reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
też mam takie wrażenie....
nie wiem czy pupa jest po prawej stronie, a nogi po lewej czy też odwrotnie:cool2:

A ja jestem mega padnięta. Od wtorku mój przedszkolak chory więc cały dzień trzeba wypełnić....nocki co jakiś czas koszmarne dla niej - budzi się, a ja cierpię na bezsenność...dziś zasnęłam ok. 3:30 a pobudkę miałam o 7:30, a jeszcze Mała nie dała mi spać w dzień. Po takim "miłym" dniu mam ochotę już urodzić....zwłaszcza, że brzucho już mi opadł, między nogami wieczorem tak mnie boli, że aż dziwne ..... ale zaraz pakujemy się z Młodą do łóżka na bajkę i pewnie ona obejrzy do końca, ja nie....:-)

Tez mnie bola uda, mam tam straszne zaczerwienienia od brzucha :sorry2: i miedzy udami tez, bo chodze w domu bez spodni i mnie obciera :sorry2:

A ja sie przeziębiłam :cool: Mam wodnisty katar, mokry kaszel i coś jakby zaczyna mnie pobolewać głowa. I jak na złość dziś sobota i przychodnia nieczynna :wściekła/y:
Znalazłam w internecie jakieś przepisy na syrop z cebuli i czosnku, co mi szkodzi spróbować, może pomoże ? Boję się żebym od tego kaszlu nie dostała skurczy, bo wszędzie tym straszą. Po drugie rodzić dziecko w chorobie to jakoś mało fajne :no:
No i najbardziej martwię się o malutką :-(

Czosnek, miod, mleko i duuuzo cytryny. Dopiero co wyszlam z grypy, wiem co mowie :tak: Musze Cie zmartwic bo ponoc grypa powoduje wszesniejsze porody, ale chce Cie rowniez pocieszyc, ze u mnie nie spowodowala :-D i bardzo dobrze bo nie wiem jak rodzilabym z goraczka :eek: Nie bierz zadnych lekow, chyba, ze przepisanych przez lekarza!!! I wylez to do konca. Poszukaj sobie w internecie: grypa w III trymestrze.

A ja sie przeziębiłam :cool: Mam wodnisty katar, mokry kaszel i coś jakby zaczyna mnie pobolewać głowa. I jak na złość dziś sobota i przychodnia nieczynna :wściekła/y:
Znalazłam w internecie jakieś przepisy na syrop z cebuli i czosnku, co mi szkodzi spróbować, może pomoże ? Boję się żebym od tego kaszlu nie dostała skurczy, bo wszędzie tym straszą. Po drugie rodzić dziecko w chorobie to jakoś mało fajne :no:
No i najbardziej martwię się o malutką :-(

Ja właśnie przechodzę przeziębienie. Katar już minął, ale z kaszlem gorzej. Kaszel mnie męczy niesamowicie od 1,5 tygodnia. Nadal coś odkaszluję, ale męczy mnie w nocy, szczególnie jak zmieniam pozycję spania... Póki co skurczy nie wywyołuje, ale przy mocniejszym kaszlu, brzuszek się napina... Przeziębienie dziecku nie szkodzi - dostaje przeciwciała, które Ty wytwarzasz :tak:Miałam jeszcze skwarkę na pół górnej wargi...

A u mnie zgaga powróciła z wielkim hukiem... Wczoraj myślałam, że mi przelyk wypali....

ohohoho.... Martolinka już? Trzymam kciuki mocno!

Pianistka - nie wiedziałam, że są takie malutkie pampersy! Ale dobrze, że ktoś pomyślal o maleństwach, które są malutkie! A w hurtowni widziałam ciuszki w rozmiarze 44, 48, 50! Takie maciupkie były... Cała Wasza rodzina jest dzielna!

Jest mi coraz ciężej... Wczoraj strasznie bolał mnie krzyż - tak jakby mnie skurcze jakieś za krzyż łapały i promieniowały na nogi, brzuch a nawet cały kręgosłup!

