reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Ja właśnie wróciłam ze sklepu i biblioteki i mam silny ból podbrzusza. Ostatnio przy chodzeniu mam go często. Mam nadzieję, że to tylko od ucisku... A plecy też bolą coraz częściej. Choć najbardziej narzekać mogę tylko na wahania nastrojów. Nie wiem co się dzieje, ale ciągle bym płakała i na zmianę się wściekała :-(

reklama
Witam. Podczytuję was od dawna i moze cos wam pomoge z tym kregoslupem teraz:tak: ostatnio na szkole rodzenia uczyli nas masazu, wykonuje je partner, mam go jedynie w wordzie (moge przeslac na maila). Wprawdzie jest to masaz zalecany na porod ale mnie ostatnio np troche pomogl:blink: (strasznie boli mnie kosc ogonowa). Jesli ktos by chcial...mam rowniez cwiczenia zakrzepowe i zalecane cw w III trymestrze w ciazy..mam nadzieje ze nie zlapia mnie za piractwo;-)

Tak tak poprosimy!!!!!

xxxklaudziaxxx@wp.pl

jak nie dasz rady pozniej przeslac reszcie to zrobie to ja jak zwykle... hehe bo chetnych pewnie bedzie o wiele wiecej. ;-)

Dziekujemy :-):-)

aaaa no i zapomnialabym.... wpadaj do nas czesciej, nie tylko na czytanie :)

Mam pytanko bo może ktoś jest w podobnej sytuacji i jest w stanie pomóc.

Jak to jest z tym zgłoszeniem/zapisaniem dziecka do przychodni? Czy samemu czy szpital wysyła informacje do wybranej przychodni??
Czy muszę poprostu wczesniej się wybrac i zapisać jak się jeszcze Niunio nie urodził? z dowodem ubezpieczenia czy jak?
Bedę rodzić w Makowie a mieszkam w Warszawie no ale to samo województwo w sumie.Kurde mam mętlik:sorry:A wiem że musze to załatwić bo zaraz się zaczynają te wszystkie szczepienia , badania kontrolne itp.

Ja ostatnio słyszałam, że powinno wybrać się przychodnię dla malucha przed porodem i później zgłosić to w szpitalu, bo inaczej oni wyślą zgłoszenie tam gdzie ty jesteś zapisana. Ale to tylko tak podsłyszałam kiedyś i nie wiem czy to rzeczywiście prawda :-( Jeszcze o tym nie myślałam. A może to już rzeczywiście czas:szok:

U Was też tak okropnie pada? Przez tą pogodę można jakiejś jesiennej chandry dostać... Spałam już 2 razy odkąd wstałam o 6....
u mnie rano lało a teraz jest ładnie i bardzo ciepło.Tylko takie błoto na ulicy, ze aż mi się kółko od wózka złamało i muszę jeszcze dzisiaj iśc kupić nowy tylko nie mam z kim dziecka zostawić :-(

Pianistka widze nie tylko ja mecze sie z kregoslupem :zawstydzona/y::-( masakra poprostu...
mnie tak rwie kręgosłup, że aż cały tyłek i nogo z tyłu do kolan mi drętwieją - jakbym z 10 zastrzyków z penicyliny wzięła.

Witam. Podczytuję was od dawna i moze cos wam pomoge z tym kregoslupem teraz:tak: ostatnio na szkole rodzenia uczyli nas masazu, wykonuje je partner, mam go jedynie w wordzie (moge przeslac na maila). Wprawdzie jest to masaz zalecany na porod ale mnie ostatnio np troche pomogl:blink: (strasznie boli mnie kosc ogonowa). Jesli ktos by chcial...mam rowniez cwiczenia zakrzepowe i zalecane cw w III trymestrze w ciazy..mam nadzieje ze nie zlapia mnie za piractwo;-)
o ja bardzo poproszę ilonaporczek@interia.pl

Jak to jest z tym zgłoszeniem/zapisaniem dziecka do przychodni? Czy samemu czy szpital wysyła informacje do wybranej przychodni??
Czy muszę poprostu wczesniej się wybrac i zapisać jak się jeszcze Niunio nie urodził? z dowodem ubezpieczenia czy jak?
Bedę rodzić w Makowie a mieszkam w Warszawie no ale to samo województwo w sumie.Kurde mam mętlik:sorry:A wiem że musze to załatwić bo zaraz się zaczynają te wszystkie szczepienia , badania kontrolne itp.
to zalezy od spzitala. U nas nic nie wysyłają. Jak mnie wypisali ze spzitala to maz z wypisem poszedł do przychodni dziecko zarejestrować (wypis był konieczny! i ubezpieczenie) wypełnił formularze i juz na drugi dzień przyszła połozna na wizytę a dzień póxniej lekarz. A na pierwszą wizytę do przychodni idziesz dopiero jak dziecko skończy 4 tygodnie, więc spokojnie, masz czas!

Na pewno musisz wybrać położną środowiskową (najlepiej dla obu stron - najbliżej miejsca zamieszkania), i trzeba zrobić to już teraz. Pediatrę też sama wybierasz, ale wystarczy po porodzie. Zacznij od położnej i wypytaj ją o pediatrę, może kogoś poleci :-)

reklama

ja bym poprosila o masazyk albo Klaudzie pliss bo mnie cos tez juz kłuje w pleckach i zastanawiam sie momentami czy to ne nerka :( bylabym wdzieczna

Do góry