reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witam, dzis u mnie bardzo zimno, w sumie za oknem wyglada jak w lato ale mrozi ze ho ho. A ja leniwca zalapalam, w sumie od jakiegos czasu stale go lapie ;-) Nic mi sie nie chce.

Mam pytanko do dziewczyn ktore maja dziecko ulozone prawidlowo- gdzie odczuwacie ruchy dziecka?? Ja mialam ostatnie usg w 29 tc i Maja byla glowka w dol, pozniej po ok 2 tyg czulam jakby mi fikolka wywinela w brzuchu i nie wiem czy to mozliwe.

reklama
w Polsce wiekszosc dróg jest strasznych... a 6 godzin w samochodzie swoje robi :-D a sila sugestii jak widac jest wielka nawet skurcze potrafi pokonac:-)

dziunka mi tez sie wydaje ze ten 13 jakos coraz mniej realny sie robi:cool2:

aga tylko wybierz na przejazdzke jakas droge z odpowiednia iloscia dziur i wertepów i sukces murowany:-)

Ostatnia edycja:
witam, dzis u mnie bardzo zimno, w sumie za oknem wyglada jak w lato ale mrozi ze ho ho. A ja leniwca zalapalam, w sumie od jakiegos czasu stale go lapie ;-) nic mi sie nie chce.

Mam pytanko do dziewczyn ktore maja dziecko ulozone prawidlowo- gdzie odczuwacie ruchy dziecka?? Ja mialam ostatnie usg w 29 tc i maja byla glowka w dol, pozniej po ok 2 tyg czulam jakby mi fikolka wywinela w brzuchu i nie wiem czy to mozliwe.
ja czuję i na dole i na górze:-)
Przy takim skurczu, gdzie miałam wrażenie jakby Zuzia mi z całej siły swój szanowny tyłeczek wypierała i robi mi się przy tym gorąco - na KTG taki skurcz miał 100% :eek: Tych po 50% i 60% w ogóle nie czuję jakoś specjalnie oprócz napiętego brzucholka...
O TO JA PRZEZ WIĘKSZĄ CZĘŚĆ DNIA MAM TAKIE 60% CO PRAWDA OD JAKIEGOŚ TYGODNIA ALE CÓŻ...

dziewczyny to ja juz sama nie wiem po waszych opisach
mam cos takiego jakby trzepotanie motyla na pare sekund i spokoj... ale myslalam ze to jakos mala telepie.... to moga byc skurcze????

Wczoraj sie wzielam za generalne porzadki.. bo mowie juz nie zaszkodzi pozn a 2.11 moge rodzic... wiec sprzatam i mam kontrolowac cisnienie to po kolacji sobie zmierzylam a tu 142/98... i zastanowienie - chwila spokoju i odpoczywac... stanu przedrzucawkowego panicznie sie boje... dziadostwo nie chcialo przejsc.... potem moj sobie zmierzyl i sam z wrazenia mial juz 133/80.... nagle zaczelo mi sie robic slabo... tj oczy jak szparki... glowa boli no to mowie woz przewoz mierzymy znowu... a tu 110/60 w druga strone polecialo... ale moglam isc spac... w nocy sie unormowalo... bo potem mierzylismy znowu cisnienie... moj nadal mial wysokie ale moje juz w normie... mojemu przeszlo jak mnie sie ustabilizowalo.... Napiszcie ze to przez to sprzatanie.....

Ja tez odczuwam takie trzepotanie motyla , ale mysle ze to poprostu ruchy dziecka- raczka albo noga a nie skurcz. A co do cisnienie pewnie podskoczylo ci od sprzatania, pozniej sie zdenerwowalas i dlatego taki efekt. Zmierz sobie dzis i zobacz jaki efekt bedzie teraz ;-)

Niby pod koniec ciazy dziecko sie uspokaja, a moja szaleje jak nigdy od paru dni. Fajnie, bo ja ciagle czuje i nie martwie sie, ze np od godziny nie bylo ruchu albo porzadnych kopniakow tylko takie mizianie, no ale z drugiej strony ile mozna sie ruszac?!

Ja nie czuje trzepotania motyla. Czuje albo jak sie prezy i wtedy czuje go z boku prawego i lewego nieraz rownoczesnie-chyba sie przeciaga, czuje kopnikai, a podczas tych skurczy czuje jakby sie meeega mocno wypinal.

reklama
Do góry