reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Klaudzia pisaa mi wczoraj że nie wyrabia z drapaniem...
ale poza tym wszystko u niej ok... i jeszcze napeewno jest w 2paku:-D:tak:
po prosu jest trochę zmęczona io nie ma siły wchodzić i pisać....

reklama
Czesc dziewczyny :)

W koncu mam sily na komputerek ;-) Nadrabiam pomalu zaleglosci.

Juz nie wyrabiam z tym drapaniem sie... mam pelno strupow na lydkach i miedzy paluchami w rekach popekana skore... :-(
ale daje rade... jeszcze conajmniej 2/3 tyg musze poczekac, zeby synus byl w pelni rozwiniety :tak:
mam nadzieje ze nie macie mi za zle moja nieobecnosc????

Ja wczoraj walczyłam ze swoimi pietami :szok: masakra totalna, takich akrobacji to ja dawno nie urządzałam w efekcie złapał mnie skurcz i mąż robił za kosmetyczkę i masażystę hihihihihi

Ja tez meza molestuje o zrobienie czegos z moimi stopami, ale ostatnio bez skutku... jak sie wkurze to w pn zajde sobie i dam sobie zadbac o stopki profesjonalnie :tak:

Też to zauważyłam, że są takie nadwrażliwe, swędzą za chwile pieką, ja to przykładam je wtedy do ściany :sorry: troszke mi się chłodzą, albo wkładam do zimnej wody.
O noszeniu skarpetek już nie wspomnę, po prostu tak mnie drażnią.................

ja tak mam od poczatku ciazy...pieka i swedza ciagle... i niestety nic na to nie pomaga.

Dziendoberek.....
Musze sie pochwalic, ze dzis przyszly mi papiery od macierzynskiego i to po tygodniu od wyslania wszystko zalatwione!!!!Szok normalnie!!!! Ale jestem zadowolona bo balam sie zajmie im to wieki a ja bede miec przez to problemy finansowe....uffff kamien spadl mi z serca.....:tak: mily poczatek dnia

SUPER!!!! wiedzialam ze sie ulozy ta sprawa :-):-):-)

Cześc dziewczyny!! Ja chyba musze poodpocywac troche bo to moje sprzatanie i czyszczenie wywołało skurcze wczoraj wieczor i trwaly do 1.30 a teraz znowu jakies czuje...na razie obserwuje.ufff spać nie mogę ostatnio..
Pozdrawiam was!

Ja tez sprzatam przez remont ciagle i juz nie mam sil.... kosc ogonowa mi wysiada... a na odpoczynek nie ma czasu.

Witajcie:)

ja tylko na chwile czasu bardzo malo mma przy Kordku....gdyz...jest bardzo placzliwy i krzykliwym dzieckiem...:-(

buziaczki

Dudziakowa syneczek slodziutki!!! mam nadzieje ze kiedys dodasz wiecej foteczek :* trzymaj sie, dzielna jestes naprawde :) a jak to juz ktos pisal, wczesniaczki wymagaja wiecej opieki i cierpliwosci ;-)

KLaudzia- szkoda mi ciebie bidulo bo strasznie to musi byc denerwujace i meczace....moze ty masz nadmiernie wysuszona skore i dlatego tak swedzi? czy omi w ogole dali Ci jakas konkretna diagnoze od czego to?

no wlasnie napisalam post i poszlam luknac co w tv i mnie boli mocniej :( tylko ja nei wiem jak ja mam liczyc te odstepy czy mnie boli wlasnie momentami to co mam liczyc czy po prostu dzidzia akurat mnie gdzies pcha eh... czy bede wiedziala kiedy przyjda te wlasciwe skurcze? :-(
ja właśnie czytałam i dziewczyny pisały na innym foróm że miały takie bóle jak na @ zwykle ok 2 tygoi przed porodem. I że tak wyglądają właśnie bóle początkowe. Ale dopiero jak bedzie cię ściskał brzuch to licz ile trwa. Np czy są regularne. Np Co 20 minut ściska ci w brzuchu na 3 minuty i później znowu za 20 minut itd.
Tak mi to wytłumaczyły.

a ja się załamałam... po tym jak mi wystrzeliła spłucza w łazience ją naprawili zaczął wychodzić nam grzyb na tej zlanej ścianie...:baffled:- cała irlandia....:wściekła/y:

i szukamy mieszania o przecież tak nie mam zamiaru mieszkać:confused2:

a ja się załamałam... po tym jak mi wystrzeliła spłucza w łazience ją naprawili zaczął wychodzić nam grzyb na tej zlanej ścianie...:baffled:- cała irlandia....:wściekła/y:

i szukamy mieszania o przecież tak nie mam zamiaru mieszkać:confused2:
Kam
kup sobie DETTOL MOULD & MILDEW REMOVER (mozesz go napewno dostac w Dunnes'ie)- spary w jaskrawo zielonej butelce. To naprawdę działa! Nie tylko powierzchownie. Jest rewelacyjne. Zrobisz 3 razy z rzędu i bedziesz miała spokój na naprawdę długo tzn na rok lub dłużej :tak:Chodzi o to ze ten srodek wnika w ścianę a nie działa tylko powierzchownie.
Nie znam lepszego odgrzybiacza.

najpierw pogadam z własciicielem i zobaczę co n na to..

a później się zobaczy.... (tak w głębi serca to się cieszę że wysedł grzyb bo mam wymówkę na przeprowadzkę:-D) ale z tego względu że w LA nic nie ma ciekawgo na teraz to jestem złaa:sorry:

KLaudzia- szkoda mi ciebie bidulo bo strasznie to musi byc denerwujace i meczace....moze ty masz nadmiernie wysuszona skore i dlatego tak swedzi? czy omi w ogole dali Ci jakas konkretna diagnoze od czego to?

diagnozy nie dali... polozna stwierdzila tylko... "hmm... nie wiem co to moze byc... dziwne"
a skory nie mam suchej... zreszta sama wiesz ile kremow na siebie laduje (ladowalam bo od kiedy zaczelo mnie swedziec wolalam zrezygnowac w razie gdyby to bylo uczulenie)
probowalam ostatnio wziasc balsam z nivei przeznaczony dla mojego synka... myslalam ze moze pomoze, no i kapie sie w oilatum ale efekty sa nawet gorsze...
a do szpitala nie mam sie co wybierac bo nic mi na to "nie poradza"

reklama
ja właśnie czytałam i dziewczyny pisały na innym foróm że miały takie bóle jak na @ zwykle ok 2 tygoi przed porodem. I że tak wyglądają właśnie bóle początkowe. Ale dopiero jak bedzie cię ściskał brzuch to licz ile trwa. Np czy są regularne. Np Co 20 minut ściska ci w brzuchu na 3 minuty i później znowu za 20 minut itd.
Tak mi to wytłumaczyły.

na 3 minuty? :szok::szok: w życiu nie miałam takich skurczy.. najdłuższy ok 1 minuty i to już jak było blisko partych...
wspołczuję tym, co mają takie długie, jak to wytrzymać...

Do góry