reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
hej ja tez jestem z listopada ale ja mam podane dwa terminy 13 listopad z miesiaczki ostatniej i 28 listopad z usg. ale nie wiem ktory jest blizszy porodu .

Hmmm, czytalam ale nie znalazlam. Dzis chyba jednak nie Martolinka a Helena:confused:...pogubilam sie troche...

hej ja tez jestem z listopada ale ja mam podane dwa terminy 13 listopad z miesiaczki ostatniej i 28 listopad z usg. ale nie wiem ktory jest blizszy porodu .
to zależy co ile miałaś okres. Jeśli długie cykle to bardziej prawdopodobny ten z usg a jeśli co 28 dni to bliżej 13 listopada :))

a moja jakas taka spokojna ostatnie dni...az sie martwie...rusza sie ale tak bardzo delikatnie i spokojnie...i w ogole jest w jakiejs dziwnej pozycji bo mam taka gule na samej gorze brzucha, ze czasem jak siedze to mi nie wygodnie bo mam wrazenie, ze zaraz mi sie w mostek wbije.....

w Polsce biorą pod uwagę ten wyliczony z OM więc ten 13
w Polsce wiekszosc dróg jest strasznych... a 6 godzin w samochodzie swoje robi :-D a sila sugestii jak widac jest wielka nawet skurcze potrafi pokonac:-)

dziunka mi tez sie wydaje ze ten 13 jakos coraz mniej realny sie robi:cool2:

aga tylko wybierz na przejazdzke jakas droge z odpowiednia iloscia dziur i wertepów i sukces murowany:-)
tak też zrobię:):)

Ja czuje ruchy tylko z prawej i lewej strony, u gory i na dole nic :szok: A jak Maja ma czkawke to czuja ja po prawj stronie tak niedaleko pepka. W srode wizyta wiec zobacze jak jest ulozona, choc nie powiem ze obraze sie jak bedzie siedziec na dupce ;-)

Ogladalyscie na tvn o porodzie w bydgoszczy?? Wspolczuje tej kobiecie naprawde, teraz jestem jeszcze bardziej pewna ze moj N bedzie ze mna przy porodzie. Moj ginekolog pracuje tez w szpitalu wiec w srode sie go wypytam o znieczulenia.

Ja tez odczuwam takie trzepotanie motyla , ale mysle ze to poprostu ruchy dziecka- raczka albo noga a nie skurcz. A co do cisnienie pewnie podskoczylo ci od sprzatania, pozniej sie zdenerwowalas i dlatego taki efekt. Zmierz sobie dzis i zobacz jaki efekt bedzie teraz ;-)

Ilona i tez masz tak np przez caly brzuch?

a moja jakas taka spokojna ostatnie dni...az sie martwie...rusza sie ale tak bardzo delikatnie i spokojnie...i w ogole jest w jakiejs dziwnej pozycji bo mam taka gule na samej gorze brzucha, ze czasem jak siedze to mi nie wygodnie bo mam wrazenie, ze zaraz mi sie w mostek wbije.....
ja też mam taką gulę i jak siedzę prosto to mi nie wygodnie, muszę tak na pół leżąco. I jest to dupka dzidzi. U mnie też jest spokojnie ale to chyba ze względu na brak miejsca, bo czuje jak ma czkawkę czasami na dole a u góry jak się pręży lub po bokach jak kopnie nóżką albo rączką :))

reklama
Do góry