reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witajcie. Właśnie przed chwilką dostałam mms-a od koleżanki, która miała termin na 19 listopada, ze zdjęciem jej córeczki. Malutka ma 2600 ale jest sliczna. Kurcze tak jej zazdroszczę.

Mam termin na 6 do 9 listopada i już nie mogę się doczekać mojego kochanego brzdąca :) Pozdrawiam serdecznie
Witaj :-D
ja tez mam dosc ciazy...jestem na etapie, ze chce mi sie juz plakac od tej ciazy, ze juz sie wypisuje.......:sorry:i ldaczego nie moge juz poprostu urodzic i szczerze podziwiam was mamusie z wieksza iloscia pociech niz tylko te w brzuszku....bo ja nie mam sily sama soba sie zajac a co tu dopiero jeszcze dziekiem, chociaz to pewnie duza motywacja....
Ja mam tak samo. Jakaś depresja przedporodowa.
Obecna!:-)
Więc tak w skrucie: na kontrolnej wizycie u mojego ginekologa sprawdzał mi tetno dziecka, które było bardzo niskie, tylko 80. zaraz z przerażeniem zrobił badanie ginekologiczne, poruszał brzuchem i kolejny pomiar był dobry, ale dał mi skierowanie na oddział, gdzie zostawili mnie na obserwację,
Witaj ponownie wśród oczekujących :-) Ważne że z maleństwem wszystko ok.

Tak pozatym rozlozylo mnie chorobsko,czuje sie fatalnie,wzielo mnie wczoraj popoludniu.Naszczescie dzis juz pojechalam do lekarza,i dzieki bogu bo obylo sie bez antybiotyku.Leze w lozku,ciagle jakies cieple picia.Ale strasznie meczy mnie kaszel,przy ktorym taki wysilek idzie ,ze az sikam:sorry:no i efekt caly brzuch mnie boli:-(Zycze wam wszystkiego najlepszego z tymi waszymi tesciowymi,niedajcie sie broncie swojego!!!
Dużo zdrówka życzę.

bede sie powtarzac i wiem, ze nie ja jedna ale JAK JA BYM CHCIALA JUZ URODZIC!!!!!!!:sorry:
Podpisuję się pod tym apelem:-D
Mamusie ja dosłownie na chwilkę:)Jestem już w domciu z Igorkiem.:-)
Synuś jest sliczny. Ogromne gratulacje.

reklama
czesc e-ciotki.
wchodze zeby powiedziec tylko ze jade na10 do poloznej w trybie pilym. BARDZO ZLE SIE CZUJE. zaczelo sie wczoraj wieczorem zow od boli w lewym boku. w nocy doszlo do tego rozwolnieie, a terazmam taki bol brzucha ze chodzic nie moge, stac nei moge, siedziec nie moge jedyie lezec i sie nie ruszac.
maly sie obizyl jeszcze bardziej. boli mie ie a dole tylko najmociej u gory i brzuch tam jest dziwnie miekki. i w ogole jest dziwnie miekki wszedzie gdzi enie ma mam maluszka. tak jakby on byl niczym nie otoczoy tylko moja skora. ale wody mi nie odeszly boprzeciez bym zauwazyla taki ubytek ....
strasznie sie boje co to znaczy.
szwagierka powiedziala zebym sprawdzila czy nie mam rozwarcia. no to wzielam dwa paluchy miedzy ogi i rzeczywiscie jkaby jest tak luzniej.
do tego jest mi strasznie niedobrze, ale nie wymiotowalam ...
WIEC MOZE SIE COS ZACZYNA WYKLUWAC?
jesli nie wroce do popoludnia tzn. ze zawitalam do szpitala. wtedy apisze do Mary info co z nami.
a jesli wroce do domu to oczywiscie zaraz dam Wam zac.

TRZYMAJCIE KCIUKI, ZEBY TO BYLO JUZ TO BO MAM OGROMNA NADZIEJE ZE ZACZYNAM RODZIC!! choc w tej chwili bol ogromny i nie wyobrazam sobie by mogl byc wiekszy ...

Dziewczyny ale my jesteśmy listopadówki!! Co Wy to robicie - już 10 rozpakowanych, a pierwsza miała iśc Kasiula bo od niej lista się zaczyna:sorry::angry::crazy:

No tak, wpadlam wczoraj na chwilke i dzis znowu jestem, a przez ta chwile 3 nowe wiesci o rozpakowanych mamusiach :tak: jakas totalna masakra :-D

ja od wczoraj mam silne skurcze przepowiadajace, budza mnie w nocy, a ze ogolnie oslabiona po grypie jestem to boje sie ze zlapie mnie tez na dniach :eek: a dzidzia kreci sie i wierci bez przerwy. Czy noc czy dzien, nie ma roznicy :sorry:

Co tu sie jeszcze wydarzylo?

No tak, wpadlam wczoraj na chwilke i dzis znowu jestem, a przez ta chwile 3 nowe wiesci o rozpakowanych mamusiach :tak: jakas totalna masakra :-D

ja od wczoraj mam silne skurcze przepowiadajace, budza mnie w nocy, a ze ogolnie oslabiona po grypie jestem to boje sie ze zlapie mnie tez na dniach :eek: a dzidzia kreci sie i wierci bez przerwy. Czy noc czy dzien, nie ma roznicy :sorry:

Co tu sie jeszcze wydarzylo?

mamulica chyba rodzi:D

czesc e-ciotki.
wchodze zeby powiedziec tylko ze jade na10 do poloznej w trybie pilym. BARDZO ZLE SIE CZUJE. zaczelo sie wczoraj wieczorem zow od boli w lewym boku. w nocy doszlo do tego rozwolnieie, a terazmam taki bol brzucha ze chodzic nie moge, stac nei moge, siedziec nie moge jedyie lezec i sie nie ruszac.
maly sie obizyl jeszcze bardziej. boli mie ie a dole tylko najmociej u gory i brzuch tam jest dziwnie miekki. i w ogole jest dziwnie miekki wszedzie gdzi enie ma mam maluszka. tak jakby on byl niczym nie otoczoy tylko moja skora. ale wody mi nie odeszly boprzeciez bym zauwazyla taki ubytek ....
strasznie sie boje co to znaczy.
szwagierka powiedziala zebym sprawdzila czy nie mam rozwarcia. no to wzielam dwa paluchy miedzy ogi i rzeczywiscie jkaby jest tak luzniej.
do tego jest mi strasznie niedobrze, ale nie wymiotowalam ...
WIEC MOZE SIE COS ZACZYNA WYKLUWAC?
jesli nie wroce do popoludnia tzn. ze zawitalam do szpitala. wtedy apisze do Mary info co z nami.
a jesli wroce do domu to oczywiscie zaraz dam Wam zac.

TRZYMAJCIE KCIUKI, ZEBY TO BYLO JUZ TO BO MAM OGROMNA NADZIEJE ZE ZACZYNAM RODZIC!! choc w tej chwili bol ogromny i nie wyobrazam sobie by mogl byc wiekszy ...

Tez trzymam kciuki, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze! daj znac jak tylko bedziesz mogla!

reklama
Do góry