reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Witam, dzis u mnie bardzo zimno, w sumie za oknem wyglada jak w lato ale mrozi ze ho ho. A ja leniwca zalapalam, w sumie od jakiegos czasu stale go lapie ;-) Nic mi sie nie chce.

Mam pytanko do dziewczyn ktore maja dziecko ulozone prawidlowo- gdzie odczuwacie ruchy dziecka?? Ja mialam ostatnie usg w 29 tc i Maja byla glowka w dol, pozniej po ok 2 tyg czulam jakby mi fikolka wywinela w brzuchu i nie wiem czy to mozliwe.

reklama
w Polsce wiekszosc dróg jest strasznych... a 6 godzin w samochodzie swoje robi :-D a sila sugestii jak widac jest wielka nawet skurcze potrafi pokonac:-)

dziunka mi tez sie wydaje ze ten 13 jakos coraz mniej realny sie robi:cool2:

aga tylko wybierz na przejazdzke jakas droge z odpowiednia iloscia dziur i wertepów i sukces murowany:-)

Ostatnia edycja:
witam, dzis u mnie bardzo zimno, w sumie za oknem wyglada jak w lato ale mrozi ze ho ho. A ja leniwca zalapalam, w sumie od jakiegos czasu stale go lapie ;-) nic mi sie nie chce.

Mam pytanko do dziewczyn ktore maja dziecko ulozone prawidlowo- gdzie odczuwacie ruchy dziecka?? Ja mialam ostatnie usg w 29 tc i maja byla glowka w dol, pozniej po ok 2 tyg czulam jakby mi fikolka wywinela w brzuchu i nie wiem czy to mozliwe.
ja czuję i na dole i na górze:-)
Przy takim skurczu, gdzie miałam wrażenie jakby Zuzia mi z całej siły swój szanowny tyłeczek wypierała i robi mi się przy tym gorąco - na KTG taki skurcz miał 100% :eek: Tych po 50% i 60% w ogóle nie czuję jakoś specjalnie oprócz napiętego brzucholka...
O TO JA PRZEZ WIĘKSZĄ CZĘŚĆ DNIA MAM TAKIE 60% CO PRAWDA OD JAKIEGOŚ TYGODNIA ALE CÓŻ...

dziewczyny to ja juz sama nie wiem po waszych opisach
mam cos takiego jakby trzepotanie motyla na pare sekund i spokoj... ale myslalam ze to jakos mala telepie.... to moga byc skurcze????

Wczoraj sie wzielam za generalne porzadki.. bo mowie juz nie zaszkodzi pozn a 2.11 moge rodzic... wiec sprzatam i mam kontrolowac cisnienie to po kolacji sobie zmierzylam a tu 142/98... i zastanowienie - chwila spokoju i odpoczywac... stanu przedrzucawkowego panicznie sie boje... dziadostwo nie chcialo przejsc.... potem moj sobie zmierzyl i sam z wrazenia mial juz 133/80.... nagle zaczelo mi sie robic slabo... tj oczy jak szparki... glowa boli no to mowie woz przewoz mierzymy znowu... a tu 110/60 w druga strone polecialo... ale moglam isc spac... w nocy sie unormowalo... bo potem mierzylismy znowu cisnienie... moj nadal mial wysokie ale moje juz w normie... mojemu przeszlo jak mnie sie ustabilizowalo.... Napiszcie ze to przez to sprzatanie.....

Ja tez odczuwam takie trzepotanie motyla , ale mysle ze to poprostu ruchy dziecka- raczka albo noga a nie skurcz. A co do cisnienie pewnie podskoczylo ci od sprzatania, pozniej sie zdenerwowalas i dlatego taki efekt. Zmierz sobie dzis i zobacz jaki efekt bedzie teraz ;-)

Niby pod koniec ciazy dziecko sie uspokaja, a moja szaleje jak nigdy od paru dni. Fajnie, bo ja ciagle czuje i nie martwie sie, ze np od godziny nie bylo ruchu albo porzadnych kopniakow tylko takie mizianie, no ale z drugiej strony ile mozna sie ruszac?!

Ja nie czuje trzepotania motyla. Czuje albo jak sie prezy i wtedy czuje go z boku prawego i lewego nieraz rownoczesnie-chyba sie przeciaga, czuje kopnikai, a podczas tych skurczy czuje jakby sie meeega mocno wypinal.

reklama
Do góry