reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Pianistka- kurcze to napewno byl dla was niezly stres...no i w ogole nawet nie wiedzialam, ze sa mniejsze pieluszki niz jedynki....ale fajnie,ze wszystko juz sie toczy w dobrym kierunku....duzo zdrowka....przedewszystkim dla Twojej kruszynki.....:tak:

reklama
Dziewczyny pakujcie się... nie znacie dnia ani godziny... zbieram właśnie torbe i jedziemy do szpitala... po wizycie u gina mam skierowanie : ciśnienie 162/100 i rośnie, białko w moczu , nogi jak balony i jak to stwierdził m,ój gin - najlepiej jakby pani urodziła... więc jadę ze skierowaniem.. trzymajcie kciuki

Kciuki mocno zaciśnięte.

a jak ta polozna to stwierdzila robila ci usg? nie denerwuj sie bedzie dobrze a bole krzyzowe da sie przezyc ja kupilam sobie termofor i taki worek zelowy na zimne oklady (maz oczywiscie powiedzial ze juz calkiem zglupialam) i bede sobie w razie czego przykladac na przemian podczas tamtego porodu mialam te bole pod koniec a dziecko bylo normalnie ulozone wiec nie ma reguly
jezeli mnie ominie tym razem ta "przyjemnosc" to na pewno przyda sie na pozniej bo ja mam problemyz kregoslupem i Zuzi nawet nie moglam kapac przez to
a ja tnac koszty kupiłam 2 małe ręczniczki, zeby bylo łatwiej czerwony i niebieski ;-)jeden będę grzała na kaloryferze a drugi będę chlodziła wodą i przykładała na zmiane. Termofor co prawda mam ale chyba juz nie będę dokładać, bo i tak mam duzo.

ja siedze na pilce przed laptopem,lekko pochylona,juz chyba od miesiaca. przynajmniej mnie kosc ogonowa nie boli:happy2:
ja dokładnie ta samo.

Pianistko! Najczesciej tak bywa, ze plany planami a dziecko samo decyduje! Ale zdaliscie egzamin wspaniale i macie swoja kruszynke obok siebie :tak::-D:-D:-D

wiem, ze troche pozno o to pytam, ale czy wy wszystkie pralyscie wozki? i jak tak, to w jaki sposob, tzn do pralki czy recznie ? dalo sie odczepic? moj wyglada na czysty, ale z drugiej strony jest ciemny, wiec do konca nie jestem pewna :eek:
Ja pralam bo mialam po pierwszym synku. Tzn pralam recznie bude, pokrowiec na gondole(ten zewnetrzny) i materacyk, w pralce na "pranie reczne" wysciolke gondoli, a sama gondole przetarlam recznie zewnatrz gabeczka z detergentem. Ja mam jasny wozek.

Pianistka, dałaś czadu z opisem porodu - łzy jak grochy mi leciały, gratuluję talentu literackiego :-):-):-)
Martolinka, mocno 3mam, będzie dobrze :-):-):-)

reklama
A ja sie przeziębiłam :cool: Mam wodnisty katar, mokry kaszel i coś jakby zaczyna mnie pobolewać głowa. I jak na złość dziś sobota i przychodnia nieczynna :wściekła/y:
Znalazłam w internecie jakieś przepisy na syrop z cebuli i czosnku, co mi szkodzi spróbować, może pomoże ? Boję się żebym od tego kaszlu nie dostała skurczy, bo wszędzie tym straszą. Po drugie rodzić dziecko w chorobie to jakoś mało fajne :no:
No i najbardziej martwię się o malutką :-(

Do góry