A ja poczytalam sobie wczoraj o fenoterolu i teraz sie boje, ze przenosze ciaze :((( No fakt, ja mialam tylko 1tabletke na dobe w 4 dawkach a inne 4-6 a nawet 8tabletek na dobe, ale tak jakos mi smutno...I czytalam, ze dzieci przez ten lek maja czesto dlugo zoltaczke fizjologiczna i drzenie konczyn...

czesc dziewczyki - po kilkudniowej nieobecnosci :)

u mnie duzooo nowosci. po pierwsze - ZACZELO SIE :) wczoraj okolo 9 wieczorem zaczelam krwawic. co dzieje sie do tej pory ale juz w mniejszym stopniu. sacza mi tez po wolutku wody. do tego mam nieregularne skurcze, srednio 1-2 na godzinke. biegunka i bole podbrzusza jak na @.
w ocy dzwonilam do centrukm urodzen w moim szpitalu, ale kazali poczekac az skurcze beda czestsze. wiec leze przed tv i czekam :)
juz sie nie moge doczekac :)

a poprzedia oc spedzilam w szpitalu z powodu boli brzucha po lewej stronie. zrobili mi badania. krew ok, bialko w moczu, ale cisienie w normie, temperatura w normie, puls w normie.
na KTG porannym mialam skurcze docodzace do 40%.

trzymajcie kciuki, zeby maluszek wypchnal sie dzisiaj, bo o 24:00 zamykam nogi na 48 godz. bo malemu powiedzialam wyraznie - ani 1 ani 2-go listopada nie pozwole mu wyjsc :) hihihihi

Ostatnia edycja:

u mnie duzooo nowosci. po pierwsze - ZACZELO SIE :) wczoraj okolo 9 wieczorem zaczelam krwawic. co dzieje sie do tej pory ale juz w mniejszym stopniu. sacza mi tez po wolutku wody. do tego mam nieregularne skurcze, srednio 1-2 na godzinke. biegunka i bole podbrzusza jak na @.
w ocy dzwonilam do centrukm urodzen w moim szpitalu, ale kazali poczekac az skurcze beda czestsze. wiec leze przed tv i czekam :)

a poprzedia oc spedzilam w szpitalu z powodu boli brzucha po lewej stronie. zrobili mi badania. krew ok, bialko w moczu, ale cisienie w normie, temperatura w normie, puls w normie.

trzymajcie kciuki, zeby maluszek wypchnal sie dzisiaj, bo o 24:00 zamykam nogi na 48 godz. bo malemu powiedzialam wyraznie - ani 1 ani 2-go listopada nie pozwole mu wyjsc :) hihihihi

Będę trzymać kciuki mocno!

U mnie na KTG były skurcze po 40%, 60% a nawet jeden 100%!!! Ale cisza póki co :tak: Z mężem zaczynamy działać jutro wieczorkiem :-):-):-)

3mam kciuki:-)i zaciskaj nozki jutro hehe ja tez jutro zaciskam aby nic sie nie zaczelo dziac bo czuje ze juz niedlugo:-)

A ja sie przeziębiłam :cool: No i najbardziej martwię się o malutką :-(
Mnie przeziębienie przeszło gdy piłam na noc miksturę z ząbka czosnku, miodu i ciepłego mleka a rano wody, miodu i cytryny. Może i Tobie pomoże. Życzę dużo zdrówka.

u mnie duzooo nowosci. po pierwsze - ZACZELO SIE :) trzymajcie kciuki, zeby maluszek wypchnal sie dzisiaj, bo o 24:00 zamykam nogi na 48 godz. bo malemu powiedzialam wyraznie - ani 1 ani 2-go listopada nie pozwole mu wyjsc :) hihihihi
Trzymam mocno kciuki za szybki poród. Na pewno zdążysz przed 24. Pozdrawiam

reklama
Dzien Dobry dziewuszki....

a ja dzis przyszlam ponarzekać... cała noc nieprzespana, swedzenie mnie nie opuscilo...do tego koszmary i chyba ze 100 razy wydawalo mi sie ze wody mi odchodza a tu kicha i cisza.... stopy sobie dzis chyba odetne :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: co za wariactwo....
do tego chcialam spedzic weekend z mezem, ale nie moj tata o tym nie pomyslal i zabral mi meza do pracy :wściekła/y: zeby jeszcze cos z tego mieli :dry::dry:

boli mnie kregoslup i dwoma slowami MAM DOŚĆ! :wściekła/y:

Anadri 3mam kciuki ;-);-);-) oby poszlo szybko i bezbolesnie hehe

Do góry