bardzo tego nie chcę.
Mam nadzieję, że gin mnie dzisiaj pocieszy i powie, że już jakieś rozwarcie 3 cm jest:-)

Miłego dnia

Dzięki Klaudzia :-) Uspokoiłas mnie troche, bo sie martwiłam, ale to chyba faktycznie uczulenie.
No ja mam termin za dwa dni, ale na niedziele jestem umowion na ktg, a na przyszły wtorek jeszcze do lekarza jestem umowiona, bo moj pan doktor jest prawie pewnien, że jeszcze nie urodze, a to bedzie juz 41 tydz. Także jeszcze tydzien oczekiwania przede mną...
Rozumiem was, że juz sie niecierpliwicie, bo ja tez juz bym chciała miec to za sobą. Teraz dopiero na prawde zaczynam sie obawiac porodu :shocked2:

reklama
Do góry