reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Ja właśnie wróciłam ze sklepu i biblioteki i mam silny ból podbrzusza. Ostatnio przy chodzeniu mam go często. Mam nadzieję, że to tylko od ucisku... A plecy też bolą coraz częściej. Choć najbardziej narzekać mogę tylko na wahania nastrojów. Nie wiem co się dzieje, ale ciągle bym płakała i na zmianę się wściekała :-(

reklama
Witam. Podczytuję was od dawna i moze cos wam pomoge z tym kregoslupem teraz:tak: ostatnio na szkole rodzenia uczyli nas masazu, wykonuje je partner, mam go jedynie w wordzie (moge przeslac na maila). Wprawdzie jest to masaz zalecany na porod ale mnie ostatnio np troche pomogl:blink: (strasznie boli mnie kosc ogonowa). Jesli ktos by chcial...mam rowniez cwiczenia zakrzepowe i zalecane cw w III trymestrze w ciazy..mam nadzieje ze nie zlapia mnie za piractwo;-)

Tak tak poprosimy!!!!!

xxxklaudziaxxx@wp.pl

jak nie dasz rady pozniej przeslac reszcie to zrobie to ja jak zwykle... hehe bo chetnych pewnie bedzie o wiele wiecej. ;-)

Dziekujemy :-):-)

aaaa no i zapomnialabym.... wpadaj do nas czesciej, nie tylko na czytanie :)

Mam pytanko bo może ktoś jest w podobnej sytuacji i jest w stanie pomóc.

Jak to jest z tym zgłoszeniem/zapisaniem dziecka do przychodni? Czy samemu czy szpital wysyła informacje do wybranej przychodni??
Czy muszę poprostu wczesniej się wybrac i zapisać jak się jeszcze Niunio nie urodził? z dowodem ubezpieczenia czy jak?
Bedę rodzić w Makowie a mieszkam w Warszawie no ale to samo województwo w sumie.Kurde mam mętlik:sorry:A wiem że musze to załatwić bo zaraz się zaczynają te wszystkie szczepienia , badania kontrolne itp.

Ja ostatnio słyszałam, że powinno wybrać się przychodnię dla malucha przed porodem i później zgłosić to w szpitalu, bo inaczej oni wyślą zgłoszenie tam gdzie ty jesteś zapisana. Ale to tylko tak podsłyszałam kiedyś i nie wiem czy to rzeczywiście prawda :-( Jeszcze o tym nie myślałam. A może to już rzeczywiście czas:szok:

U Was też tak okropnie pada? Przez tą pogodę można jakiejś jesiennej chandry dostać... Spałam już 2 razy odkąd wstałam o 6....
u mnie rano lało a teraz jest ładnie i bardzo ciepło.Tylko takie błoto na ulicy, ze aż mi się kółko od wózka złamało i muszę jeszcze dzisiaj iśc kupić nowy tylko nie mam z kim dziecka zostawić :-(

Pianistka widze nie tylko ja mecze sie z kregoslupem :zawstydzona/y::-( masakra poprostu...
mnie tak rwie kręgosłup, że aż cały tyłek i nogo z tyłu do kolan mi drętwieją - jakbym z 10 zastrzyków z penicyliny wzięła.

Witam. Podczytuję was od dawna i moze cos wam pomoge z tym kregoslupem teraz:tak: ostatnio na szkole rodzenia uczyli nas masazu, wykonuje je partner, mam go jedynie w wordzie (moge przeslac na maila). Wprawdzie jest to masaz zalecany na porod ale mnie ostatnio np troche pomogl:blink: (strasznie boli mnie kosc ogonowa). Jesli ktos by chcial...mam rowniez cwiczenia zakrzepowe i zalecane cw w III trymestrze w ciazy..mam nadzieje ze nie zlapia mnie za piractwo;-)
o ja bardzo poproszę ilonaporczek@interia.pl

Jak to jest z tym zgłoszeniem/zapisaniem dziecka do przychodni? Czy samemu czy szpital wysyła informacje do wybranej przychodni??
Czy muszę poprostu wczesniej się wybrac i zapisać jak się jeszcze Niunio nie urodził? z dowodem ubezpieczenia czy jak?
Bedę rodzić w Makowie a mieszkam w Warszawie no ale to samo województwo w sumie.Kurde mam mętlik:sorry:A wiem że musze to załatwić bo zaraz się zaczynają te wszystkie szczepienia , badania kontrolne itp.
to zalezy od spzitala. U nas nic nie wysyłają. Jak mnie wypisali ze spzitala to maz z wypisem poszedł do przychodni dziecko zarejestrować (wypis był konieczny! i ubezpieczenie) wypełnił formularze i juz na drugi dzień przyszła połozna na wizytę a dzień póxniej lekarz. A na pierwszą wizytę do przychodni idziesz dopiero jak dziecko skończy 4 tygodnie, więc spokojnie, masz czas!

Na pewno musisz wybrać położną środowiskową (najlepiej dla obu stron - najbliżej miejsca zamieszkania), i trzeba zrobić to już teraz. Pediatrę też sama wybierasz, ale wystarczy po porodzie. Zacznij od położnej i wypytaj ją o pediatrę, może kogoś poleci :-)

reklama

ja bym poprosila o masazyk albo Klaudzie pliss bo mnie cos tez juz kłuje w pleckach i zastanawiam sie momentami czy to ne nerka :( bylabym wdzieczna

Do góry