reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Przez te rozmowy o ciastach, już nie wytrzymałam i upiekłam babkę:-D:-D teraz walczę ze sobą, że dać jej ostygnąć..:-p:-p

Mój S. jest już ostrzeżony przez położną, że mogę się dziwnie zachowywać przy porodzie:-), np. choćbym była pijana czy coś;-)..ale z tą szkołą rodzenia dla mężów to wcale taki głupi pomysł nie jest - nas zapisał właśnie mój..:tak:

reklama
Kasiiula szczęściara ...., a ja ciągle prasuje i prasuje i prasowania nie widać końca :cool2::cool2::cool2::cool2:, jeszcze żeby mi wolniej szło to mam małego pomocnika, który pomaga jak może rękoma i nóżkami :laugh2:

Trzeba jeszcze pomyśleć o jakimś obiedzie :eek:

Ja też nie wytrzymałam i zrobiłam sobie naleśniki, obżarłam się i teraz mi niedobrze...eh łakomstwo
Ostatnio też objadłam się tortem naleśnikowym, a później ledwo z krzesła wstałam.... Na dodatek miałam wyrzuty sumienia, że aż tyle zjadłam i siedziałam płakałam z powodu bólu żołądka i na[ływu żalu do siebie...

Miran podziwiam Cie pod kazdym wzgledem!!!! Naprawde, ze jeszcze tam wytrzymujesz. Mysle ze wiele dziewczyn uciekaloby gdzie pieprz rosnie.
Znasz tam moze jakakolwiek Polke? czy raczej w Twojej okolicy nie ma szans na spotkanie sie z kims zza granicy?

Maa ja mysle ze powinnas zadzwonic do poloznej i to jak najszybciej, podobno bol jak na @ moze byc skurczami!!! powodzenia i daj znac co powiedziala!

klaudzia, ale ja uwielbiam zycie w Iranie - wydaje mi sie o niebo latwiejsze niz zycie w Polsce. No coz, moze nie ma tu darmowej sluzby zdrowia, ale jest wiele innych plusow. Co do Polek to pojawiaja sie i znikaja, ale jak to z Polakami na obczyznie nie zawsze jest milo... Obcokrajowcow tez troche, lecz ja poniewaz znam jezyk nie mam problemu z kontaktami z Iranczykami. Jednak to zawsze ciut inna kultura. wczoraj rodzinka meza nie mogla zrozumiec po co wypralam wszystkie nowe ubranka dla dzidzi. Przeciez byly nowe!!! Z kolei czesc ich przekonan i zwyczajow w wychowywaniu niemowlakow jest dziwna dla mnie. Jednak tu ludzie sa bardziej na luzie i nie przejmuja sie tak wszystkim, zyja blizej natury. Na pewno jest to zdrowsze dla psychiki a dzieci sa bardziej radosne i nie boja sie obcych czy nie narzuca sie im wielu ograniczen.
dziubasek, ta kolacja dla 16 osob to tutaj cos naturalnego. rodzinki sa duze. jakby tak zapraszac na raty to non stop mialoby sie gosci, :) i tak czeka mnie jeszcze kolejna tura jutro, ale tym razem chyba zamowie jedzonko. a ja przez ta zagrozona ciaze nie udzielalam sie towarzysko bardzo dlugo... a teraz to juz zostalo mi mniej niz 3 tygodnie do pierwotnego terminu porodu, a skoro lekarz twierdzi, ze na porod sie nie zapowiada to trzeba jakos naklonic Viki, by przyszla na ten swiat...
czy ktos wie czy maa821 urodzila? zona mojego kuzyna rodzila 2 tygodnie temu i ona tez miala wody plodowe przemieszane z krwia - urodzila 8 godzin pozniej....

Hej
Mam pytanie dotyczące wyników z USG. W 33 tc miałam robione USG i okazało się że różnica pomiędzy obwodem główki ( 35 tc) a resztą ciała (32 tc), wynosi właśnie aż 3 tygodnie i dlatego muszę iść za tydzień do szpitala. Czy miałyście też takie różnice u mnie do tego czasu młody rozwijał się proporcjonalnie i nie wiem co się stało. Gin powiedział żebym się nie martwiła na zapas, ale łatwo powiedzieć. W 1 ciąży było podobnie ale różnica była widoczna wcześniej ok. 22tc i w ostatnich 3 tygodniach się unormował. Zastanawiam się czy to już taki urok moich maluchów ??? Mam nadzieję, że TAK. Idę za tydzień do szpitala ale mam nadzieję, że jeszcze zdążę wrócić zanim mnie potną ( planowana cesarka ze względu na siatkówkę ). A wy miałyście coś podobnego??

reklama
Tami dj, ja byłam w szpitalu w 31/32 tc i też miałam rozrzut wyników (pomiędzy główką, a kością udową) 3 tygodnie...
Ale nikt nie mówił, że to coś nie tak... W ogóle nikt tego nie skomentował... Więc się tym nie martwię...

Do góry