Kasiiula
mamusia Pawełka :)
Oliwka ma cesarke dokladnie określona jak narazie wiecej mamus nie mowilo konkretnie o datach
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a co będziesz piekła?? bo ja mam imieniny 21 i się zastanawiam co upiec )
Kiedyś pisałam o takiej nojej znajomej , która w połowie wrzesnia urodziła i załapała jakiegoś doła . Myślałm poczatkowo, ze to tzw. Baby blues , ale jak się okazało dziewczyna ma porządną depresję . Przychodzi do nich do domu terapeuta i juz jest troche lepiej...
Nikt nie wie co się stało... są kochajacym się małżeństwem , ciąże przeszła bez problemów, finanse też ok . Owszem małym się zajmuje , ale jest smutna , przygaszona , prawie się nie odzywa..
Oby żadnej z nas nic takiego nie dopadło
o matko to faktycznie masz roboty a ten przepis na rafaello to musisz mieć mega super bo ten co ja mam to roboty z nim co niemiara...dokladnie jeszcze nie wiem. Na pewno cos a'la plesniak, z borowkami, bo mam troche zamrozonych i moze sernik wiedenski. Za to z ciast, ktorych nie trzeba piec, to zrobie sernik na zimno (tylko nie wiem z jakim owocem), potem chyba rafaello, bo to szybkie i proste. I chyba kupie z paczki Kopiec Kreta, bo uwielbiam.
W chwilach zwątpienia będziemy marudzić na BB
Mam nadzieję, ze znajomej szybko przejdzie i dojdzie do równowagi, teraz jeszcze taka pogoda mało sprzyjająca dobremu samopoczuciu, ale trzeba być dobrej myśli :-)
o matko to faktycznie masz roboty a ten przepis na rafaello to musisz mieć mega super bo ten co ja mam to roboty z nim co niemiara...
ja też muszę upiec na sobotę z tym że tort dla mojej córy bo co prawda urodziny ma w grudniu (27) ale odprawimy jej teraz żeby mieć spokój potem bo nie wyobrażam sobie malutkiego dziecka i jej biegających wszędzie koleżanek
no to faktycznie prostszy ja mam taki ze śmietaną białą czekoladą biszkoptem ... etc etcMoja ma 19 stycznia i chcialaby , zeby zrobic jej te urodzinyw Buziaczku (taka sala z kulkami i innymi pierdolami). Ale tez nie wyobrazam sobie ze mialabym tam spedzic popoludnie z 2,5 miesiecznym dzieckiem. A z kolei w domu nie bede miala czasu zeby sie zajac maluchami, zeby sie nie nudzily. No i jest problem
Jesli chodzi o rafaello, to przepis prosty. W sumie caly pic polega na ugotowaniu cos jakby budyniu, a to duzo czasu mi nie zajmie a potem zmieszac z wiorkami kokosowymi. Na blache wykladasz krakersy, nakladasz polowe kremu, znow krakersy, znow krem i posypac wiorkami. Na pare godzin do lodowki, i cala blache moge zjesc sama