reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

masakra co nie? wyszlam dzis tylko na chwile do sklepu a wlasciwie przeszlam sie z samochodu do sklepu i skonczylo sie tak ze siedzialam na laweczce w tesko a moj facet musial sam robic zakupy :wściekła/y: tylko sie modlilam zeby wiecej nie bolalo:sorry:

Weri ja tez tak mam.... bol nie do wytrzymania czasami. ale przynajmniej wiem ze wszystko sie tam przygotowywuje na porod.

KASIU TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE I CORCIE!!!!! BEDZIE DOBRZE NAPEWNO :tak::tak::tak:

reklama
dzisiaj powoli wymiekam. gdzies od 9 rano niunia musiala mi sie ulozyc na jakims nerwie i caly lewy posladek i lewa noga mnie strasznie boli. nie moge na nia stanac, chodze kulejac.jak stane, to przelatuja przeze mnie takie prady. :crazy: mialam sie zwolnic z pracy,ale jak na zlosc dzisiaj samochod mi nie odpalil i musialam przyjechac ze znajomymi,iec nawet nie mialabym jak wrocic do domu, bo autobusy rzadko jezdza. musialam sie przemeczyc do 13.30.
najgorsze,ze to mi wcale nie przeszlo, a jedna angielka w pracy postraszyla mnie,ze ona tak miala przez 3 ostatnie miesiace ciazy :szok: ale chyba tylko tak zlosliwie powiedziala:eek:

Mam podobnie od poczatku ciazy. I tak samo bylo w pierwszej. Cos na gust rwy kulszowej. Czasami mam wrazenie ze zaraz sie przewroce, taki bol mnie lapie w posladku i udzie :eek:

Was też tak męczą bóle jak na @? Przy tych bólach robi mi się przy okazji strasznie gorąco... Dochodzą jeszcze te "normalne" skurcze z twardnieniem brzucha... JAk chodzę to mam też kłucia w okolicy wzgórka łonowego. Mam uczucie jakby tam było wszystkiego pełno i aż za dużo ( nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam - nigdy nie umiałam tłumazcyć ;-)). No i dochodzi jeszcze puls ponad 100 na minutę... Matko, ratunku...

A co u Andri?

natala a przechodzi ci jak sie polozysz na plecach i chwile polezysz? bo ja mam tak jak mowisz ale jak sie poloze to mi dzidzia nie pcha na skóre ze tak powiem i nie uciska z dolu

Ostatnio jak byłam to powiedział, że to normalne i on nie zaglądał mi ani razu od 4 miesiąca ciąży czy coś u mnie się dzeje czy nie... Wizytę mam dopiero 14 października. Zadzwonię do niego jutro jak mi nie przejdzie i w razie czego pójdę do innego lekarza. Dzięki :-)

A powinien. Chociazby zeby sprawdzic wydzieline. Mnie zawsze meczy na tym fotelu, ledwo sie tam wdrapuje, ale przynajmniej wiem ze wszystko ok. Sprawdza wyglad i zapach wydzieliny, szyjke macicy i czy nie ma rozwarcia oraz czy macica jest na odpowiedniej wysokosci. czyli ogolnie maca brzuszek.

dziewczyny z uk, czy wy bierzecie albo macie zamiar brac nospe na skurcze czsy tylko jak tu zalecaja paracetamol? niewiem,czy mam sie zaopatrzyc, poki czas
ale na skurcze w czasie porodu? ja wogole nie biore nic moze wzielam z 4 razy paracetamol na bol glowy raczej nie bede brala i w czasie skurczy bo nospa dziala rozkurczowo co nie ? a dziecko rodzi sie dzieki tym skurczom macicy co nie? Nie wiem czy dobrze rozumuje ale tak mi sie wydaje ze nie powinno sie brac:sorry:
jak sie myle to niech ktos mnie poprawi;-) a juz w szpitalu poprosze o zastrzyk i biore gaz:tak: podobno gaz niezle daje rade :laugh2:

Ostatnio jak byłam to powiedział, że to normalne i on nie zaglądał mi ani razu od 4 miesiąca ciąży czy coś u mnie się dzeje czy nie... Wizytę mam dopiero 14 października. Zadzwonię do niego jutro jak mi nie przejdzie i w razie czego pójdę do innego lekarza. Dzięki :-)
Juz tez nie zagladala na jednej wiyzycie, ale po miesiacu jak jej powiedzialam o tych skurczach i bolach ze mam od tygodnia to najpierw mnie opierdzielila, ze od razu nie przyszlam, potem szybko na fotel i wyszlo szydlo z wora-czyli rozwarcie itd, od razu dostalam leki.

Oj oj oj, niedobrze...ale jej maluszek sie spieszy:-(
Dobrze, ze jest pod opieka i na pewno na te plucka dostala sterydy i dzidzia bedzie bezpieczna...
Kasiu-myslimy o Was!!!:-):-):-)

Ja nawet nie wiedzialam, ze takie moga byc skutki anemii:szok::szok::szok:
Ale to musiala byc naprawde mocna anemia w takim razie:szok::szok::szok:

Tak, a moj organizm nie przyswajal zelaza. Bralam leki od 6 miesiaca i nic, bylo coraz gorzej. Az musieli przetaczac krew, bo miesiac przed porodem zelazo w zadnej postaci nie polepszy krwi. Po prostu juz jest za pozno. Teraz biore Tardyferon profilaktycznie od 3 miesiecy i krew mam super. Takze kazda ciaza inna :tak:

ja tez mialam takie klucie....raz przez caly dzien, zacelam sie nawet zastanawiac czy to nie jakies zapalenie pecherza moze...strasznie dziwne to uczucie bylo i tez tak troszke jak by na sikanie.....ale potemn mi przeszlo...nie wiem od czego to

reklama
ale na skurcze w czasie porodu? ja wogole nie biore nic moze wzielam z 4 razy paracetamol na bol glowy raczej nie bede brala i w czasie skurczy bo nospa dziala rozkurczowo co nie ? a dziecko rodzi sie dzieki tym skurczom macicy co nie? Nie wiem czy dobrze rozumuje ale tak mi sie wydaje ze nie powinno sie brac:sorry:
jak sie myle to niech ktos mnie poprawi;-) a juz w szpitalu poprosze o zastrzyk i biore gaz:tak: podobno gaz niezle daje rade :laugh2:

Tak, ale jak masz skurcze za szybko, czyli np dzisiaj, a termin na listopad, to bierze sie nospe. Ja bralam z Julia w grudniu 4 no-spy dziennie z zalecenia lekarza. Bo mialam male rozwarcie (i tez prawdopodobnie przez ta anemie)

Do góry