reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

KaśkaK na niedługo wróciła na położniczy - znów jest na porodówce :-(
Oj oj oj, niedobrze...ale jej maluszek sie spieszy:-(
Dobrze, ze jest pod opieka i na pewno na te plucka dostala sterydy i dzidzia bedzie bezpieczna...
Kasiu-myslimy o Was!!!:-):-):-)

Oj, uwazaj z ta anemia. Ja mialam ostra miesiac przed porodem, zadne leki nie pomogly, wiec musieli mnie hospitalizowac i przetaczac krew. Bo jakbym zaczela rodzic to byloby i po mnie i po dziecku. Moglybysmy sie wykrwawic :shocked2:
(...)
Ja nawet nie wiedzialam, ze takie moga byc skutki anemii:szok::szok::szok:
Ale to musiala byc naprawde mocna anemia w takim razie:szok::szok::szok:

reklama
Co prawda nie mam bóli jak na @ ale kłucie, a właściwie intensywne smyranie w okolicy wzgóka i owszem :tak:Śmieje się, ze Malutka mnie tam łaskocze łapkami :-D
Moze brzusio powoli zaczyna się obniżać? Sama nie wiem...:sorry:

Mi się obniża ciągle. Ostatnio u gina na wizycie uslyszałam że obniżył mi się na jeden palec, a wczoraj, czyli po 2 tygodnoach obniżył mi się o kolejny palec, czyli mam już obniżony na 2 palce... a bóle na @ są tak silne czasami, że bez no-spy się nie obejdzie... Jak nie wezmę czegoś, to zaczyna twardnieć i zaczynają być regularne.

Hej ja mam pytanko nie mam sie kogo zapytac bo polzona mam za tydzien a i tak powie mi ze to normalne w ciazy :sorry:macie moze takie nieprzyjemne klucie nie wiem jak to opisac nisko jakby w srodku nie wiem w szyjce czy pochwie:confused2: trwa to po kilka sekund i powtarza sie takimi seriami ze dwa razy dziennie i mam wtedy tez takie uczucie jakym miala sie zesikac chociaz sikalam nawet minute wczesniej :wściekła/y: musze wtedy powoli isc straszne uczucie nie wiem co to moze byc:szok: takie ostre klucie:shocked2:

Was też tak męczą bóle jak na @? Przy tych bólach robi mi się przy okazji strasznie gorąco... Dochodzą jeszcze te "normalne" skurcze z twardnieniem brzucha... JAk chodzę to mam też kłucia w okolicy wzgórka łonowego. Mam uczucie jakby tam było wszystkiego pełno i aż za dużo ( nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam - nigdy nie umiałam tłumazcyć ;-)). No i dochodzi jeszcze puls ponad 100 na minutę... Matko, ratunku...

A co u Andri?

Mi się obniża ciągle. Ostatnio u gina na wizycie uslyszałam że obniżył mi się na jeden palec, a wczoraj, czyli po 2 tygodnoach obniżył mi się o kolejny palec, czyli mam już obniżony na 2 palce... a bóle na @ są tak silne czasami, że bez no-spy się nie obejdzie... Jak nie wezmę czegoś, to zaczyna twardnieć i zaczynają być regularne.
Natalunia, jak masz wciaz takie bole jak na @ i skurcze bolesne z twardnieniem brzucha to niedobrze. Lepiej aby obejrzal Cie gin. Jak ja tak mialam 3 tyg temu to wlasnie okazalo sie, ze mam juz mieciutka i lekko rozwarta szyjke...a tez wydawalo mi sie, ze to raczej normalne takie sciski...

ja wlasnie tez mam to klucie bardzo bolesne co to moze byc? i tez przy chodzeniu :sorry:nie wiem czy mi sie obniza brzuch bo tu lekarza nie widuje co mnie strasznie denerwuje moja polozna uwaza ze wszystkie moje bole i obawy sa 'normalne w ciazy' i na tym sie konczy gadka:wściekła/y:

Hej ja mam pytanko nie mam sie kogo zapytac bo polzona mam za tydzien a i tak powie mi ze to normalne w ciazy :sorry:macie moze takie nieprzyjemne klucie nie wiem jak to opisac nisko jakby w srodku nie wiem w szyjce czy pochwie:confused2: trwa to po kilka sekund i powtarza sie takimi seriami ze dwa razy dziennie i mam wtedy tez takie uczucie jakym miala sie zesikac chociaz sikalam nawet minute wczesniej :wściekła/y: musze wtedy powoli isc straszne uczucie nie wiem co to moze byc:szok: takie ostre klucie:shocked2:
Ja tak mam. Okropne uczucie:wściekła/y:

Was też tak męczą bóle jak na @? Przy tych bólach robi mi się przy okazji strasznie gorąco... Dochodzą jeszcze te "normalne" skurcze z twardnieniem brzucha... JAk chodzę to mam też kłucia w okolicy wzgórka łonowego. Mam uczucie jakby tam było wszystkiego pełno i aż za dużo ( nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam - nigdy nie umiałam tłumazcyć ;-)). No i dochodzi jeszcze puls ponad 100 na minutę... Matko, ratunku...

A co u Andri?

Mam bole coraz czesciej jak na @.
Dzisiaj w nocy myslalam ze juz cos sie stalo. Jak wstalam o drugiej na siusiu bardzo zabolal mnie brzuch (coraz czesciej tak mam w nocy). Byl to jeden ogromny skurcz, twardy brzuch i myslalam, ze zaraz bede rodzic. Po jakims czasie przeszlo. Potem jak o 4 rano poszlam na siusiu i wrocilam, to dzidzia wogole sie nie ruszala. A o tej porze skakala zawsze i nie dawala mi zasnac. No i nic nie pomagalo, ani laskotanie brzucha, ani pukanie ani potrząsanie. W koncu wstalam zalamana i o wiele mocniej zaczelam trzasc brzuchem, no i malutka w koncu sie obudzila! Poplakalam sie ze szczescia :-D

dziewczyny z uk, czy wy bierzecie albo macie zamiar brac nospe na skurcze czsy tylko jak tu zalecaja paracetamol? niewiem,czy mam sie zaopatrzyc, poki czas

reklama
Natalunia, jak masz wciaz takie bole jak na @ i skurcze bolesne z twardnieniem brzucha to niedobrze. Lepiej aby obejrzal Cie gin. Jak ja tak mialam 3 tyg temu to wlasnie okazalo sie, ze mam juz mieciutka i lekko rozwarta szyjke...a tez wydawalo mi sie, ze to raczej normalne takie sciski...

Ostatnio jak byłam to powiedział, że to normalne i on nie zaglądał mi ani razu od 4 miesiąca ciąży czy coś u mnie się dzeje czy nie... Wizytę mam dopiero 14 października. Zadzwonię do niego jutro jak mi nie przejdzie i w razie czego pójdę do innego lekarza. Dzięki :-)

Do góry